Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

Χρυσοβελώνη: 1 εκατ. κόστισε η μετακίνηση αστυνομικών για τη ΔΕΘ


Picture 0 for Χρυσοβελώνη: 1 εκατ. κόστισε η μετακίνηση αστυνομικών για τη ΔΕΘ

Στοιχεία για τη μετακίνηση αστυνομικών για τα εγκαίνια της ΔΕΘ πριν από ένα μήνα έδωσε ο υπουργός Δημόσιας Διοίκησης Βασίλης Κικίλιας απαντώντας σε ερώτηση της αναπλ. Γραμματέα Κ.Ο των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίνας Χρυσοβελώνη.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον υπουργό βρέθηκαν στη Θεσσαλονίκη 2.992 αστυνομικοί εκ των οποίων οι 2.000 μετακινήθηκαν από άλλες περιοχές της χώρας. Από την πλευρά της, πάντως, η βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ  εκτιμά με στοιχεία που έχει ότι οι έκτακτες αυτές μετακινήσεις 2.000 αστυνομικών στοίχισαν 1.000.000 ευρώ στους φορολογουμένους.

«Οι μετακινήσεις χιλιάδων αστυνομικών μόνο και μόνο για να προστατευθεί ο κ. Σαμαράς από την «αγάπη του λαού» δεν αποτελούν απλώς άσκοπη ταλαιπωρία του αστυνομικού προσωπικού. Συνιστούν κατάχρηση εξουσίας εκ μέρους μιας φοβισμένης κυβέρνησης που δεν σέβεται ούτε το κόπο των αστυνομικών ούτε τα χρήματα των φορολογουμένων. Μόνος στόχος της συγκυβέρνησης είναι η τρομοκράτηση των διαμαρτυρόμενων πολιτών, μετατρέποντας την ΕΛ.ΑΣ σε όργανο εκφοβισμού της Ελληνικής κοινωνίας» δήλωσε η κ. Χρυσοβελώνη.

Επίσης, σύμφωνα με την κ. Χρυσοβελώνη, ο υπουργός δεν διέψευσε αναφορά της σε επεισόδιο που ο ίδιος είχε με ανώτατο αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ, από τον οποίο ο υπουργός ζήτησε να αποχωρήσει  κατά τη διάρκεια σύσκεψης στη Μακεδονία πριν τα πρόσφατα εγκαίνια της ΔΕΘ. Η βουλευτής καταδίκασε «απερίφραστα τέτοιες πρακτικές όπως επίσης καταδικάζουμε κάθε απαξιωτική συμπεριφορά της πολιτικής ηγεσίας που στρέφεται εναντίον είτε του προσωπικού είτε της φυσικής ηγεσίας της ΕΛΑΣ».
http://www.voria.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Νίκος Παππάς: «Οι υποψήφιοι πρόεδροι να ανοίξουν τα χαρτιά τους. Τι λένε για την πολιτική στρατηγική και το καταστατικό;»

«Ο διάλογος πρέπει να πολιτικοποιηθεί», αναφέρει σε συνέντευξη του στα “Παραπολιτικά”, ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ,...