Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2024

Με το βλέμμα στις κάλπες του Ιουνίου και κατόπιν τις …εθνικές

Στοχοπροσηλωμένο στις κάλπες των ευρωεκλογών σε πρώτη φάση και των εθνικών εκλογών σε δεύτερη, παραμένει το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, που αντιλαμβάνεται όσα συμβαίνουν στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ ως την τελευταία ίσως ευκαιρία να επιστρέψει αυτό ως πρωταγωνιστής στην πολιτική ζωή του τόπου, παίζοντας τον καθοριστικό ρόλο στην ανασυγκρότηση της ευρύτερης δημοκρατικής παράταξης, αυτής που θα αποτελέσει την εναλλακτική, προοδευτική πρόταση διακυβέρνησης, απέναντι στη συντήρηση της ΝΔ.

Για αυτόν τον λόγο, ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει ζητήσει ξεκάθαρα ένα πράγμα. Τη δύναμη να το κάνει, αναλαμβάνοντας όλες τις απαραίτητες πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση, την επομένη των ευρωεκλογών. Δεν είναι λίγες οι φορές που ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής έχει μιλήσει για ‘ασυμμετρία’ στο πολιτικό σύστημα, όταν ένα κόμμα έχει 41% και το επικαλείται επιδεικτικά για να δικαιολογήσει αντιλαϊκές πρακτικές. Για αυτό και καλεί με κάθε ευκαιρία τους πολίτες να απαντήσουν σε αυτή την ασυμμετρία στις ευρωεκλογές του Ιουνίου, δίνοντας στο κόμμα του τη δύναμη να είναι όχι μόνο αξιωματική αντιπολίτευση, αλλά ισχυρή αξιωματική αντιπολίτευση, ώστε να μπει ένας φραγμός στην αλαζονεία, τις επιπολαιότητες, τις αστοχίες και τις λανθασμένες πολιτικές της ΝΔ, όπως λέει.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης όμως, έχει ξεκαθαρίσει και κάτι ακόμα. Ότι σε περίπτωση που αυτός του ο στόχος επιτευχθεί, την επόμενη μέρα θα απευθύνει ευρύ κάλεσμα στην προσπάθεια ανασυγκρότησης του χώρου, προκειμένου να διαμορφωθεί απέναντι στη ΝΔ ο πόλος εκείνος που θα την αμφισβητήσει. Και το κάλεσμα αυτό θα γίνει επί συγκεκριμένων προταγμάτων και με προγραμματικό πλαίσιο, προκειμένου η κοινωνική διεύρυνση να δώσει στο εγχείρημα την απαιτούμενη δυναμική, αφού πολλές φορές ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής έχει ξορκίσει λογικές συγκόλλησης κομμάτων ή συνεννοήσεων κορυφής.

Δεν είναι τυχαίο, το ότι ανεξάρτητα από όσα συμβαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, η Χαριλάου Τρικούπη επιμένει να ασχολείται αποκλειστικά με τη ΝΔ, ασκώντας δριμεία κριτική, πλην όμως όχι στείρα. Αντ’ αυτού, στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, επιμένουν να προχωρούν συντεταγμένα στην παρουσίαση συγκεκριμένων προτάσεων επί παντός κοινωνικού ζητήματος, είτε ανοίγοντας οι ίδιοι την ατζέντα, είτε απαντώντας σε συγκεκριμένα προβλήματα των πολιτών, όπως έκαναν για παράδειγμα στο αγροτικό, στην Υγεία και την ανάγκη ανασυγκρότησης του ΕΣΥ, στη στεγαστική κρίση, αλλά και στο θέμα των μη κρατικών πανεπιστημίων. Και έτσι θα συνεχίσουν, καθώς λένε…
https://www.matrix24.gr/2024/02/me-to-vlemma-stis-kalpes-tou-iouniou-ke-katopin-tis-ethnikes/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πόση είναι τελικά η επιρροή της Εκκλησίας;

Από συστάσεως του ελληνικού κράτους η Εκκλησία έχει σημαντικό βαθμό πολιτικής επιρροής. Ο βαθμός αυτός, ωστόσο, σήμερα δεν είναι εύκολο να π...