Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2024

ΝΔ: Προβλέπει διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ, επιστροφή στο 3% και θεωρεί ότι ο Τσίπρας… “κάηκε”

Μπορεί επίσημα η κυβέρνηση να εμφανίζεται απρόθυμη, για λόγους πολιτικής… ευπρέπειας, να σχολιάσει τα όσα συμβαίνουν στο ΣΥΡΙΖΑ, παρασκηνιακά ωστόσο κυβερνητικοί παράγοντες χλεύαζαν την κατάσταση που επικρατεί στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετά τον νέο εμφύλιο που ξέσπασε μέσα στο συνέδριο του κόμματος.

Παράλληλα σημείωναν ότι στην όλη ιστορία υπάρχει μία ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα εξέλιξη, η οποία αφορά τον νυν και τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως λένε είναι πλέον ξεκάθαρο ότι ο Στέφανος Κασελάκης ελέγχει το κόμμα και κανείς δεν τον αμφισβητεί. Την ίδια στιγμή ο Αλέξης Τσίπρας υπέστη για πρώτη φορά μία μεγάλη ήττα, δεδομένου ότι ζήτησε να στηθούν κάλπες και το αίτημά του απορρίφθηκε.

Μία ήττα στην οποία συνέβαλαν και οι στενοί συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού, όπως ο Νίκος Παππάς, ο οποίος αμφισβήτησε την παρέμβαση Τσίπρα και έδωσε λύση σε όλη την διαδικασία.

Επισημαίνουν μάλιστα ότι αυτή η εξέλιξη εμποδίζει τους όποιους σχεδιασμούς είχε ο πρώην αρχηγός για να ηγηθεί ενός νέου σχήματος της κεντροαριστεράς – αν υπήρχε βέβαια κάποια τέτοια στόχευση.

Οι ίδιοι άνθρωποι επιμένουν ότι η λύση που δόθηκε στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ είναι προσωρινή, εκτιμώντας ότι αμέσως μετά τις ευρωεκλογές το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα αντιμετωπίσει μία νέα κρίση καθώς τα ποσοστά του θα είναι ιδιαίτερα χαμηλά. «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει πλέον κανένα λόγο ύπαρξης λένε κυβερνητικά στελέχη τα οποία επισημαίνουν ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναπτύχθηκε στις εποχές των μνημονίων, και τώρα που πλέον, επιστρέφοντας η χώρα στην κανονικότητα, οδηγείται εκεί απ’ όπου ξεκίνησε, στα μονοψήφια νούμερα».

Σε όλο αυτό το αλαλούμ, τα κυβερνητικά στελέχη προσθέτουν και την έλλειψη ρεαλιστικών πολιτικών θέσεων καθώς όπως λένε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούν να καταλήξουν σε κοινές θέσεις σε ό,τι αφορά στα προβλήματα της κοινωνίας και φέρνουν ως παράδειγμα τις διαφορετικές απόψεις που εκφράζουν στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την ιδιωτικοποίηση της Παιδείας.


Οι ίδιοι άνθρωποι δεν απέκλειαν αναδιαμόρφωση του πολιτικού σκηνικού, κατά την οποία θα επιδιωχθεί το μέγιστο δυνατό κέρδος για τη ΝΔ.

«Καλά τα πρόσωπα, καλή η κουβέντα για τα πρόσωπα, οι εσωτερικές διαμάχες, οι αποχωρήσεις, σεβαστό να κάνει ο καθένας ότι θέλει. Αλλά καλύτερη είναι η συζήτηση για τις πολιτικές», τόνισε (στο Mega) ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης. Όπως υποστήριξε, «έχουμε μια αντιπολίτευση που λέει “ακρίβεια Μητσοτάκη’’, ενώ έχει ακρίβεια όλη η Ευρώπη, “πανδημία Μητσοτάκη’’, και συκοφαντεί την Ελλάδα στην Ευρώπη. Στην Ελλάδα βαφτίζει τις παγκόσμιες κρίσεις ως κρίσεις του πρωθυπουργού αντί να προτείνει κάτι άλλο και στην Ευρώπη συκοφαντεί τη χώρα. Όλο αυτό, λοιπόν, είναι κάτι που δημιουργείται μέρα με τη μέρα ως εντελώς αντίθετη εικόνα απ’ αυτό που κάνει η κυβέρνηση και προφανώς τώρα βλέπουμε τις συνέπειές του».

Δίνουν ακόμα ιδιαίτερη έμφαση στις δημοσκοπήσεις, καθώς λένε ότι τα στοιχεία δείχνουν την πορεία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε καθοδική πορεία η οποία θα επιταχυνθεί μετά και τις πρόσφατες εξελίξεις.
https://www.topontiki.gr/2024/02/26/nd-provlepi-dialisi-tou-siriza-epistrofi-sto-3-ke-theori-oti-o-tsipras-kaike/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πόση είναι τελικά η επιρροή της Εκκλησίας;

Από συστάσεως του ελληνικού κράτους η Εκκλησία έχει σημαντικό βαθμό πολιτικής επιρροής. Ο βαθμός αυτός, ωστόσο, σήμερα δεν είναι εύκολο να π...