Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Π. Καψής: Μέσα στον Μάρτιο θα αρχίσει η πιλοτική εκπομπή του προγράμματος της ΝΕΡΙΤ

Εντός του Μαρτίου θα αρχίσει πιλοτικά η εκπομπή του προγράμματος της ΝΕΡΙΤ, όπως ανέφερε ο αρμόδιος υφυπουργός, Π. Καψής, σύμφωνα με τον οποίο στο ίδιο διάστημα θα ολοκληρωθεί και η διαδικασία των προσλήψεων.

Εντός του Μαρτίου θα αρχίσει πιλοτικά η εκπομπή του προγράμματος της ΝΕΡΙΤ, όπως ανέφερε ο αρμόδιος υφυπουργός, Παντελής Καψής, σύμφωνα με τον οποίο στο ίδιο διάστημα θα ολοκληρωθεί και η διαδικασία των προσλήψεων, τόσο για τους δημοσιογράφους, όσο και για το καλλιτεχνικό προσωπικό, τους διοικητικούς και τους τεχνικούς.
Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM, ο κ. Καψής πρόσθεσε πως «η 27η Απριλίου είναι η τελευταία ημερομηνία, με βάση και τη συμφωνία με την EBU, κατά την οποία θα πρέπει να εκπέμψει η ΝΕΡΙΤ».
Ερωτηθείς για τις εκκρεμότητες που υπάρχουν μέχρι την έναρξη της λειτουργίας της ΝΕΡΙΤ, και συγκεκριμένα για το θέμα των αποζημιώσεων των δημοσιογράφων της ΕΡΤ, ο κ. Καψής απάντησε πως δεν είναι αλήθεια ότι δεν έχουν καταβληθεί αποζημιώσεις σε όλους ή ότι υπάρχουν
καθυστερήσεις. «Έχουν δοθεί 30 εκατ. ευρώ, πάνω από τα μισά του συνόλου των αποζημιώσεων. Η εκκρεμότητα που υπάρχει με τα υπόλοιπα αφορά το υπουργείο Οικονομικών, καθώς πρέπει να αποφασίσει για το εάν θα υπολογιστούν οι αποζημιώσεις βάσει ενιαίου μισθολογίου» σημείωσε ο κ. Καψής και πρόσθεσε πως στην τηλεόραση, έχουν κάνει όλους τους υπολογισμούς. Δεν έχει υπάρξει καθυστέρηση και μέχρι στιγμής πληρώνονται κανονικά. Η δόση που θα δοθεί τις επόμενες ημέρες είναι σε εκκρεμότητα, με βάση το ύψος που πρέπει να υπολογιστεί.
«Κάνω κι εγώ μια προσπάθεια για το πώς μπορεί να υπολογιστεί για τους συμβασιούχους και έχω ζητήσει και από τις ενώσεις να έλθουν μαζί, αλλά δεν έχει υπάρξει συμφωνία και δεν έρχονται. Το ζήτημα είναι σε εκκρεμότητα και πρέπει να το αποφασίσει το ΥΠΟΙΚ» συμπλήρωσε. Παραδέχθηκε, πάντως, ότι το ενιαίο μισθολόγιο του Δημοσίου δεν είχε εφαρμοστεί στην ΕΡΤ, καθώς και ότι δεν έχουν δοθεί αποζημιώσεις για τις άδειες των εργαζομένων της ΕΡΤ.
Κληθείς να σχολιάσει το ζήτημα που προέκυψε με τη λίστα για τις προσλήψεις στη ΝΕΡΙΤ που είδε το φως της δημοσιότητας για λίγη ώρα στο επίσημο site, χωρίς να έχει δοθεί έγκριση, και μέσα σε λίγη ώρα αποσύρθηκε, ο κ. Καψής έκανε λόγο για «πολύ δυσάρεστο για όλους» περιστατικό. Εξέφρασε την εκτίμηση ότι «κάποιοι μπήκαν και πήραν» τα στοιχεία, ενώ πιθανολόγησε ότι η διαρροή έγινε από το δημόσιο τομέα κι όχι την ιδιωτική εταιρία που είχε αναλάβει το έργο της σύνταξης των καταλόγων μετά τη μοριοδότηση.
Ο υφυπουργός παρατήρησε ότι η διαφοροποίηση μεταξύ της λίστας που διέρρευσε με την τελική λίστα που δημοσιοποιήθηκε προέκυψε από το γεγονός ότι πραγματοποιήθηκε έλεγχος πιστοποιητικών, κατά τον οποίο διαπιστώθηκε πως το 30% των υποψηφίων δεν προσκόμισαν τα απαραίτητα πιστοποιητικά.
Σε ό,τι αφορά την προκήρυξη θέσεων από τη ΝΕΡΙΤ για συμβάσεις έργου, ο κ. Καψής τόνισε ότι η διαδικασία αυτή ακολουθείται μόνο για εκπομπές και πως όταν η σύμβαση της εταιρίας παραγωγής της συγκεκριμένης εκπομπής με τη ΝΕΡΙΤ λήξει, οι συμβασιούχοι αυτοί θα φύγουν.
Στην ερώτηση αν θα είναι υποψήφιος της «Ελιάς» στις ευρωεκλογές, είπε πως «έχει πέσει μια τέτοια ιδέα, αλλά το μείζον αυτή τη στιγμή είναι να υπάρξει συμφωνία για την Κεντροαριστερά». «Ανήκω -και είναι γνωστό αυτό στον χώρο-, σήμερα γίνεται μια συνάντηση και γίνονται συζητήσεις, αλλά υπάρχουν δύσκολες συζητήσεις, γιατί υπάρχουν πολλές δυσκολίες και ίσως η υπόθεση της Κεντροαριστεράς να μην κριθεί πριν τις ευρωεκλογές, αλλά στο β' ημίχρονο, μετά τις ευρωεκλογές» σημείωσε ο κ. Καψής.
Όπως είπε, ζητούμενο είναι να επιτευχθεί η ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς, τονίζοντας πως κεντροαριστερά δεν μπορεί να υπάρχει χωρίς το ΠΑΣΟΚ.
http://www.eklogika.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΣΟΚ: Υπόμνημα στον Αρειο Πάγο για τη μη συμμετοχή των Σπαρτιατών στις ευρωεκλογές

Υπόμνημα στον Αρειο Πάγο, με το οποίο ζητά να αποκλειστούν οι Σπαρτιάτες στις προσεχείς ευρωεκλογές κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ . Σύμφωνα με το...