Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016

Brexit: Γρήγορη έξοδο από την Ε.Ε. ζητεί ο Σόιμπλε

«Γρήγορη διαδικασία εξόδου» από την Ε.Ε. ζήτησε από τη Βρετανία ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, στο περιθώριο της συνάντησής του με τον Αμερικανό ομόλογό του, Τζακ Λιου.
 «Πρέπει να επισπευστεί η διαδικασία, προκειμένου να μειωθεί η αβεβαιότητα» τόνισε ο Γερμανός υπουργός, ενώ σημείωσε ότι προς ώρας, ο αντίκτυπος του Brexit είναι περιορισμένος.
 Ερωτηθείς για τον νέο υπουργό Οικονομικών της Βρετανίας, ο κ. Σόιμπλε επισήμανε ότι ο Φίλιπ Χάμοντ έχει «καλή προϊστορία» και χαρακτήρισε ως «λογική» τη θέση του περί πρόσβασης της Βρετανίας στην ενιαία αγορά της Ε.Ε.   Από την πλευρά του, ο κ. Λιου κατέστησε αναγκαία την
αναθέρμανση των σχέσεων μεταξύ Ε.Ε. και Βρετανίας και δήλωσε ότι οι ΗΠΑ παραμένουν προσηλωμένες στην ολοκλήρωση της εμπορικής συμφωνίας με την Ευρώπη.
 Σχετικά με τον αντίκτυπο του Brexit, διαβεβαίωσε ότι οι αγορές λειτουργούν ομαλά, δίχως προβλήματα, ενώ σημείωσε ότι η Ουάσιγκτον επιθυμεί τη διατήρηση των «ισχυρών» σχέσεων με τη Βρετανία.
 Ο ίδιος θα έχει συνάντηση με τον νέο Βρετανό υπουργό Οικονομικών, αργότερα, εντός της ημέρας.
http://www.naftemporiki.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΣΟΚ: Υπόμνημα στον Αρειο Πάγο για τη μη συμμετοχή των Σπαρτιατών στις ευρωεκλογές

Υπόμνημα στον Αρειο Πάγο, με το οποίο ζητά να αποκλειστούν οι Σπαρτιάτες στις προσεχείς ευρωεκλογές κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ . Σύμφωνα με το...