Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014

Αβέβαιη για τις προοπτικές της ευρωζώνης η Λαγκάρντ

Την αβεβαιότητα της για τις προοπτικές της ευρωζώνης εξέφρασε η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, σε ομιλία της στο Σαντιάγο της Χιλής, με θέμα «Προκλήσεις για την εξασφάλιση της ανάπτυξης και της κοινής ευημερίας στη Λατινική Αμερική».
«Τα οικονομικά και κοινωνικά επιτεύγματα είναι εντυπωσιακά, αλλά ο δρόμος φαίνεται όλο και πιο ανώμαλος», είπε η Κριστίν λαγκάρντ αναφερόμενη στην παγκόσμια οικονομική πραγματικότητα, τονίζοντας πως «οι Ηνωμένες Πολιτείες φαίνεται να είναι σταθερά στην πορεία προς την ανάκαμψη, αλλά οι προοπτικές της ευρωζώνης είναι αβέβαιες και οι προοπτικές για την Κίνα έχουν παγώσει».
Διατύπωσε επίσης την άποψη ότι «συνολικά, η παγκόσμια οικονομία βρίσκεται τώρα σε κίνδυνο να κολλήσει σε αυτό που έχω αποκαλέσει "νέα μέτρια" κακή ανάπτυξη και ελλιπή δημιουργία θέσεων εργασίας. Αυτός είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε μια νέα δυναμική πολιτική».
http://tvxs.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ανδρουλάκης ή Δούκας; Στις κάλπες για την ανάδειξη νέου προέδρου οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ

Ποιος θα είναι ο νέος τους πρόεδρος αποφασίζουν σήμερα, Κυριακή 13/10 οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ μεταξύ του Νίκου Ανδρουλάκη και του Χάρη Δούκα....