Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αλεξιάδης: Ούτε η Ελλάδα, ούτε οι πολιτικοί αντέχουν νέα μέτρα

«Δεν είναι δυνατόν αυτή τη στιγμή η ελληνική κοινωνία να δεχθεί άλλα μέτρα»: με αυτή τη φράση συνόψισε τη θέση της κυβέρνησης έναντι των απαιτήσεων των δανειστών, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, μιλώντας στον Real FM.
O κ. Αλεξιάδης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η κυβέρνηση υλοποιεί ό,τι έχει συμφωνηθεί από το 2015 και ξεκαθάρισε ότι «δεν μπορούμε να δεχτούμε τη διαρκή επιχειρηματολογία ή τη λογική νέα μέτρα ή νέα μνημόνια ή νέες συμφωνίες ή οτιδήποτε άλλο. Έχουμε κάνει το 2015 μία συμφωνία. Εμείς τηρούμε τη συμφωνία με μεγάλες
δυσκολίες και πολλά πολιτικά προβλήματα. Δεν ζούμε σε κάποιο πύργο απομονωμένοι από την κοινωνία».
Τόνισε, δε, ότι «πρέπει να είναι και από την άλλη πλευρά σαφές ότι δεν είναι δυνατόν αυτήν τη στιγμή η ελληνική κοινωνία να δεχθεί νέα μέτρα. Από 1/1/17, με βάση τη συμφωνία που ψηφίσαμε όχι τότε μόνοι μας άλλα 221 βουλευτές, θα έχουμε κι άλλη αύξηση του ΦΠΑ σε μία σειρά νησιών. Ποιος πολιτικά μπορεί να σηκώσει και νέα μέτρα σαν αυτά που προτείνουν κάποιοι;».
Όσον αφορά στα αγκάθια της διαπραγμάτευσης, αναφερόμενος στις ενστάσεις των δανειστών για ακατάσχετο λογαριασμό-εθελοντική αποκάλυψη εισοδημάτων δήλωσε «φύσει και θέσει αισιόδοξος ότι θα βρεθεί άκρη και στο ένα και τον άλλο». Παραδέχθηκε δε ότι «υπάρχουν διαφωνίες ως προς το πόσο του φόρου που θα ισχύσει για τη νομιμοποίηση των αδήλωτων χρημάτων».
Ως προς το τι θα ισχύσει για το επίδομα θέρμανσης φέτος, ο κ. Αλεξιάδης ανέφερε: «Το μόνο που θα αλλάξει από τα προηγούμενα χρόνια είναι ότι θα προσπαθήσουμε να κάνουμε πιο σωστά την κατανομή των τεσσάρων ζωνών που υπήρχαν, προσπαθούμε αυτές τις ζώνες να τις κάνουμε πιο αντιπροσωπευτικές ως προς τις θερμοκρασίες, μετακινώντας κάποιους νομούς από κατώτερες ζώνες σε ανώτερες». 
Υπογράμμισε, δε, ότι «υπάρχει και μία άλλη προσπάθεια, να “σπάσουμε” νομούς σε δύο τμήματα, ώστε το πιο ψυχρό τμήμα του νομού να είναι στη μεγαλύτερη ζώνη και το άλλο να είναι στην πιο κάτω ζώνη. Με αυτόν τον τρόπο θα γίνει πιο δίκαιη η κατανομή του επιδόματος».
http://www.topontiki.gr/article/192463/alexiadis-oyte-i-ellada-oyte-oi-politikoi-antehoyn-nea-metra

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

το τεράστιο σημερινό μας χρέος

Πολλοί νομίζουν ότι το χρέος του σύγχρονου ελληνικού κράτους είναι μια παλιά ιστορία που μεταφέρονταν απο δεκαετία σε δεκαετία. Μια πολύ παλιά ιστορία δύο αιώνων όπου το ελληνικό κράτος δανείζονταν συνεχώς, έπεφτε έξω συνεχώς και αυτό μας επηρέασε φθάνοντάς μας στη σημερινή μας κατάσταση. Πράγματι υπήρξαν τέσσερεις τέτοιες περιπτώσεις μέχρι το 2ο παγκόσμιο πόλεμο. Όμως το τεράστιο σημερινό μας χρέος, για το οποίο σήμερα υποφέρουμε, είναι δημιούργημα των τελευταίων 40 ετών.
Μικρό στην αρχή, επιταχυνόμενο μετά, και τεράστιο στο τέλος.

Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά - Blogger Dimitris Nikogloy

ΑΓΙΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ !!! ΠΑΝΕ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ !!! Η ΜΟΝΗ ΣΩΤΗΡΙΑ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ !!!

Άγιοι Αρχιερείς, της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος!
Ως Έλλην πολίτης και ως Ορθόδοξος Χριστιανός και με τον προσήκοντα σεβασμό προς τα θεοτίμητα πρόσωπά σας, αισθάνομαι την ανάγκη, να σας είπω τα κάτωθι:
Κατά τη μακρόχρονη σκλαβιά των 400 ετών, υπό το ζυγό της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, οι Έλληνες κατάφεραν να διατηρήσουν αναλλοίωτη, τόσο την Εθνική τους, όσο και την θρησκευτική τους, ταυτότητα!!!