Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016

Σφαγή ελεφάντων! BA

Αγαπημένοι φίλοι και φίλες,

Κάθε 15 λεπτά, ένας ελέφαντας σφάζεται εν ψυχρώ για τους χαυλιόδοντές του. Με αυτόν τον ρυθμό, οι ελέφαντες θα έχουν εξαφανιστεί μέσα σε λίγα χρόνια. Η πίεση για καθολική απαγόρευση του εμπορίου ελεφαντόδοντου κλιμακώνεται, αλλά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μόλις δήλωσε αντίθετη σε αυτό το σχέδιο! 

Η σφαγή των ελεφάντων είναι αποτρόπαια. Σε κάποιες περιοχές, αυτά τα υπέροχα, ευαίσθητα πλάσματα φοβούνται τόσο τους ανθρώπους που κυκλοφορούν μόνο τη νύχτα, ενώ τα ορφανά ελεφαντάκια θρηνούν για μέρες πάνω από το κομματιασμένο πτώμα της μητέρας τους. 29 αφρικανικά κράτη έχουν
δηλώσει ότι, αν η Ευρώπη δε στηρίξει την απαγόρευση, οι ελέφαντες θα εξαφανιστούν και γι' αυτό ζητούν τη βοήθειά μας. 

Σύντομα, θα λάβει χώρα μια σημαντική παγκόσμια διάσκεψη, όπου μπορούμε να πετύχουμε την πλήρη απαγόρευση που χρειαζόμαστε, ενώ υπάρχουν ενδείξεις ότι ισχυρές χώρες, όπως η Γαλλία και η Γερμανία, μπορεί να πρωτοστατήσουν ενάντια στη θανατική ποινή που επιβάλλει η ΕΕ στους ελέφαντες. Οι αφρικανικές κυβερνήσεις θα παραδώσουν τις υπογραφές μας απευθείας στις συναντήσεις για να απαιτήσουν την απαγόρευση. Υπόγραψε τώρα για την επιβίωση των ελεφάντων και στείλε την εκστρατεία στους πάντες:

https://secure.avaaz.org/el/global_ivory_ban_loc/?blfQQeb&v=79040&cl=10356748299&_checksum=954508e43404dc01802d2f397128945042c607744bfed36e5c3753395ff6b6b9

Σε όλο τον κόσμο, μεγαλοπρεπή είδη ζώων οδηγούνται στα πρόθυρα της εξαφάνισης εξαιτίας του παράνομου κυνηγιού και της καταστροφής των βιοτόπων τους. Και μας αφορά όλους και όλες. Οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι κάθε είδος που εξαφανίζεται είναι σαν να αποκόβεται ένας κρίκος από την αλυσίδα της ζωής. Αν σπάσουμε πολλούς κρίκους, τα οικοσυστήματα από τα οποία εξαρτόμαστε θα καταρρεύσουν. 

Η Ευρώπη είναι ο μεγαλύτερος εξαγωγέας νόμιμου ελεφαντόδοντου στον κόσμο και ισχυρίζεται ότι ο καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπίσουμε τον αφανισμό των ελεφάντων είναι η αυστηρή πάταξη του παράνομου εμπορίου με παράλληλη διατήρηση του νόμιμου εμπορίου. Όμως, λαθροκυνηγοί ελεφάντων «ξεπλένουν» το αιματοβαμμένο ελεφαντόδοντο πουλώντας το ως νόμιμο και καλύπτοντας έτσι τα εγκλήματά τους. Οι ειδικοί λένε ότι η περαιτέρω νομιμοποίηση μπορεί να κάνει τη λαθροθηρία να αυξηθεί με γεωμετρική πρόοδο.

Είναι στο χέρι μας να δημιουργήσουμε ένα παγκόσμιο κύμα υπεράσπισης των άγριων ζώων για να πιέσουμε τα κράτη μέλη της ΕΕ να απορρίψουν το καταστροφικό σχέδιο που θα επιτρέπει περισσότερες σφαγές ελεφάντων. Θα είναι τραγικό για τα παιδιά και τα εγγόνια μας να γνωρίσουν τους ελέφαντες μόνο μέσα από βιβλία και βίντεο. Πρόσθεσε το όνομά σου και διάδωσε παντού την εκστρατεία για να σώσουμε τους ελέφαντες:

https://secure.avaaz.org/el/global_ivory_ban_loc/?blfQQeb&v=79040&cl=10356748299&_checksum=954508e43404dc01802d2f397128945042c607744bfed36e5c3753395ff6b6b9
Το παγκόσμιο κίνημά μας έχει κερδίσει μεγάλες μάχες για την επιβίωση και ευημερία των άγριων ζώων. Βοηθήσαμε να καταργηθεί το εμπόριο ελεφαντόδοντου στο Χονγκ Κονγκ, πετύχαμε την απαγόρευση στην ΕΕ των φυτοφαρμάκων που αφάνιζαν τις μέλισσες και πιέσαμε για τη δημιουργία δεκάδων θαλάσσιων πάρκων και δρυμών σε όλο τον κόσμο. Μάλιστα έχουμε αγοράσει και ένα τροπικό δάσος για τους ουρακοτάγκους! Τώρα, πρέπει να ενώσουμε και πάλι τις φωνές μας για τους ελέφαντες και να καταφέρουμε άλλη μία παγκόσμια νίκη για τα άγρια ζώα.

Με ελπίδα και αποφασιστικότητα,
Bert, Rosa, Rewan, Emma, Σπύρος, Marie, Danny και η υπόλοιπη ομάδα του Avaaz   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ψηφιακό το κομματικό κράτος

Το «σαρανταενατακατό» είναι ένα από τα καλαμπούρια που κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο και μια μεγάλη παγίδα για τη Νέα Δημοκρατία. Το σχεδόν 41% ...