Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Ο Αντώνης Καρακούσης, με άρθρο στο Βήμα, χαρακτηρίζει «σούπα» την πρωτοβουλία του Σταύρου Θεοδωράκη, εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση εναντίον του πρώην συναδέλφου του. Ο Θεοδωράκης του αποδίδει φοβικές αντιδράσεις και συντηρητισμό που διατρέχει τις φλέβες του. Ο Καρακούσης γράφει ότι αν επικρατήσουν τηλεοπτικοί ή άλλοι σωτήρες, η Ουκρανία θα έρθει πιο κοντά. «Στους πολίτες όμως δεν αρκεί η «μισή ζωή». Και αυτό θα γίνει γρήγορα αντιληπτό ακόμη και από τους ψωνισμένους (διάσημους και μη) που ζουν επαναπαυμένοι στις δάφνες τους» απαντά ο Σταύρος Θεοδωράκης.
Γράφει ο Α. Καρακούσης: «Η δήλωσή του είναι γεμάτη κοινότοπες διαπιστώσεις και ευχολόγια για
όσα κακά μας συνοδεύουν, χωρίς εμβάθυνση, χωρίς προσέγγιση των αιτίων, χωρίς διασύνδεση με το ευρύτερο ελληνικό πρόβλημα και την ανάληψη πολλών υποχρεώσεων που απαιτεί η επίλυσή του. Πλανάται πλάνην οικτράν ο καλός συνάδελφος αν νομίζει ότι τα προβλήματα της χώρας είναι όπως τα παρουσιάζει στις τηλεοπτικές εκπομπές του. Στην πραγματική ζωή δεν υπάρχουν μοντάζ, ούτε επιλεγμένες όμορφες εικόνες ή ακόμη χειρότερα κακές, καταλλήλως φωτισμένες, ώστε να είναι ανεκτές από το τηλεοπτικό κοινό.» (όλο το άρθρο)
Η απάντηση του Σταύρου Θεοδωράκη
«Ο Αντώνης Καρακούσης διευθυντής στην εφημερίδα Το Βήμα, λίγες ώρες αφού ανακοινώθηκε η δημιουργία του κινήματος «Το Ποτάμι» αποφάνθηκε ότι πρόκειται για μια σούπα. Και ούτε λίγο ούτε πολύ εκτίμησε ότι αν θα γίνουμε Ουκρανία θα φταίω εγώ! Οι «ψωνισμένες διασημότητες που πήραν τα μυαλά τους αέρα».
Τις καταλαβαίνω αυτές τις φοβικές αντιδράσεις. Ο συντηρητισμός περνάει μετά από λίγο καιρό στις φλέβες. Άνθρωποι σοβαροί, υποτίθεται, νιώθουν σίγουροι όταν τις δημόσιες υποθέσεις τις χειρίζονται απόφοιτοι δευτεροκλασάτων κολλεγίων που δεν έχουν κάνει ούτε ένα μεροκάματο στη ζωή τους κι ανησυχούν όταν δραστηριοποιούνται οι πολίτες.
Η αντιπρότασή του είναι η στήριξη της «τρέχουσας πολιτικής ηγεσίας» που μπορεί «να εγγυηθεί υποτυπωδώς τη λειτουργία της χώρας». Και εδώ μάλλον βρίσκεται η διαφορά μας. Στον κ. Καρακούση αρκεί μια υποτυπώδης λειτουργία, αυτή δηλαδή που υπερασπίζεται και το γερασμένο πολιτικό σύστημα. «Να σερνόμαστε και όπου μας βγάλει». «Να σερνόμαστε αλλά να μην αλλάξουμε τις δομές, μην αλλάξουμε τις παλαιοκομματικές μας συνήθειες και κινδυνεύσει η εξουσία μας».
Στους πολίτες όμως δεν αρκεί η «μισή ζωή». Και αυτό θα γίνει γρήγορα αντιληπτό ακόμη και από τους ψωνισμένους (διάσημους και μη) που ζουν επαναπαυμένοι στις δάφνες τους.»
http://www.protagon.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ξάδερφος Κασσελάκη: Ευπρόσδεκτες οι ψήφοι των «Σπαρτιατών», λέει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Μετά το «μπλόκο» του Αρείου Πάγου στο κόμμα των «Σπαρτιατών» για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, πολλά ερωτήματα έχουν προκύψει αναφορικά μ...