Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016

o γάμος του ….διαβόλου

Αγαπημένοι φίλοι και φίλες,

Θα είναι η χειρότερη συγχώνευση που έγινε ποτέ.

Η Monsanto δηλητηριάζει το φαγητό μας και τα χωράφια μας και η Bayer σκοτώνει τις μέλισσες με φυτοφάρμακα. Τώρα, θέλουν να συγχωνευτούν και να γίνουν ο πολυεθνικός κολοσσός 100 δισ. δολαρίων που θα μονοπωλήσει την παγκόσμια αγορά τροφίμων!

Αυτή τη στιγμή οι δύο πολυεθνικές προσλαμβάνουν στρατιές από λομπίστες για να επιβάλλουν το σχέδιό τους στις αρχές των ΗΠΑ και της ΕΕ. Το μόνο που μπορεί να τις σταματήσει είναι ένα ακόμη μεγαλύτερο, λαϊκό «λόμπι». 
Και εδώ μπαίνουμε εμείς στο παιχνίδι. Το Avaaz έχει νικήσει ξανά τις δύο αυτές εταιρείες και
ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε: να δείξουμε τη μαζική αντίθεση της κοινής γνώμης μέσα από εκστρατείες και δημοσκοπήσεις, να κερδίσουμε τη στήριξη των αρμοδίων με δυνατές προσωπικές εκκλήσεις και να προσλάβουμε δικηγόρους που θα εξετάσουν κάθε λεπτομέρεια της συγχώνευσης. 

Αν 65.000 από εμάς στηρίξουμε μέσα στις επόμενες 24 ώρες με όσα θα δίναμε για ένα ποτό ή ένα γεύμα, μπορούμε να θέσουμε σε εφαρμογή αυτό το σχέδιο. Στήριξε για να διαλύσουμε το γάμο του διαβόλου, πριν καν ξεκινήσει: 



Οι πολυεθνικές είναι πλέον υπερβολικά μεγάλες για να τις ελέγξουμε, ενώ μόλις 6 εταιρίες κρατούν στα χέρια τους το γεωργικό κλάδο του πλανήτη. Αν συγχωνευτούν αυτές οι δύο, που είναι από τις μεγαλύτερες και έχουν αποδείξει ότι δε δίνουν δεκάρα για την υγεία και τα οικοσυστήματά μας, τα νέα θα είναι πολύ άσχημα.

Όμως η Ευρωπαία επίτροπος Ανταγωνισμού Μαργκρέτε Βεστάγκερ και η υπεύθυνη Αντιμονοπωλίου των ΗΠΑ Ρενάτα Έσσε είναι σεβαστές προσωπικότητες και μπορούν να εμποδίσουν αυτή τη συγχώνευση, αν καταλήξουν ότι δεν εξυπηρετεί το δημόσιο συμφέρον. Ως πολίτες, έχουμε πραγματικά τη δύναμη να επηρεάσουμε την απόφασή τους. Όμως, ξέρουμε πως θα δεχτούν έντονη πολιτική πίεση από τις εταιρίες.

Το Avaaz έχει σημειώσει ιστορικές νίκες εναντίον της Monsanto και της Bayer: από την παρεμπόδιση της άδειας του μεγαλύτερου προϊόντος της Monsanto, της γλυφοσάτης, μέχρι την απαγόρευση ενός νεονικοτινοειδούς φυτοφαρμάκου της Bayer που σκοτώνει τις μέλισσες. Ίσως πιστεύουν πως, αν συνεργαστούν, θα μας νικήσουν αυτήν τη φορά. Στήριξε για να τους δείξουμε ότι κάνουν λάθος: 


Το πιο τρομακτικό είναι ότι η συγχώνευση Monsanto-Bayer θα τους έδινε τεράστια πολιτική δύναμη για να εξουσιάζουν τις δημοκρατικές μας διαδικασίες. Το κίνημά μας έχει την καταπληκτική ικανότητα να προβλέπει αυτή την απειλή για τη δημοκρατία και να τη σταματάει όσο είναι ακόμη καιρός. 

Με ελπίδα και αποφασιστικότητα,
Ricken, Danny, Alice, Emma και όλη η ομάδα του Avaaz

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το 2032 και η σύγκλιση με την Ευρώπη

Πριν από 30 χρόνια ξεκινούσε η μεγάλη πορεία της σύγκλισής μας με την Ευρώπη, που κορυφώθηκε με την ένταξή μας στο κοινό νόμισμα και σηματοδ...