Παρασκευή, 15 Ιουλίου 2016

Αίμα ζητάει η Λαγκαρντ: «Αποτύχαμε, αλλά μειώσεις μισθών κι απολύσεις πρέπει να γίνουν. Λάθος του Τραμπ η προστασία Εθνικών επιχειρήσεων»

Ο ρόλος του Μητσοτάκη, μετά την επίσκεψή του στις ΗΠΑ είναι να πιέσεις με κάθε τρόπο να περάσουν οι μειώσεις των μισθών και των ασφαλίστρων ή όπως λέει ο Κυριάκος «μειώσεις εργατικού κόστους» και φυσικά οι απολύσεις.
Επίσης δεν ξέχασε η Λαγκαρντ να μας θυμίσει ότι η προστασία των Εθνικών επιχειρήσεων και υποδομών κάνει κακό στην Παγκοσμιοποίηση.
Μήνυμα ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) δεν θα υποχωρήσει όσον αφορά τις θέσεις του έστειλε η επικεφαλής του Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, ενώ παραδέχθηκε ότι η Ελλάδα δεν ήταν επιτυχημένη εμπειρία, ειδικά για τους Έλληνες.
«Πρέπει να συνεχίσουμε να είμαστε αυστηροί και πειθαρχημένοι». Κατά περίπτωση, εξακολουθούμε να κάνουμε συστάσεις που δεν είναι ευχάριστες για τους πολίτες, επειδή είναι σκληρές», σημείωσε η
κ. Λαγκάρντ, αλλά πρόσθεσε πως «θα ήθελα το ΔΝΤ να έχει ανθρώπινο πρόσωπο». Επί της ουσίας, η τοποθέτηση αυτή της κ. Λαγκάρντ αποτελεί προάγγελο για την άτεγκτη στάση που αναμένεται να τηρήσει το ΔΝΤ στη διαπραγμάτευση για τις αλλαγές στην ελληνική αγορά εργασίας.
Πάντως, η επικεφαλής του Ταμείου παραδέχθηκε πως η Ελλάδα δεν ήταν μια επιτυχημένη εμπειρία για κανέναν και ιδιαίτερα για τους ίδιους τους Έλληνες πολίτες. Ωστόσο έσπευσε να προσθέσει σε συνέντευξή της στους FinancialTimes ότι το ΔΝΤ είναι απλά ο «βολικός αποδιοπομπαίος τράγος» στην Ελλάδα. Και αυτό επειδή το Ταμείο υποστηρίζει σθεναρά την ελάφρυνση του χρέους από τους Ευρωπαίους πιστωτές.
Παράλληλα, η κ. Λαγκάρντ δήλωσε ότι θέλει το Ταμείο να πάει «βαθύτερα» και «πιο μακριά» στην εργασία του σε θέματα όπως αυτό της εισοδηματικής ανισότητας.
Η αντιμετώπιση των ανισοτήτων είναι κατά την ίδια κρίσιμης σημασίας για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στην παγκοσμιοποίηση, η οποία έβγαλε εκατομμύρια ανθρώπους από η φτώχεια σε όλο τον κόσμο, αλλά βρίσκεται τώρα στο στόχαστρο από τις πλούσιες οικονομίες, όπου δεν έγιναν αρκετά πράγματα για να βοηθηθούν όσοι έμειναν πίσω. Πάντως, εάν οι επικριτές βλέπουν την Ελλάδα ως την αποτυχία των ορθόδοξων οικονομικών και το Brexit ως ένδειξη αποτυχίας της παγκοσμιοποίησης, το ΔΝΤ υποστηρίζει ότι η εναλλακτική είναι χειρότερη, με την κ. Λαγκάρντ να χαρακτηρίζει «καταστροφικό για την παγκόσμια οικονομία» το είδος των προστατευτικών πολιτικών που υποστηρίζει ο υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ
 https://olympia.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συλλαλητήριο αγροτών στη Λάρισα

Την οργάνωση συλλαλητηρίου με τρακτέρ, τη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου, στον κόμβο του Πλατυκάμπου, αποφάσισαν οι αγρότες της Ενωτικής Ομοσπονδ...