Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Το πλεόνασμα του 1943


«Ολοι πανηγυρίζουμε το πρωτογενές πλεόνασμα της Ελλάδας, το πρώτο, αν δεν κάνω λάθος, από το 1943» είπε η διευθύντρια του ΔΝΤ σε συνέντευξή της σε τηλεοπτικό σταθμό της Αυστραλίας. Επίσης, είπε ότι ήταν ένα «μεγάλο ταξίδι με πολλές θυσίες εκ μέρους των Ελλήνων», αλλά τα σκληρά μέτρα ήταν «απαραίτητα για να εξυγιανθεί η ελληνική οικονομία».

Χμμμ. Το πρώτο πρωτογενές πλεόνασμα από το 1943; Ποιος καταφερτζής ηγέτης μερίμνησε ούτως ώστε η πατρίδα μας να αποκτήσει πρωτογενές πλεόνασμα πριν από 71 χρόνια; Για να ξεφυλλίσουμε ένα ιστορικό ημερολόγιο. Τσούκου τσούκου, φλάπα-φλούπα οι σελίδες και... φτάσαμε! 1943. Είχαμε
κυβέρνηση Κωνσταντίνου Λογοθετόπουλου (έως τον Απρίλιο) κι από κει και έπειτα είχαμε Ιωάννη Ράλλη. Ομως, για να βγει πρωτογενές πλεόνασμα το 1943, έγινε πολλή δουλειά το 1942. Οπερ μεθερμηνευόμενον Γεώργιος Τσολάκογλου. Παρά ταύτα, διάχυτη είναι η υποψία ότι οι Τσολάκογλου, Λογοθετόπουλος και Ράλλης δεν είχαν και τόσο διευρυμένες εξουσίες. Ισως επειδή δεν ψηφίζονταν από πολλούς αλλά μόνον από έναν. Τον προκάτοχο της Ανγκελα Μέρκελ στην καγκελαρία του Ράιχ. Το όνομα δε αυτού, Αδόλφος Χίτλερ. Ο υστερικός μπαρμπούλης με το κολοβό μουστάκι τούς διόριζε.


Ελλειμμα πληθυσμού

Ηταν αναπόφευκτο τότε να αποκτήσουμε πρωτογενές πλεόνασμα. Τα Ες Ες και η Βέρμαχτ έκαναν εξαιρετική δουλειά για το πρωτογενές έλλειμμα πληθυσμού. Αν μειώσεις τον «λαουτζίκο» (όπως λέει ο Πρετεντέρης τους φτωχούς), είναι θέμα χρόνου να βελτιωθούν τα νούμερά σου. Αν, μάλιστα, μπορέσεις να βάλεις και τα βρέφη, τα παιδιά, τους αρρώστους αλλά και τους νεκρούς (απαράδεκτο να λουφάρουν αυτοί) να δουλεύουν για λογαριασμό του κράτους της Γερμανίας, η Ελλάς απογειώνεται!

Τοιουτοτρόπως, η προσφιλεστάτη κυρία Λαγκάρντ δικαιούται να μιλάει για πανηγύρια αλλά και για το «μεγάλο ταξίδι» -στον αγύριστο- και τις θυσίες που έκαναν πάμπολλοι Ελληνες.

Να, βρε, ψύχραιμες φωνές, τις οποίες πρέπει να ακούμε μετά μεγίστης προσοχής εμείς, ο λαουτζίκος, για να πάμε μπροστά... Να κάνουμε σκληρές θυσίες, να δοξάζουμε το 2013 και το 1943, να ευλογούμε τη Μέρκελ, τον Αδόλφο, τα στελέχη των Ες Ες, τους υπαλλήλους της τρόικας και να πανηγυρίζουμε τα πλεονάσματα στα νούμερα και τα ελλείμματα στους ανθρώπους.
http://www.dimokratianews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

«Πολιτική θεολογία και Συνταγματική ηθική»

Η «πολιτική θεολογία» είναι μια διαδεδομένη αλλά αμφίσημη έννοια που χρησιμοποιείται με διαφορετικό περιεχόμενο αφενός σε θύραθεν συμφραζόμε...