Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

Ο Αντετοκούνμπο, ο Μιχαλολιάκος και ο Άδωνις. Του Στέλιου Κούλογλου

Έχουν περάσει μόλις 6 μήνες από τότε που ο Μιχαλολιάκος παρομοίασε τον Γιάννη Αντετοκούνμπο με χιμπατζή. Αφορμή ήταν η επιλογή του προικισμένου νεαρού μπασκετμπολίστα από τους Milwaukee Bucks, την οποία ο Φίρερ της Χρυσής Αυγής είχε αποδώσει – ως συνήθως παρανοϊκά σκεπτόμενος – στο γεγονός ότι ο πρόεδρος της φημισμένης ομάδας «είναι όχι μόνο φανατικός Εβραίος και σιωνιστής αλλά και μεγάλος και δραστήριος ακτιβιστής αντιφασίστας. Και ξαφνικά βρήκε έναν Νιγηριανό από την Ελλάδα και τον έβαλε εκεί».  
Από τότε, ο «χιμπατζής» έχει κάνει θαύματα. Φαίνεται ότι ο λεφτάς «σιωνιστής» πρόεδρος έχει πληρώσει όλους τους συλλόγους και όλους τους παίκτες του NBA, που αφήνουν τον Αντετοκούνμπο να
αποδίδει εκπληκτικά σε κάθε ματς. Ο «Γιάννης», όπως τον αποκαλούν στην Αμερική καθώς δεν μπορούν να προφέρουν το όνομά του, θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα που παίζουν στο επαγγελματικό πρωτάθλημα. Ο ίδιος δεν χάνει ευκαιρία να δηλώνει την αγάπη του για την Ελλάδα – είχε άλλωστε πανηγυρίσει την επιλογή του από την αμερικανική ομάδα σηκώνοντας με την οικογένειά του την ελληνική σημαία. Είναι, χωρίς αμφιβολία, η πιο αποτελεσματική διαφήμιση μιας χώρας που τα τελευταία χρόνια λοιδορείται συνεχώς και με κάθε ευκαιρία, και στις ΗΠΑ.
Πρόσφατα ο Γιάννης κλήθηκε να παίξει στα παιχνίδια all star, όπου συμμετέχουν οι καλύτεροι παίκτες του αμερικανικού πρωταθλήματος μπάσκετ. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη τιμή για κάθε διεθνή μπασκετμπολίστα και για την πρώτη ελληνική συμμετοχή. Ο Θανάσης, ο αδελφός του Γιάννη, πήρε επίσης μέρος στο all star game, στον διαγωνισμό καρφωμάτων, κάνοντας άλματα και θαύματα που θα ζήλευε και ο αδελφός του. Κάποια στιγμή κάρφωσε, πετώντας κυριολεκτικά πάνω από τον Γιάννη. Ο Θανάσης φορούσε μια φανέλα που έγραφε «Greek Freak Nation», που στα αμερικανικά σημαίνει «Γκρουπ θαυμαστών του ελληνικού θαύματος της φύσης». Eίναι το παρατσούκλι που έχουν δώσει στον αδελφό του οι Aμερικανοί οπαδοί και δημοσιογράφοι, οι οποίοι και σχολίαζαν με διθυράμβους τη φανέλα καθώς μετέδιδαν τους αγώνες σε όλη την Αμερική. Μέχρι που μπήκε στο παιχνίδι ο άσχετος και μ@@ς Ελληναράς.  
