Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024

Χρειάζεται ένα άλλο πολιτικό παράδειγμα

Υπέρ ενός νέου πολιτικού υποδείγματος στην χώρα, τάχθηκε ο Νίκος Ανδρουλάκης, καταγγέλλοντας συμπεριφορές που παραπέμπουν σε λογικές οικογενειοκρατίας, αδιαφάνειας και ρουσφετιού, ακόμα και εν έτει 2024.

«Είμαστε σε μία εποχή όπου οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι και οι ανισότητες μεγεθύνονται», είπε μεταξύ άλλων μιλώντας στο CRETA και τονίζοντας την ανάγκη ενός συλλογικού πνεύματος, ώστε στο επίκεντρο της πολιτικής να είναι ο άνθρωπος, τα δικαιώματα, η υγεία και η παιδεία του.
Αναφερόμενος μεταξύ άλλων και στο πρόσφατο ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής υποστήριξε πως στην Ελλάδα της Δημοκρατίας, υπάρχουν κάποιοι που καταπατούν βασικές αξίες της ΕΕ, όπως ο σεβασμός στα ανθρώπινα δικαιώματα, το κράτος Δικαίου και η διάκριση των εξουσιών. «Η οικογενειοκρατία, η αδιαφάνεια και το ρουσφέτι επικρατούν ακόμη. Δηλαδή, ό,τι μας έφερε στα μνημόνια ζει και βασιλεύει και μετά τα μνημόνια», είπε, καταθέτοντας την αγωνία του να αλλάξει το πολιτικό σύστημα. «Για αυτό αλλάζω και ανανεώνω το ΠΑΣΟΚ και δεν δέχομαι πελατειακές συμπεριφορές», είπε, επιμένοντας πως τα κόμματα πρέπει να γίνουν υγιείς οργανισμοί και κύτταρα Δημοκρατίας.

Ερωτηθείς για τους προσωπικούς του στόχους στην πολιτική σκηνή, ο Νίκος Ανδρουλάκης υποστήριξε πως όλοι μιλούν για ανάπτυξη και έχουμε φτάσει να ξεπουλιέται η περιουσία του ελληνικού λαού σε πλούσιους ξένους. «Για μένα αυτό δεν είναι ανάπτυξη, αλλά υπανάπτυξη», είπε. Αντιστοίχως, όταν όλοι μιλούν για Δημοκρατία, διερωτήθηκε αν είναι Δημοκρατία να έχουμε αυτό το έγκλημα στα Τέμπη και αντί η κυβέρνηση να απολογείται, να επιτίθεται στους γονείς των παιδιών που χάθηκαν. «Για μένα αυτά πρέπει να αλλάξουν και θέλω την πολιτική δύναμη για να το κάνω. Δεν θα απογοητεύσω τον ελληνικό λαό, πρώτον, γιατί τα πιστεύω βαθιά αυτά που θέλω να κάνω και δεύτερον, διότι δεν φιλοδοξώ να δημιουργήσω ένα νέο ‘κυβερνητικό imperium’. Δεν με ενδιαφέρει και το θεωρώ καταστροφικό», είπε, χαρακτηρίζοντας ‘επικίνδυνους’ όσους το κάνουν.

Στο μεταξύ, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής που μετείχαν στην Εξεταστική Επιτροπή για τα Τέμπη, αποχωρούσαν από αυτήν, καταγγέλλοντας απροκάλυπτη προσπάθεια μεθοδευμένης συγκάλυψης από την πλευρά της πλειοψηφίας. «Η κυβερνητική πλειοψηφία χρησιμοποιεί την αριθμητική της υπεροχή καταχρηστικά με αποκλειστικό σκοπό να μη διερευνηθούν οι τυχόν ποινικές ευθύνες, που βαραίνουν συνδεδεμένα με αυτήν πρόσωπα, αλλά ακόμη και οι υποκειμενικές πολιτικές ευθύνες», είπαν μεταξύ άλλων σε κοινή δήλωσή τους οι τρεις βουλευτές που μετείχαν στην Εξεταστική Μιλένα Αποστολάκη, Απόστολος Πάνας και Γιώργος Νικητιάδης. Τονίζοντας με νόημα ότι θα έπρεπε όλοι οι βουλευτές που μετείχαν σε αυτήν να λειτουργήσουν ως συνήγοροι της αλήθειας και όχι ως υπερασπιστές μίας απροκάλυπτης προσπάθειας απόκρυψης και συγκάλυψης ευθυνών, αρνήθηκαν να νομιμοποιήσουν τέτοιου είδους μεθόδευση σαν αυτή που κατήγγειλαν. «Η πλειοψηφία οδηγεί τη λειτουργία της επιτροπής σε αδιέξοδο και εμείς αρνούμαστε να συμμετάσχουμε σε μεθόδους συγκάλυψης της αλήθειας», δήλωσαν.
https://www.matrix24.gr/2024/02/chriazete-ena-allo-politiko-paradigma/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πόση είναι τελικά η επιρροή της Εκκλησίας;

Από συστάσεως του ελληνικού κράτους η Εκκλησία έχει σημαντικό βαθμό πολιτικής επιρροής. Ο βαθμός αυτός, ωστόσο, σήμερα δεν είναι εύκολο να π...