Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2024

ΠΑΣΟΚ: Οι εξελίξεις στην Κεντροαριστερά, το «κόμμα Λοβέρδου» και ο… Χριστοδουλάκης

Όλο και περισσότερο ενδιαφέρον αποκτούν οι εξελίξεις στην Κεντροαριστερά καθώς τόσο η κοινή εκδήλωση των Τεμπονέρα, Χριστοδουλάκη, Αχτσιόγλου όσο και το «κόμμα Λοβέρδου» δείχνουν πως ο δρόμος προς τις ευρωεκλογές δε θα είναι τόσο εύκολος για το ΠΑΣΟΚ, παρά τις εκτιμήσεις που κάνουν στην Χαριλάου Τρικούπη.

Δυσφορία για Χριστοδουλάκη

Σύμφωνα με πηγές της Χαριλάου Τρικούπη που μίλησαν στο topontiki.gr η ηγεσία του κόμματος δεν ήταν ενήμερη για την κίνηση του Μανώλη Χριστοδουλάκη να είναι σε κοινή εκδήλωση μαζί με το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Διονύση Τεμπονέρα και τη βουλευτή της «Νέας Αριστεράς» Έφη Αχτσιόγλου. «Δεν υπήρξε καμία ενημέρωση», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι πηγές.

Την ίδια ώρα άνθρωποι που γνωρίζουν την ανθρωπογεωγραφία του ΠΑΣΟΚ θεωρούν ότι η χρονική στιγμή που επέλεξε ο βουλευτής δεν ήταν η καλύτερη, καθώς το Κίνημα βρίσκεται τώρα στην 2η θέση δημοσκοπικά και στην ουσία έχει και την πρωτοβουλία των κινήσεων στον χώρο της Κεντροαριστεράς.

Παράλληλα, δεν κατανοούν τον λόγο που ένας βουλευτής του ΠΑΣΟΚ είναι σε κοινή εκδήλωση με δύο στελέχη τα οποία πριν λίγο καιρό ήταν κάτω από την ίδια κομματική σκεπή.

«Όχι στην συγκόλληση κομμάτων»

Για την κάλπη του Ιουνίου στο ΠΑΣΟΚ θέλουν να κερδίσουν την εμπιστοσύνη των πολιτών όχι μόνο για να καταγραφεί η δεύτερη θέση αλλά κυρίως για να πειστούν οι ψηφοφόροι ότι πλέον ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι ο μοναδικός πολιτικός αντίπαλος του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο Νίκος Ανδρουλάκης θέλει να δώσει και το στίγμα του σχετικά με την αναγέννηση της Κεντροαριστεράς, γι’ αυτό και δείχνει ανοιχτά το «φλερτ» με την Νέα Αριστερά. «Μπορεί να υπάρχουν άνθρωποι στη Νέα Αριστερά που συμμερίζονται όσα λέμε ως κορυφαία κοινωνικά ζητήματα. Είμαστε έτοιμοι να συνομιλήσουμε μαζί τους. Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι, οι οποίοι μπορεί να ασφυκτιούν μπροστά σε αυτά, που συμβαίνουν σήμερα στον ΣΥΡΙΖΑ. Μπορεί να υπάρχουν άνθρωποι στη Νέα Δημοκρατία σήμερα, που δεν τους αρέσει το παιχνίδι της μεταγραφολογίας του κ. Μητσοτάκη ή το γεγονός ότι όλα αποφασίζονται σε μία παρέα στου Μαξίμου αλλά αντίθετα επιζητούν μία πιο δημοκρατική διακυβέρνηση».

Σ’ αυτή τη δήλωση ο κ. Ανδρουλάκης αποκλείει συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών ή στελεχών, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «συγκόλληση κομμάτων δεν πρόκειται να κάνουμε. Δεν θα κάνω παζάρι είτε κάτω είτε πάνω στο τραπέζι. Θεωρώ ότι η κεντροαριστερά θα ανασυγκροτηθεί με όρους πολιτικούς και νέα πρόσωπα. Αν κάποιοι παλιοί πρωταγωνιστές πιστεύουν στο παρασκήνιο ότι συγκολλώντας τα κόμματα».

Δεν ανησυχούν για «κόμμα Λοβέρδου»

Μετά και την ανακοίνωση της δημιουργίας κόμματος από τον Ανδρέα Λοβέρδο, στη Χαριλάου Τρικούπη όχι μόνο δεν δείχνουν να φοβούνται, αλλά αντιθέτως πέρασαν στην αντεπίθεση. Χαρακτηριστική είναι άλλωστε και η «αιχμή» του Ανδρουλάκη τόσο ως προς τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ, όσο και προς τη Χριστοφιλοπούλου. «Ό,τι και να κάνουν οι πολιτικοί δορυφόροι του κ. Μητσοτάκη, δεν θα αποτρέψουν το ΠΑΣΟΚ να είναι αξιωματική αντιπολίτευση στις ευρωπαϊκές εκλογές». Η «γραμμή» αυτή δεν έχει αλλάξει καθόλου και μάλιστα θα ενισχυθεί ακόμα περισσότερο το επόμενο διάστημα.
https://www.topontiki.gr/2024/02/06/pasok-i-exelixis-stin-kentroaristera-to-komma-loverdou-ke-o-christodoulakis/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πόση είναι τελικά η επιρροή της Εκκλησίας;

Από συστάσεως του ελληνικού κράτους η Εκκλησία έχει σημαντικό βαθμό πολιτικής επιρροής. Ο βαθμός αυτός, ωστόσο, σήμερα δεν είναι εύκολο να π...