Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2024

Καμπάνια για τη στεγαστική κρίση ξεκίνησε το ΠΑΣΟΚ - ΚινΑλ

Την προαναγγελθείσα μεγάλη καμπάνια του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής για την αντιμετώπιση της στεγαστικής κρίσης, ένα θέμα που πρώτο ανέδειξε, άνοιξε και επίσημα χθες ο πρόεδρος του κόμματος, με βίντεο που ανήρτησε στα social media.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, αφού περιέγραψε με στοιχεία την κατάσταση που επικρατεί, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση, κατηγορώντας την για αδράνεια και παρατηρώντας αφενός ότι το στεγαστικό είναι ένα διαρκώς εντεινόμενο πρόβλημα, αφετέρου ότι το δικαίωμα στην στέγαση έχει καταστεί πολυτέλεια για τους πολλούς. «Η σωρευτική αύξηση των ενοικίων κατά την πρώτη τετραετία της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας ήταν 50%. Το 72% των ενοικιαστών δίνουν πάνω από το 40% του εισοδήματός τους για το ενοίκιο!», είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι «οικογένειες, νέα ζευγάρια, φοιτητές οδηγούνται σε αδιέξοδο». Ο ίδιος, υποστήριξε ότι την ίδια στιγμή η κυβέρνηση επιτρέπει να μετατρέπονται ολόκληρα οικοδομικά τετράγωνα σε ξενοδοχεία χωρίς τους περιορισμούς, που έθεσαν άλλες μεγάλες πόλεις της Ευρώπης, και συνεχίζει πολιτικές όπως η golden visa, που ήδη σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες με ανάλογα προβλήματα, είτε παγώνει είτε καταργείται.

Πρόκειται για το πρώτο μόνο βήμα της καμπάνιας της Χαριλάου Τρικούπη. Θα ακολουθήσουν πανελλαδικές εξορμήσεις με τη συμμετοχή του ίδιου, βουλευτών και στελεχών του κόμματος, καθώς και μοίρασμα φυλλαδίων με τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής κωδικοποιημένες. Κορωνίδα της κομματικής αυτής ‘επιχείρησης’, ωστόσο, θεωρείται η προγραμματισμένη παρουσία του Νίκου Ανδρουλάκη στη Βουλή την Παρασκευή στη συζήτηση επί σχετικής ερώτησής του στον πρωθυπουργό, η οποία μάλιστα χρειάστηκε να κατατεθεί δύο φορές. Εκεί, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής θα επιχειρήσει να αποδομήσει το κυβερνητικό σχέδιο και να παρουσιάσει αναλυτικά τις προτάσεις του κόμματός του για το θέμα. Μεταξύ αυτών, η δημιουργία δεξαμενής κοινωνικών κατοικιών, είτε πρόκειται για νεόδμητα, είτε για την παροχή κινήτρων στους ιδιοκτήτες για την ανακαίνιση και διάθεση με συγκεκριμένους όρους ωστόσο παλιότερων ακινήτων, και η κατάργηση ή έστω το ‘πάγωμα’ της Golden Visa.
https://www.matrix24.gr/2024/02/kampania-gia-ti-stegastiki-krisi-xekinise-to-pasok-kinal/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πόση είναι τελικά η επιρροή της Εκκλησίας;

Από συστάσεως του ελληνικού κράτους η Εκκλησία έχει σημαντικό βαθμό πολιτικής επιρροής. Ο βαθμός αυτός, ωστόσο, σήμερα δεν είναι εύκολο να π...