Ένας τύπος από μια ομάδα που αποκαλείται «Ερευνητικός Οργανισμός Ελλήνων» μετέφρασε το σύνθημα στη φανέλα σε «φρικτό έθνος» και κατήγγειλε το ανθελληνικό σκάνδαλο στο Διαδίκτυο. Γιατί να ξέρει ξένες γλώσσες κάποιος του οποίοι οι πρόγονοι (;) μελετούσαν πριν από 3.000 χρόνια τον Πλάτωνα, ενώ οι πρόγονοι των Άγγλων έτρωγαν βελανίδια σκαρφαλωμένοι στα δένδρα παρέα με χιμπατζήδες; Ακολούθησε πλήθος ρατσιστικών μηνυμάτων, τα οποία υποστήριζαν το αίτημα των βαρεμένων αγράμματων, δηλαδή την αφαίρεση της ιθαγένειας του Θανάση και της οικογένειας. Αργότερα, ο «Ερευνητικός (να σου πετύχει) Οργανισμός Ελλήνων» αντελήφθη την γκάφα και ζήτησε συγγνώμη. Θα ήταν πιο ειλικρινής αν είχε απαντήσει σε ένα απλό ερώτημα: θα είχε κάνει την ίδια φασαρία, αν είχε εμφανιστεί ένας λευκός παίκτης, φορώντας την ίδια φανέλα;  
Πριν από δύο εβδομάδες, η κυβέρνηση αφαίρεσε από παιδιά σαν τον Γιάννη Αντετοκούνμπο το δικαίωμα ψήφου, ακόμα και για τις δημοτικές εκλογές. Στην κυβέρνηση αυτή ανήκει και ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος βρέθηκε τις ίδιες μέρες με το all star game στις ΗΠΑ. Για τον Αντετοκούνμπο ο Άδωνις μάλλον πίστευε παλιότερα περίπου τα ίδια με τον Μιχαλολιάκο, αλλά τώρα ξεπλύθηκε στο γαλάζιο πλυντήριο και είναι πιο προσεκτικός.  
Αυτό που ενδιαφέρει εδώ είναι ότι κατά την επίσκεψή του στην Αμερική ο υπουργός Υγείας δήλωσε πως τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν για τη Μυρτώ, την κοπέλα που δέχθηκε στην Πάρο τη φρικιαστική επίθεση, από έρανο της Ομοσπονδίας Ελληνοαμερικανικών Σωματείων θα συμψηφιστούν με τα ποσά που οφείλει ακόμα το ελληνικό κράτος για την επτάμηνη νοσηλεία της στη Βοστώνη. Η δήλωση εξόργισε την μητέρα της άτυχης κοπέλας που είπε ότι «δεν έχω εξουσιοδοτήσει κανέναν για τα χρήματα που μαζεύτηκαν για το παιδί μου» και πρόσθεσε: «Ο κ. Γεωργιάδης, από τότε που επιστρέψαμε στην Ελλάδα η Μυρτώ κι εγώ, δεν έκανε ούτε ένα τηλεφώνημα από ενδιαφέρον».  
Εκπρόσωποι της Ομογένειας ήταν ακόμα πιο σκληροί: «Ποιος είναι αυτός ο κ. Γεωργιάδης που έρχεται στις ΗΠΑ και υποδεικνύει ή αποφασίζει πού θα διατεθούν χρήματα Αμερικανών φορολογούμενων που δόθηκαν σε έρανο για συγκεκριμένο σκοπό; Πού νομίζει ότι απευθύνεται; Σε υπηρεσία του υπουργείου του;».  
Ερώτηση κρίσεως: Ποιος ωφελεί και βοηθά τη χώρα αυτή την κρίσιμη στιγμή; O Μιχαλολιάκος και οι νεοναζί του που δυσφημούν την Ελλάδα με την παρουσία και τις δολοφονίες τους; Ο Άδωνις που προκαλεί προβλήματα ακόμα και στο εξωτερικό; Ή, μήπως, η οικογένεια Αντετοκούνμπο; 
http://tvxs.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΣΟΚ: Δεύτερη θέση, «έστω και με μία ψήφο»

Τη δεύτερη θέση, έστω και με μία ψήφο διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ, θέλει ο Νίκος Ανδρουλάκης , ο οποίος όσο πλησιάζουμε προς τις ευρωεκλογές θα ...