Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016

Λοβέρδος: Απορρίπτουμε την πρόταση Πολύδωρα -Προτείνουμε τον Σωτηρέλη - ΒΙΝΤΕΟ

Ο Ανδρέας Λοβέρδος κατέστησε σαφές πως η Δημοκρατική Συμπαράταξη απορρίπτει την πρόταση να αναλάβει ο Βύρων Πολύδωρας πρόεδρος του ΕΣΡ και πρότεινε τον Γιώργο Σωτηρέλη, διευκρινίζοντας, πάντως, ότι το κόμμα δεν έχει μιλήσει μαζί του για να διερευνήσει αν θα τον ενδιέφερε η θέση.
Αναφερόμενος στον κ. Πολύδωρα εξέφρασε, αντιρρήσεις για το πρόσωπο του, λέγοντας μεταξύ άλλων: "Καθόλου δεν συμφωνούμε με τηνπρόταση. Στο μυαλό εμένα μου έρχονται οι ζαρντινιέρες. Δεν μπορεί με τέτοια κριτήρια να λέμε ότι θα κάνουμε ανεξάρτητες αρχές".
"Ανήκουμε στις πολιτικές δυνάμεις που από την πρώτη συνεδρίαση λέγαμε ότι θα πρέπει να
εφαρμοστεί το Σύνταγμα. Εμείς θέλαμε να συγκροτηθεί το όργανο υπό την προϋπόθεση εφαρμογής του Συντάγματος", τόνισε επίσης ο κ.Λοβέρδος και υπογράμμισε ότι πρέπει να μελετηθεί η απόφαση του ΣτΕ.
Αναφερόμενος στην τροπολογία της κυβέρνησης, ο κ. Λοβέρδος σημείωσε πως οι διατάξεις Παππά δεν καταργούνται, αλλά αναστέλλονται. Ζήτησε, λοιπόν, κατάργηση των διατάξεων. "Πιστεύουμε ότι αυτό το φέρνει στη Βουλή σήμερα και αύριο θα το αλλάξει", είπε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Λοβέρδος ζήτησε ολιγόλεπτη διακοπή, προκειμένου το προεδρείο να επικοινωνήσει με τον υπουργό Επικρατείας και να του ζητήσει να αλλάξει την τροπολογία και να μην προβλέπει αναστολή, αλλά κατάργηση. Επίσης, ζήτησε από τον κ. Βούτση να εγγυηθεί ότι εφόσον προβλεφθεί κατάργηση, δεν θα αλλοιωθεί ο πυρήνας της διάταξης.

http://www.enikos.gr/politics/417553,Loverdos-Aporriptoyme-thn-protash-Polydwra--Proteinoyme-ton-Swthrelh-BINTEO.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το 2032 και η σύγκλιση με την Ευρώπη

Πριν από 30 χρόνια ξεκινούσε η μεγάλη πορεία της σύγκλισής μας με την Ευρώπη, που κορυφώθηκε με την ένταξή μας στο κοινό νόμισμα και σηματοδ...