Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

Κουβέλης: Η Ελλάδα χρειάζεται μια πολιτική δύναμη στον προοδευτικό χώρο

Κουβέλης: Η Ελλάδα χρειάζεται μια πολιτική δύναμη στον προοδευτικό χώρο Μιλώντας στην κεντρική επιτροπή της ΔΗΜΑΡ, ο Φώτης Κουβέλης τόνισε πως χρειάζεται μία πολιτική δύναμη που δεν θα αμφισβητεί τις ιστορικές κατακτήσεις του ελληνισμού, και ταυτόχρονα χρειάζεται μια πολιτική δύναμη που, εντασσόμενη σε ευρωπαϊκή πολιτική οικογένεια, θα μάχεται για αλλαγές προοδευτικού περιεχομένου.
«Η Ελλάδα χρειάζεται μια πολιτική δύναμη στον ευρύτερο προοδευτικό χώρο που δεν θα ταυτίζει την πολιτική και κοινωνική σταθερότητα με συντηρητικές επιλογές», ήταν το μήνυμα του προέδρου της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη, κατά τη συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής της ΔΗΜΑΡ, όπου εγκρίθηκε το όνομα «ΔΗΜΑΡ-Προοδευτική
Συνεργασία», για το ευρωψηφοδέλτιο της ΔΗΜΑΡ και των συνεργαζόμενων κινήσεων.
Ο επικεφαλής της Δημοκρατικής Αριστεράς τόνισε πως χρειάζεται μία πολιτική δύναμη που δεν θα αμφισβητεί τις ιστορικές κατακτήσεις του ελληνισμού, και ταυτόχρονα χρειάζεται μια πολιτική δύναμη που, εντασσόμενη σε ευρωπαϊκή πολιτική οικογένεια, θα μάχεται για αλλαγές προοδευτικού περιεχομένου, για πολιτικές που υπηρετούν την κοινωνική συνοχή.
Αναφερόμενος στις προσπάθειες εξόδου από την κρίση, ο κ. Κουβέλης σημείωσε πως απαιτείται «συνεχής προσπάθεια, επιμονή αλλά και βαθύ αίσθημα ευθύνης για τον τόπο και την κοινωνία».
Στρέφοντας δε τα βέλη του κατά της Νέας Δημοκρατίας αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ κατηγόρησε τις δύο δυνάμεις ότι «αναδεικνύονται ανίκανες να εντάξουν τη χώρα σε μια πορεία συντεταγμένης εξόδου από την κρίση και να την οδηγήσουν σε ένα νέο αναπτυξιακό πρότυπο».
Σημείωσε ότι δεν ωφελούν ούτε οι καταστροφολογίες, ούτε οι ανεδαφικές θριαμβολογίες, η χώρα χρειάζεται την αλήθεια, αλλά χρειάζεται πραγματική πολιτική αντιπαράθεση για τα κρίσιμα ζητήματα όπου υπάρχουν διαφορές και όχι την, πολλές φορές, τεχνητή πόλωση.
http://www.iefimerida.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ξάδερφος Κασσελάκη: Ευπρόσδεκτες οι ψήφοι των «Σπαρτιατών», λέει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Μετά το «μπλόκο» του Αρείου Πάγου στο κόμμα των «Σπαρτιατών» για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, πολλά ερωτήματα έχουν προκύψει αναφορικά μ...