Τρίτη 19 Ιουλίου 2016

AdTech Ad Επικοινωνία Τσίπρα - Γιλντιρίμ: Τι συμφώνησαν για το αίτημα ασύλου των Τούρκων στρατιωτών

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν τα ξημερώματα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπραςκαι ο Τούρκος ομόλογός του Μπιναλί Γιλντιρίμ.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, κατά τη συνομιλία τους, ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε στον Τούρκο ομόλογό του την στήριξη της Ελλάδας στη δημοκρατία, τη συνταγματική νομιμότητα και την εκλεγμένη κυβέρνηση στην Τουρκία. Επιπλέον, ο πρωθυπουργός ευχήθηκε και ταχεία αποκατάσταση της ομαλότητας. Επίσης, ο πρωθυπουργός, σημείωσε ότι τα αιτήματα ασύλου των
Τούρκων στρατιωτικών που εισήλθαν στη χώρα το Σάββατο, θα εξεταστούν το συντομότερο δυνατόν και με πλήρη σεβασμό στο διεθνές δίκαιο και τις συνθήκες για τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Στη συνομιλία τονίστηκε η σημασία που έχει η προάσπιση της ειρήνης και της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή. Κατά την επικοινωνία τους, που έγινε με πρωτοβουλία του Τούρκου πρωθυπουργού, ο κ. Γιλντιρίμ ευχαρίστησε τον Έλληνα πρωθυπουργό για την ελληνική στήριξη στις δύσκολες ώρες που περνάει η Τουρκία, ενώ ευχαρίστησε επίσης και για την άμεση επιστροφή του ελικοπτέρου.
Στο ίδιο μήκος κύματος και η συνομιλία με Εντογάν 
Στο ίδιο μήκος κύματος είχε κινηθεί και η τηλεφωνική επικοινωνία του Αλέξη Τσίπρα με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός είπε στον κ. Ερντογάν ότι η προσήλωση στις αξίες της Δημοκρατίας και της Συνταγματικής νομιμότητας είναι ζήτημα αρχής για τον ελληνικό λαό.
Την ίδια ώρα, σχετικά με το ζήτημα των επιβαινόντων στο τουρκικό ελικόπτερο, ο πρωθυπουργός είχε τονίσει και στον Ταγίπ Ερντογάν ότι οι διαδικασίες εξέτασης της αιτήσεως ασύλου θα είναι σύντομες, αλλά θα υπάρξει απόλυτος σεβασμός στα όσα προβλέπουν το Διεθνές Δίκαιο και οι συνθήκες για τα ανθρώπινα δικαιώματα.
http://newpost.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΣΟΚ: Δεύτερη θέση, «έστω και με μία ψήφο»

Τη δεύτερη θέση, έστω και με μία ψήφο διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ, θέλει ο Νίκος Ανδρουλάκης , ο οποίος όσο πλησιάζουμε προς τις ευρωεκλογές θα ...