Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2024

«Ώρα μηδέν» για τον ΣΥΡΙΖΑ

Ένα βήμα πριν την αποσύνθεση και τη διάλυση μέσω ενός... μαζικού εμφυλίου βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά την πρωτοβουλία του Στέφανου Κασσελάκη να θέσει σε δημοψήφισμα προς τον «λαό του ΣΥΡΙΖΑ» μέσω της πλατφόρμας isyriza «ταυτοτικά» ζητήματα για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ερωτήματα τού τύπου αν ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αυτοπροσδιορίζεται ως Αριστερά ή Κεντροαριστερά και άλλα τέτοια έφεραν τρικυμία στο εσωκομματικό σκηνικό, που ήταν ούτως ή άλλως τεταμένο πριν το Συνέδριο. Σημειωτέον ότι ήδη από το πρωί του Σαββάτου, όταν βγήκε «στον αέρα» η πρωτοβουλία Κασσελάκη, είχε διαμηνυθεί στον πρόεδρο του κόμματος να... τα πάρει όλα πίσω. Ωστόσο, ο ίδιος δεν έκανε πίσω και κάπως έτσι, φτάσαμε στην τρικυμία, που ξεκίνησε μετά την πρωτοβουλία της Όλγας Γεροβασίλη να ζητήσει την έκτακτη σύγκληση όλων των οργάνων, με μία δήλωσή της που συνιστά σκληρότατη κριτική σε βάρος του Στέφανου Κασσελάκη. Μάλιστα, η ακροτελεύτια φράση της κ. Γεροβασίλη, καθιστά σαφές ότι η πρωτοβουλία της είναι κάτι παραπάνω από μία διαφωνία: «Το ελάχιστο που υποχρεούμαι να πράξω μετά απ' όλα αυτά, είναι να ζητήσω άμεσα την έκτακτη σύγκληση των καθοδηγητικών οργάνων του κόμματος, δηλαδή της Πολιτικής Γραμματείας και της Κεντρικής Επιτροπής, πριν τη σύγκληση του Συνεδρίου. Πριν δηλαδή αυτό εξελιχθεί ντεφάκτο σε συνέδριο διάλυσης του κόμματος που ο Αλέξης Τσίπρας έφερε στη διακυβέρνηση του τόπου και το οποίο παρέδωσε στον διάδοχό του στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.», σημείωσε με νόημα η Όλγα Γεροβασίλη, επιμένοντας ότι ο κίνδυνος που διατρέχει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι υπαρξιακός.

Θυελλώδης συνεδρίασης

Τούτων δοθέντων, αλλά και κατόπιν των 17 υπογραφών μελών της Πολιτικής Γραμματείας για σύγκληση του οργάνου, εν τέλει ο Στέφανος Κασσελάκης «σύρεται» σε συνεδρίαση το απόγευμα. Ο ίδιος, βεβαίως, θα συμμετάσχει δια τηλεδιάσκεψης, αφού βρίσκεται στο Λονδίνο για ομιλία στο London School of Economics. Το μόνο βέβαιο είναι ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα βρεθεί απέναντι στην συντριπτική πλειονότητα των μελών της Κεντρικής Επιτροπής και αν δεν τα πάρει όλα πίσω, τότε δεν αποκλείεται να οδηγηθεί το κόμμα και σε αναβολή του συνεδρίου –το οποίο, θεωρητικά, αρχίζει την ερχόμενη Πέμπτη στο κλειστό στάδιο του Τάε Κβον Ντο στο Νέο Φάληρο. Ωστόσο, αν ζητηθεί αναβολή του συνεδρίου και ο Στέφανος Κασσελάκης συρθεί και σε συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, τότε τα πάντα είναι ανοιχτά και ρευστά, καθώς αυτή τη στιγμή είναι εμπεδωμένη η αίσθηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ οδεύει προς αποσύνθεση –αν όχι διάλυση.
https://www.matrix24.gr/2024/02/ora-miden-gia-ton-siriza/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ευρώπη είναι παντού…

Για την αξία της Ευρωβουλής ρωτήθηκε ο ευρωβουλευτής και εκ νέου υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, Νίκος Παπανδρέου, που...