Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014

Κ. Μητσοτάκης: Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων απολύσεων στο δημόσιο μέσα στο 2014

Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων απολύσεων στο δημόσιο μέσα στο 2014, άφησε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κ. Μητσοτάκης, αν και δεν υπάρχει σχετική μνημονιακή δέσμευση

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κ. Μητσοτάκης, να γίνουν και νέες απολύσεις από το δημόσιο μέσα στο 2014 παρά το γεγονός ότι σημείωσε πως δεν υπάρχει σχετική μνημονιακή δέσμευση. Συγκεκριμένα, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι είναι υπαρκτό το ενδεχόμενο να απολυθούν όσοι υπάλληλοι του δημοσίου έχουν μονιμοποιηθεί παράνομα (μετατροπές συμβάσεων σε αορίστου χρόνου) και διευκρίνισε ότι προς το παρόν ο αριθμός των υπαλλήλων αυτών δεν είναι γνωστός. «Από τους δειγματοληπτικούς ελέγχους έχουμε μια υποψία ότι υπάρχουν παρατυπίες και πρέπει να το ελέγξουμε», σημείωσε με δηλώσεις που έκανε στο Σκάι. 
Σε ό,τι έχει να κάνει με την κατάργηση των 23 φορέων είπε ότι περίπου 200 άτομα πρόκειται να
απομακρυνθούν, είτε με απόλυση είτε με κινητικότητα, ανάλογα με τη νομική μορφή του φορέα. Επίσης, σημείωσε ότι δεν θα υπάρξουν νέες απολύσεις εντός του 2014, βάσει των μνημονιακών δεσμεύσεων, ωστόσο, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο απολύσεων εφόσον συγχωνευθούν ή κλείσουν φορείς του δημοσίου.
Ερωτώμενος για την κριτική που του ασκείται, ιδίως από τον προκάτοχό του Αντώνη Μανιτάκη, ο κ. Μητσοτάκης πέρασε στην αντεπίθεση λέγοντας: «Όταν τους δόθηκε η ευκαιρία να κάνουν τολμηρές κινήσεις δεν τις έκαναν, και κάνουν κριτική. Κάνουμε παρεμβάσεις σε δομές, διαδικασίες και διαχείρισης ανθρωπίνου δυναμικού. Ποτέ δεν είπα ότι με ένα νομοσχέδιο θα λυθεί το πρόβλημα, χρειάζεται παρέμβαση σε βάθος δεκαετίας».
Σχετικά με τις εκλογές στην τοπική αυτοδιοίκηση, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης είπε ότι πρέπει «να ξεφύγουμε από τη λογική των χρισμάτων. Δεν επηρεάζονται ουσιαστικά οι επιλογές των πολιτών, σε μια εποχή που τα κόμματα έχουν απαξιωθεί στη συνείδηση των πολιτών, η στήριξη έχει πολύ μικρότερη σημασία».
Αναφερόμενος ειδικότερα στην υποψηφιότητα Κακλαμάνη για το δήμο Αθηναίων, τόνισε πως «ο ίδιος ο κ. Κακλαμάνης γνωρίζει ότι δυο υποψηφιότητες ενδεχομένως θα δημιουργήσουν πρόβλημα για το ποιος θα περάσει στο δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών». Υπογράμμισε ακόμη ότι δεν μπορεί να πει «στον κ. Κακλαμάνη ή σε οποιονδήποτε ‘μην κατέβεις’ αν θέλει να κατέβει» και σημείωσε ότι δεν θα ζητούσε από τον κ. Κακλαμάνη να αποσυρθεί, εξηγώντας ότι μία τέτοια παρότρυνση «δεν θα έχει αποτέλεσμα». Τέλος, τάχθηκε κατά των διαγραφών «ανταρτών» που επιλέγουν να κατέβουν στις αυτοδιοικητικές εκλογές χωρίς να απολαμβάνουν της στήριξης της ηγεσίας της ΝΔ, ζήτησε ωστόσο την παραίτηση από τη βουλευτική έδρα όσων θέτουν υποψηφιότητα για αυτοδιοικητικές θέσεις.
 http://www.eklogika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Νίκος Ανδρουλάκης ή Χάρης Δούκας; – Τι θα κρίνει τη μάχη της Κυριακής

Ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο Χάρης Δούκας το βράδυ της Κυριακής θα μάθουν ποιος από τους δύο θα είναι ο ηγέτης του ΠΑΣΟΚ για τα επόμενα – τουλ...