Πέμπτη 21 Ιουλίου 2016

Κυοφορείται ο κίνδυνος να πάμε σε πιό αυταρχικό καθεστώς στην Τουρκία

Σίγουρα η θέση μας είναι με την εκλεγμένη κυβέρνηση στην Τουρκία, όμως ο κίνδυνος που κυοφορείται είναι να πάμε σε ένα ακόμη πιο αυταρχικό καθεστώς από τον Ερντογάν, ο οποίος θα χρησιμοποιήσει την ευκαιρία από τα χτεσινά γεγονότα, δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ν. Ανδρουλάκης.
Οι προκλήσεις στην Τουρκία είναι πολύ μεγάλες, είναι το Κουρδικό, είναι η στάση της στη Συρία, είναι η εσωτερική κατάσταση. «Και ένας πιο ανασφαλής ηγέτης, μετά τα χτεσινά, θα είναι ένας πιο αυταρχικός ηγέτης», τονίζει.
Σε μια πρώτη ερμηνεία των κινήτρων των επίδοξων πραξικοπηματιών, λέει ότι «στην προσπάθεια του Ερντογάν να ελέγξει τα πάντα, αντέδρασαν ως ένας άλλος πυρήνας εντός
των πραγμάτων στην Τουρκία».
«Εκτίμησή μου είναι», προσθέτει, ότι «όποια κι αν είναι η έκβαση των σοκαριστικών γεγονότων στην Τουρκία, είναι βέβαιο ότι η χώρα μπαίνει σε έναν πολιτικό μεσαίωνα με απρόβλεπτες παρενέργειες για την ίδια και την ευρύτερη περιοχή».
Κλείνοντας επαναλαμβάνει ότι «εμάς η θέση μας ως γείτονα χώρα είναι υπέρ μιας δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησης, αλλά που θα λειτουργεί με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα στη δημοκρατία, στη σταθερότητα και την ευημερία της ευρύτερης περιοχής».
http://www.androulakisnikos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το 2032 και η σύγκλιση με την Ευρώπη

Πριν από 30 χρόνια ξεκινούσε η μεγάλη πορεία της σύγκλισής μας με την Ευρώπη, που κορυφώθηκε με την ένταξή μας στο κοινό νόμισμα και σηματοδ...