Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2024

Η άποψή μας / Πανεπιστήμια: Κάντο όπως ο Νετανιάχου

Καμία κυβέρνηση στη μεταπολιτευτική ιστορία της χώρας δεν έχει δυσφημίσει τόσο πολύ τα ελληνικά πανεπιστήμια, όσο η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Εδώ και χρόνια η προπαγάνδα της παρουσιάζει τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα σαν χώρους αμορφωσιάς και παρανομίας.

Στο εξαιρετικό άρθρο του «Αφήστε με κύριε, δουλεύω», ο Γιώργος Αγγελόπουλος αποδομεί όλη την προπαγάνδα, που έχει ξεκινήσει από την εποχή της διαβόητης «εύχομαι να μην γίνει δια της βίας η Ευρώπη σκουρόχρωμη» Αννας Διαμαντοπούλου. Ο πανεπιστημιακός και αρθρογράφος του tvxs γράφει:
«Η δημόσια δαπάνη ανά φοιτητή/τρια στην Ελλάδα είναι μόλις 2.300 ευρώ, έναντι 11.500 ευρώ της μέσης δαπάνης στα ευρωπαϊκά πανεπιστήμια..

..H αναλογία καθηγητών/φοιτητών είναι 1 καθηγητής/τρια ανά 47 φοιτητές/τριες στην Ελλάδα ενώ ο μέσος όρος στην Ευρώπη των 27 είναι 1 καθηγητής/τρια ανά 13 φοιτητές/τριες.

..Ποιος θα μάθει ότι η δουλειά που κυρίως γίνεται από τους νέους ερευνητές έχει ως αποτέλεσμα τα υποχρηματοδοτούμενα και υποστελεχωμένα ελληνικά πανεπιστήμια να πετυχαίνουν, σε όλες τις διεθνείς κατατάξεις, θέσεις στα 2% – 3% καλύτερα παγκοσμίως;

Διαβάστε: Γιώργος Αγγελόπουλος / «Αφήστε με κύριε, δουλεύω»

Η ανενδοίαστη κυβερνητική προπαγάνδα οδήγησε στο φιάσκο της πανεπιστημιακής αστυνομίας των 1000 ανδρών που δεν κάνουν τίποτα, την ώρα που αλωνίζουν εγκληματικότητα και Μαφία. Αλλά η κυβέρνηση δεν το έβαλε κάτω. Για να συσπειρώσει τους νοικοκυραίους, ανακάλυψε την ιδιωτική Ανώτατη Παιδεία, που δήθεν θα κάνει και τη δημόσια καλύτερη. Όπως έγινε, παραδείγματος χάριν, και με τις τιμές της ενέργειας, μετά την «απελευθέρωση» της αγοράς και την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ.

Η εμμονή της κυβέρνησης να ανοίξει νέο μέτωπο, την ώρα που οι αγρότες κλείνουν τους δρόμους και η ακρίβεια κλείνει σπίτια, έχει τρεις αιτίες. Οι παρασκηνιακές συμφωνίες με ιδιωτικά συμφέροντα, όπως έγινε πχ με τη δήθεν πράσινη απολιγνιτοποίηση και την κοινωνική καταστροφή της Δυτικής Μακεδονίας. Δεύτερη, ο νεοφιλελεύθερος δογματισμός Μητσοτάκη με τη λατρεία κάθε τι ιδιωτικού.

Και, τρίτη αιτία, η αδυναμία της να ηγεμονεύσει στη σπουδάζουσα νεολαία. Το είπε πρόσφατα και ο Αδωνις Γεωργιάδης: «Τελειώνει το τελευταίο άπαρτο κάστρο της άκρας Αριστεράς, στην Ελλάδα».

Πρόκειται φυσικά για ένα αναπάντεχο δώρο στην Αριστερά, το οποίο η διανοητική ικανότητα του κ. Γεωργιάδη δεν μπορεί να συλλάβει. Γιατί οι φοιτητές αντιδρούν όχι γιατί είναι αριστεροί, αλλά επειδή βλέπουν ότι οι σπουδές τους θα υποβαθμιστούν, ενώ οι κοινωνικές/ταξικές διακρίσεις θα διευρυνθούν.

Διαβάστε: Δικηγόροι για την εισβολή των ΜΑΤ στη Νομική Κομοτηνής / «Το μόνο που δεν έχουμε ακόμη δει, είναι να διορθώνουν τα γραπτά οι αστυνομικοί»

Αλλά ο ιδεολογικός φανατισμός της ΝΔ την έχει τυφλώσει. Εδώ οφείλεται η απρόκλητη βία των τελευταίων ημέρων και μάλλον δεν έχουμε ακόμη δει τίποτα. Εδώ υφυπουργός της κυβέρνησης και Πανεπιστημιακός(;) έφτασε να μην έχει πρόβλημα με πιθανή εισβολή της αστυνομίας στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο. Οπως στη Γάζα και στην κατεχόμενη δυτική όχθη, δηλαδή. Εμπρός στο δρόμο που χάραξε ο Νετανιάχου.
https://tvxs.gr/apopseis/i-apopsi-mas/i-apopsi-mas-panepistimia-kanto-opos-o-netaniachoy/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πόση είναι τελικά η επιρροή της Εκκλησίας;

Από συστάσεως του ελληνικού κράτους η Εκκλησία έχει σημαντικό βαθμό πολιτικής επιρροής. Ο βαθμός αυτός, ωστόσο, σήμερα δεν είναι εύκολο να π...