Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μουζάλας: Ξυπνά ο φόβος μήπως τα νησιά μας γίνουν Ελις Αϊλαντ της ΕΕ

Περισσότεροι από 16.000 πρόσφυγες και μετανάστες βρίσκονται πλέον στα hotspots στα νησιά, ενώ χθες, ύστερα από μία περίοδο μικρών αφίξεων, καταγράφηκαν επιπλέον 156 άτομα.
Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, εξέφρασε φόβους για τις διαθέσεις των κατοίκων, που μέχρι στιγμής υποδέχονταν θετικά τους πρόσφυγες. 'Σιγά σιγά όμως ξυπνά ο φόβος μήπως τα νησιά μας γίνουν το Ελις Αϊλαντ της ΕΕ', ανέφερε ο κ. Μουζάλας, σύμφωνα με τη 'Stuttgarter Nachrichten'.
Για τον σκοπό αυτό οι ελληνικές Αρχές έχουν πολλές φορές ζητήσει την επιτάχυνση των διαδικασιών για τη μετεγκατάσταση, που καθυστερεί με δραματικούς ρυθμούς. Στις δυσκολίες που υπάρχουν στα hotspots και στους καταυλισμούς αναφέρθηκε και ο πρόεδρος των Γιατρών του Κόσμου, Νικήτας
Κανάκης. Η κατάσταση 'αρχίζει να γίνεται ανυπόφορη. Οι άνθρωποι ζουν χωρίς προοπτική.
Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί', τόνισε, υπενθυμίζοντας ότι ο χειμώνας, που σε πολλά μέρη έχει ήδη φτάσει, θα προκαλέσει επιπλέον δυσχέρειες. Πάντως ο κ. Κανάκης αναφέρθηκε και στη γραφειοκρατία, που στέκεται τροχοπέδη σε μια σειρά διαδικασιών. Οπως είπε, στον ξενώνα για τα ασυνόδευτα ανήλικα στην Παλλήνη, που διαθέτει χώρους για 100 προσφυγόπουλα, μόλις 28 έχουν εγκατασταθεί.
Οι δηλώσεις του κ. Κανάκη έγιναν στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου των Γιατρών του Κόσμου με τη φιλανθρωπική οργάνωση Muslim Charity, που προσέφερε δωρεά 50.000 ευρώ για την παροχή ειδών πρώτης ανάγκης στους πρόσφυγες και την αγορά οχήματος για τη μεταφορά του προσωπικού των ΓτΚ στα κέντρα φιλοξενίας. Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της οργάνωσης, Μαρούφ Πιρζάντα, επεσήμανε ότι σε κάποιους καταυλισμούς, όπως στα Οινόφυτα, οι άνθρωποι ζουν ακόμη σε σκηνές και μέσα στις λάσπες.
 http://www.ethnos.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

το τεράστιο σημερινό μας χρέος

Πολλοί νομίζουν ότι το χρέος του σύγχρονου ελληνικού κράτους είναι μια παλιά ιστορία που μεταφέρονταν απο δεκαετία σε δεκαετία. Μια πολύ παλιά ιστορία δύο αιώνων όπου το ελληνικό κράτος δανείζονταν συνεχώς, έπεφτε έξω συνεχώς και αυτό μας επηρέασε φθάνοντάς μας στη σημερινή μας κατάσταση. Πράγματι υπήρξαν τέσσερεις τέτοιες περιπτώσεις μέχρι το 2ο παγκόσμιο πόλεμο. Όμως το τεράστιο σημερινό μας χρέος, για το οποίο σήμερα υποφέρουμε, είναι δημιούργημα των τελευταίων 40 ετών.
Μικρό στην αρχή, επιταχυνόμενο μετά, και τεράστιο στο τέλος.

Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά - Blogger Dimitris Nikogloy

ΑΓΙΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ !!! ΠΑΝΕ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ !!! Η ΜΟΝΗ ΣΩΤΗΡΙΑ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ !!!

Άγιοι Αρχιερείς, της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος!
Ως Έλλην πολίτης και ως Ορθόδοξος Χριστιανός και με τον προσήκοντα σεβασμό προς τα θεοτίμητα πρόσωπά σας, αισθάνομαι την ανάγκη, να σας είπω τα κάτωθι:
Κατά τη μακρόχρονη σκλαβιά των 400 ετών, υπό το ζυγό της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, οι Έλληνες κατάφεραν να διατηρήσουν αναλλοίωτη, τόσο την Εθνική τους, όσο και την θρησκευτική τους, ταυτότητα!!!