Παρασκευή 1 Ιουλίου 2016

Διαψεύδει το Μαξίμου τα περί κινεζικού διαβήματος για τη σύμβαση με την Cosco

Kατηγορηματικά διαψεύδει η κυβέρνηση δημοσιεύματα σχετικά με διάβημα της κινεζικής πρεσβείας προς την ελληνική κυβέρνηση για τη σύμβαση με την Cosco. Παράλληλα, το Μαξίμου σχολιάζει σκωπτικά το επίπεδο δημοσιογραφίας που υπηρετεί ο συντάκτης του δημοσιεύματος και το μέσο που παραθέτει το δημοσίευμα.
«Διάβημα της κινεζικής πρεσβείας προς την ελληνική κυβέρνηση για το ζήτημα της σύμβασης με την Cosco δεν υπάρχει», ανέφεραν συγκεκριμένα κυβερνητικές πηγές και σχολίασαν ότι «ο συντάκτης του σχετικού δημοσιεύματος κ. Χιώτης, αποδεικνύει για δεύτερη φορά μέσα σε ελάχιστο χρονικό
διάστημα ότι οι 'δημοσιογραφικές πηγές' του είναι ευφάνταστες, βαθύτατα κίτρινες και εντελώς άσχετες με κάθε έννοια εγκυρότητας και δεοντολογίας».
Οι ίδιες πηγές πρόσθεσαν ότι «τόσο ο έγκριτος δημοσιογράφος, όσο και το μέσο, αξίζουν τον οίκτο της κοινής γνώμης για το επίπεδο της δημοσιογραφίας που υπηρετούν».

Διαψεύδει και το υπ. Εξωτερικών
Παράλληλα, ως «παντελώς αναληθείς» χαρακτηρίζει ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Ευστράτιος Ευθυμίου, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, τις πληροφορίες για διάβημα διαμαρτυρίας του Κινέζου πρέσβη προς το υπουργείο Εξωτερικών. «Από κινεζικής πλευράς ουδέν διάβημα διαμαρτυρίας έχει πραγματοποιηθεί», επισήμανε.

«Ανύπαρκτο ζήτημα», λέει και η Ο. Γεροβασίλη
Επί, ουσιαστικά, ανύπαρκτου ζητήματος έχει ξεσηκωθεί ο θόρυβος γύρω από το θέμα της κύρωσης της σύμβασης με τη Cosco, σχολίασε από την πλευρά της η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, και έκανε λόγο για απόπειρα πολιτικής εκμετάλλευσης του ζητήματος.
«Οι υπερβολικές αντιδράσεις καθώς και η απόπειρα πολιτικής εκμετάλλευσης του ζητήματος, την παραμονή του ταξιδιού του πρωθυπουργού στην Κίνα, δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα παιχνίδι εντυπώσεων. Το θέμα έχει ήδη διευκρινιστεί πλήρως και η σύμβαση θα κυρωθεί κανονικά» δήλωσε. Παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι, η κυβέρνηση ως όφειλε σε συνεργασία με το ΤΑΙΠΕΔ, προχώρησε στις απαιτούμενες βελτιώσεις, προκειμένου να είναι νομοτεχνικά άρτιες οι διατυπώσεις του κυρωτικού νόμου.
http://www.eklogika.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου