Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Απίστευτες καταγγελίες πιλότων της Ryanair: Κέρδος με κάθε κόστος !!!!!


Το Video που ακολουθεί είναι αποκαλυπτικό της σοβαρότητας της Ryanair.
Κλήσεις mayday διότι τα καύσιμα τελειώνουν (μιας και πετούν με τα ελάχιστα δυνατά για να έχουν λιγότερο κόστος). 
Πιλότοι που πετούν αεροπλάνα ενώ είναι άρρωστοι!!!! και άλλα πολλά....

Δείτε το και μην πείτε ότι δεν ξέρατε.

Οι υπότιτλοι είναι στα αγγλικά:

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=SIu295DWj94
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=WcrmyWsflTM
Υ.Γ (1).  Αυτήν την εταιρία, κάποιοι μας την παρουσιάζουν, ως μεγαλοεπενδυτές των Ελληνικών αιθέρων...

Υ.Γ (2). Για το θέμα, προς τιμή του, είχε κάνει επερώτηση ο ευρωβουλευττής της Νέας Δημοκρατίας Μανώλης Μαυρομμάτης τον Οκτώβριο του 2008 και σας την παραθέτουμε:

Στρασβούργο 22 Οκτωβρίου 2008

Έρευνα μετά από καταγγελίες πιλότων της Ryanair για περιορισμό καυσίμων στις πτήσεις

"Έρευνα διεξάγεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να διαπιστωθεί εάν αληθεύουν οι καταγγελίες των πιλότων της αεροπορικής εταιρείας Ryanair ότι υποχρεώνονται να εκτελούν πτήσεις με λιγότερα καύσιμα από το επιτρεπτό όριο," ανέφερε στην απάντησή του προς τον ευρωβουλευτή της ΝΔ, Μανώλη Μαυρομμάτη, ο αρμόδιος για θέματα μεταφορών Επίτροπος, Αντόνιο Ταγιάνι.

Επιπλέον, η Κομισιόν δεσμεύτηκε ότι "η εξέταση διενεργείται σε στενή συνεργασία με την εθνική αρχή, η οποία είναι η αρμόδια τόσο για την έκδοση του πιστοποιητικού αερομεταφορέα της αεροπορικής εταιρείας όσο και για να ασκεί τη σχετική εποπτεία".

Ως γνωστό, ευρωπαϊκοί (Κανονισμός "EU-OPS" - 3922/1991 / ΕΟΚ) και διεθνείς κανονισμοί ορίζουν ότι για την ασφάλεια της πτήσης πρέπει να υπάρχει ένα πλεόνασμα 5% καυσίμων στο αεροσκάφος κατά την πραγματοποίηση μιας πτήσης. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Sunday Times του Λονδίνου, οι πιλότοι της Ryanair κατήγγειλαν ότι η αεροπορική τους εταιρεία τους υποχρεώνει για λόγους οικονομίας να περιορίζουν τα καύσιμα, γεγονός που τους αναγκάζει να πετούν με μειωμένη ταχύτητα ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που γίνονται αναγκαστικές στάσεις προκειμένου να ανεφοδιαστούν τα αεροσκάφη.

Ο Έλληνας ευρωβουλευτής ρώτησε την Κομισιόν εάν έχει γνώση των καταγγελιών αυτών και αν προτίθεται να πάρει μέτρα εναντίων αεροπορικών εταιρειών που στο όνομα του κέρδους και της εξοικονόμησης εξόδων θέτουν σε κίνδυνο τους επιβάτες.

Στην απάντησή του, ο κ. Ταγιάνι δήλωσε ενήμερος για τις καταγγελίες των χειριστών της Ryanair, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι δεν τους επιτρέπεται η άσκηση της διακριτικής ευχέρειας του κυβερνήτη για τον υπολογισμό των καυσίμων, όπως προβλέπεται στον Κανονισμό.

Υ.Γ. (3).  Κρατήστε την τελευταία φράση των Video.  Αυτή με το ελβετικό τυρί.... 
http://www.logiastarata.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η σημασία της αναδιάρθρωσης του χρέους το 2012 - Η συμβολή του Τσαρλς Νταλάρα

Η αναδιάρθρωση του ελληνικού δημοσίου χρέους που συντελέστηκε το 2011 - 2012 εξακολουθεί να είναι επίκαιρη, κρίσιμη και ενεργός. Οι διεθνείς...