Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Η ΔΗΜΑΡ θα μετέχει σε κυβέρνηση ευρύτερης συνεργασίας


Picture 0 for Η ΔΗΜΑΡ θα μετέχει σε κυβέρνηση ευρύτερης συνεργασίας
Αιχμές για τη στάση του Ευ.Βενιζέλου το διάστημα που η ΔΗΜΑΡ συμμετείχε στην κυβέρνηση άφησε ο Φώτης Κουβέλης, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ο κ. Βενιζέλος έλεγε 'εγώ θα κάνω αυτό που λέει η ΔΗΜΑΡ' και λίγες μέρες αργότερα ανέκρουσε πρύμναν».

Μιλώντας σε εκπομπή του ΣΚΑΙ εξήγησε ότι το διάστημα που το κόμμα του ήταν στην κυβέρνηση «η ΝΔ έδειχνε συμπεριφορά μονοκομματικής κυβέρνησης, την οποία στήριζε και το ΠΑΣΟΚ».

Οι συμπεριφορές του δεν είχαν καμία σχέση με τη λογική κυβέρνησης συνεργασίας, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος του κόμματος είπε ότι η Δημοκρατική Αριστερά δεν θα ήταν απούσα, αν οι συνθήκες
απαιτούσαν μια ευρύτερη συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων, στο πλαίσιο όμως μιας προγραμματικής συμφωνίας.

Αυτή τη στιγμή, όμως, δεν είναι δυνατή η συνεργασία με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, αλλά ούτε και τον λαϊκισμό, τη δημαγωγία, την αντιφατικότητα και την υποσχεσιολογία του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφερόμενος στις εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση τόνισε ότι για την περιφέρεια Αττικής είναι σε εξέλιξη οι διεργασίες για το πρόσωπο που θα στηρίξει η ΔΗΜΑΡ, ενώ για την υπόλοιπη Ελλάδα θα υπάρχουν και αυτόνομες υποψηφιότητες, αλλά και στήριξη σε άλλους υποψηφίους.

Συμπλήρωσε ότι η ΔΗΜΑΡ στηρίζει την «Πρωτοβουλία των 5» (Καμίνης, Μπουτάρης, Δημαράς, Σκοτινιώτης, Φίλιος), λέγοντας ότι την εκφράζει η λογική της ακηδεμόνευτης τοπικής αυτοδιοίκησης.

Για τα αποτελέσματα των εκλογών ο κ. Κουβέλης είπε ότι τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών και των αυτοδιοικητικών εκλογών στέλνουν διαφορετικά μηνύματα, όμως αν το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών είναι τέτοιο που να υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ του πρώτου ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ, δημιουργεί διαφορετικά δεδομένα.

Τέλος, ξεκαθάρισε για μια ακόμα φορά ότι δεν τίθεται θέμα να είναι υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, ενώ για το αν η παρούσα Βουλή μπορεί να εκλέξει Πρόεδρο το 2015, επανέλαβε ότι το πρόσωπο συνδέεται και με την πολιτική.
http://www.voria.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η σημασία της αναδιάρθρωσης του χρέους το 2012 - Η συμβολή του Τσαρλς Νταλάρα

Η αναδιάρθρωση του ελληνικού δημοσίου χρέους που συντελέστηκε το 2011 - 2012 εξακολουθεί να είναι επίκαιρη, κρίσιμη και ενεργός. Οι διεθνείς...