Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016

Ο Κυριάκος επιδιώκει στρατηγικά κέρδη από την «ατζέντα Τσίπρα» - Αισιοδοξία και ψίθυροι στη Ν.Δ.

Υπό την προεδρία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη, συνεδριάζει αύριο το μεσημέρι, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κόμματος. Ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να αναφερθεί σε όλα τα ζητήματα της τρέχουσας επικαιρότητας και κυρίως την πρωτοβουλία Τσίπρα για τον εκλογικό νόμο, τον οποίο η ΝΔ έχει ξεκαθαρίζει ότι δεν θα τον ψηφίσει.
Συνεργάτες του αρχηγού της Αξιωματικής αντιπολίτευσης θεωρούν ότι η σχετική  ψηφοφορία στη Βουλή θα εξελιχθεί σε μια «στρατηγική ήττα» της κυβέρνησης Τσίπρα και
πως η αδυναμία του πρωθυπουργού να καταργήσει το  μπόνους των 50 βουλευτών από τις επόμενες εκλογές θα ενισχύσει την «παράσταση νίκης» τηςΝέας Δημοκρατίας.
Χθες, ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής Λευτέρης Αυγενάκης έκανε την εκτίμηση ότι «ο ελληνικός λαός θα κληθεί σύντομα στις κάλπες, για να δώσει μια ξεκάθαρη απάντηση στους κ. Τσίπρα και Καμμένο». Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρείται ήδη από πολλούς ξένους αναλυτές κάτι σαν «εν αναμονή Πρωθυπουργός», όταν και όποτε διεξαχθούν εκλογές στη χώρα μας, μια εκτίμηση που ενισχύεται και από τα πρόσφατα δημοσκοπικά ευρήματα, που  δίνουν στη Νέα Δημοκρατία ένα «μαξιλάρι» ασφαλείας, άρα και πρωτιάς, από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης,  μιλώντας στη γερμανική υπηρεσία ειδήσεων Deutsche Welle, δήλωσε πως αισθάνεται ικανοποίηση για την αναγνώριση των προσπαθειών του, από την άλλη τόνισε για μια ακόμη φορά πως «όσο παραμένει αυτή η κυβέρνηση στην εξουσία, τόσο περισσότερο το κόστος για τη χώρα αυξάνεται».
Ωστόσο, παρά τις ευνοϊκές πολιτικές συνθήκες για τη Νέα Δημοκρατία που δημιουργεί η τρέχουσα δυσμενής συγκυρία και η διαχείρισή της από την κυβέρνηση, στου Μαξίμου θεωρούν ότι δεν είναι ο κ. Μητσοτάκης το μείζον πρόβλημά τους.
 Η αταλάντευτη εφαρμογή των μνημονιακών υποχρεώσεων, στα όρια της ιδεολογικής και ψυχολογικής αντοχής του ΣΥΡΙΖΑ,  τα διαλυτικά προβλήματα που δημιουργούνται στην οικονομία και την κοινωνία και το διάχυτο κλίμα αδυναμίας αντιμετώπισης τους είναι αυτά που βαραίνουν την ατμόσφαιρα και δημιουργούν συνθήκες αβεβαιότητας στην κυβέρνηση. Γι αυτό και η προσπάθεια μετατόπισης της πολιτικής ατζέντας στα θεσμικά.
Συνεργάτες του πρωθυπουργού έχουν την αίσθηση ότι «έχουν βρει τα πατήματά τους» με τον κ. Μητσοτάκη. Ο αρχηγός της Αξιωματικής αντιπολίτευσης θεωρείται  «γραφειοκράτης πολιτικός», περισσότερο «διαχειριστής»  και λιγότερο «leader». Γι ‘αυτό και ακολουθεί τον πρωθυπουργό, παρά προηγείται, σε κινήσεις πολιτικής τακτικής.
Την άποψη αυτή φαίνεται να υιοθετούν σε κάποιο βαθμό και ορισμένοι παράγοντες της Κεντροδεξιάς παράταξης που, σε προσωπικές συζητήσεις,  ψιθυρίζουν  την εκτίμηση ότι «ο Κυριάκος έχασε το momendum» και πως τώρα «ακολουθεί την ατζέντα Τσίπρα» επιχειρώντας πολιτικά στο πλαίσιο που αυτή θέτει. Το ζητούμενο, λένε, είναι η «στρατηγική αξιοποίηση των αδιεξόδων της κυβέρνησης» από τον κ. Μητσοτάκη. Με δυναμικές πρωτοβουλίες που θα ενισχύσουν  την «κυβερνησιμότητα» της ΝΔ και ενεργοποίηση του κόμματος σε δράσεις που θα σχετίζονται με την καθημερινότητα των πολιτών.
Οι συνθήκες ευνοούν τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά την ατζέντα εξακολουθεί να γράφει ο Αλέξης Τσίπρας.
http://newpost.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρχισε η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων – Αυτόματη η διαδικασία για μισθωτούς και συνταξιούχους

Τις φορολογικές δηλώσεις για τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2023 άρχισε να «υποδέχεται» από χθες το βράδυ και μέχρι τις 26 Ιουλίου το taxi...