Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

Σόιμπλε: Ναι σε βοήθεια, όχι σε κούρεμα στην Ελλάδα


Picture 0 for Σόιμπλε: Ναι σε βοήθεια, όχι σε κούρεμα στην Ελλάδα
Υπέρ μιας επιπλέον βοήθειας προς την Ελλάδα στα τέλη του 2014 με προϋποθέσεις και κατά ενός νέου κουρέματος εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
«Μια περαιτέρω, περιορισμένου ύψους, βοήθεια προς την Ελλάδα στα τέλη του 2014, όταν λήξει το υφιστάμενο πακέτο βοήθειας και υπό την προϋπόθεση ότι η χώρα θα έχει εκπληρώσει τους δανειακούς όρους, δεν θα περιλαμβάνει ένα νέο κούρεμα χρέους» δήλωσε σε συνέντευξή του στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC.
Επισήμανε ότι «δεν θα υπάρξει νέο κούρεμα» σημειώνοντας πως «είπαμε τότε πως ήταν μια έκτακτη περίπτωση και δεν θα επαναληφθεί». Ο κ. Σόιμπλε ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι η Ελλάδα, όπως και η υπόλοιπη ευρωζώνη, βρίσκεται στο σωστό δρόμο οικονομικής ανάκαμψης.

Επίσης, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών παραδέχτηκε ότι «η ανάπτυξη, για την οποία γίνεται λόγος, είναι μεν μετριοπαθής, αλλά καλύτερη από την ύφεση», υπογραμμίζοντας παράλληλα την ανάγκη για τα κράτη-μέλη της ευρωζώνης να συνεχίσουν να εφαρμόζουν δομικές μεταρρυθμίσεις, συμπεριλαμβανομένης και της Γερμανίας.
http://www.voria.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρχισε η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων – Αυτόματη η διαδικασία για μισθωτούς και συνταξιούχους

Τις φορολογικές δηλώσεις για τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2023 άρχισε να «υποδέχεται» από χθες το βράδυ και μέχρι τις 26 Ιουλίου το taxi...