Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

Τσίπρας : Πρέπει να μπει φρένο στην κατάρρευση

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε στον Χ. Σβόμποντα"την αποτυχία του ελληνικού προγράμματος προσαρμογής", τονίζοντας ότι η Ελλάδα δεν είναι ειδική περίπτωση και ότι το πρόβλημα είναι ευρωπαϊκό και επομένως, όπως είπε, η λύση για την Ευρώπη είναι η λύση για την Ελλάδα.

Ειδικά για την ανεργία τόνισε πως είναι σε "απαράδεκτο" επίπεδο, σημειώνοντας ότι στη χώρα υπάρχει πλέον ανθρωπιστική κρίση. Ανέφερε ότι οι μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα είναι απαραίτητες, αλλά χρειάζονται συναίνεση, τονίζοντας ότι "πρέπει να μπει φρένο στην κατάρρευση" και πως "η λιτότητα είναι νεοφιλελεύθερη συνταγή και αποδείχθηκε ότι τελικά ήταν ο στόχος και όχι το μέσο για την επίλυση της κρίσης".


Ο Χ. Σβόμποντα, σε ανακοίνωσή του μετά τη συνάντηση, χαρακτηρίζει "απαράδεκτη και μη βιώσιμη" την οικονομική και κοινωνική κατάσταση στην Ελλάδα υπογραμμίζοντας το υψηλό ποσοστό ανεργίας στους νέους, που ξεπερνά το 60%.
"Συμφωνώ με τον κ. Τσίπρα ότι το επίπεδο του χρέους και η αύξηση επενδύσεων αποτελούν το κλειδί για την εξεύρεση λύσης που θα επαναφέρουν την Ελλάδα στην ανάπτυξη", αναφέρει ο Σβόμποντα και παράλληλα υπογραμμίζει την ανάγκη εφαρμογής "ριζικών" διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων στη χώρα. Όπως επισημαίνει το θέμα αυτό δεν αφορά μόνο την Ελλάδα, αλλά αποτελεί ευρωπαϊκή πρόκληση, για την οποία χρειάζονται ευρωπαϊκές λύσεις και εκφράζει την ικανοποίησή του για τη δέσμευση του Αλ. Τσίπρα, η λύση αυτή να δοθεί εντός ευρωπαϊκού πλαισίου.
Ανησυχία περί νεοναζιστικού εξτρεμισμού
Ο Πρόεδρος της Ομάδας των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου εξέφρασε και την ανησυχία του για τον "ανερχόμενο νεοναζιστικό εξτρεμισμό και τη βία στην Ελλάδα, που οδήγησαν στη δολοφονία του Παύλου Φύσα από μέλη της Χρυσής Αυγής".
"Συμφωνώ απόλυτα με τον κ. Τσίπρα ότι οι νεοναζί εξτρεμιστές και η βία, στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, μπορεί να καταπολεμηθούν μόνο με την ενότητα όλων των δημοκρατικών δυνάμεων', ανέφερε στην ανακοίνωσή του ενώ εξέφρασε την ικανοποίησή του για την "κατάλληλη και ισχυρή απάντηση" της ελληνικής κυβέρνησης. Σημείωσε πάντως ότι "πρέπει να διασφαλιστεί ότι στο μέλλον θα διατηρηθεί το ίδιο επίπεδο ελέγχου".
Enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

19η Μαΐου: Ημέρα μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Η 19η Μαΐου αποτελεί μια άκρως σημαντική επέτειο για ολόκληρο τον ελληνισμό, Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου , όπως αυτή...