Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Θ. Πάγκαλος: ΝΔ και ΠΑΣΟΚ να κατέβουν με κοινό ψηφοδέλτιο στις Ευρωεκλογές

Θ. Πάγκαλος: ΝΔ και ΠΑΣΟΚ να κατέβουν με κοινό ψηφοδέλτιο στις Ευρωεκλογές

Χειμαρρώδης, όπως συνηθίζει, ήταν για άλλη μια φορά ο Θεόδωρος Πάγκαλος, ο οποίος σε δηλώσεις του, μεταξύ άλλων, ζήτησε να παραιτηθεί ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απ. Τζιτζικώστας, να καταργηθούν οι στρατιωτικές παρελάσεις, αλλά και να κατέβουν με κοινό ψηφοδέλτιο στις Ευρωεκλογές η ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ!
Πιο αναλυτικά, στις δηλώσεις που έκανε στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ο κ. Πάγκαλος αναφέρθηκε στο θέμα που έχει προκύψει τις τελευταίες μέρες με την πρόσκληση στελεχών της Χρυσής Αυγής στην παρέλαση, αλλά και τις δηλώσεις Τζιτζικώστα που προκάλεσαν αντιδράσεις τόσο από το ΠΑΣΟΚ, όσο και από την κυβέρνηση!

«Θα συνιστούσα στον κ. Τζιτζικώστα να παραιτηθεί σεμνά και υπερήφανα», είπε ο Θ. Πάγκαλος και πρόσθεσε ότι αυτό που θα μπορούσε να είχε κάνει ο κ. Τζιτζικώστας θα ήταν να έχει καλέσει τους υπόλοιπους τοπικούς εκπροσώπους των κομμάτων και να συζητήσει μαζί τους τι θα κάνει. Σε ό,τι έχει να κάνει με τις δηλώσεις του κ. Τζιτζικώστα για το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Πάγκαλος τις χαρακτήρισε «βλακείες» καθώς όπως είπε, «θα μπορούσε να πει κανείς ότι και η Ν.Δ. είναι σαν τη Χρυσή Αυγή γιατί και ο Παπαγεωργόπουλος μπήκε στη φυλακή» και τόνισε: «Αν είσαι πολιτικός δεν μπορείς να πεις αυτού του είδους τη βλακεία και να εξισώνεις τη Χρυσή Αυγή με ένα κόμμα».
Ο πρώην βουλευτής και υπουργός του ΠΑΣΟΚ, σχολίασε και το ότι εξακολουθούν να γίνονται παρελάσεις και έκανε λόγο για ανάγκη να καταργηθούν οι μαθητικές παρελάσεις, αλλά και η στρατιωτική της Θεσσαλονίκης. «Είμαστε η μόνη χώρα όπου συμβαίνει αυτό. Δεν μπορεί να χρησιμοποιείται η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου για να κολακεύσουμε κατά τρόπο ατυχή τη Θεσσαλονίκη». Σε ό,τι έχει να κάνει με τις μαθητικές παρελάσεις είπε ότι «είναι εντελώς απαράδεκτό να δίνουμε στα παιδιά στοιχεία στρατιωτικής εκπαίδευσης σαν υποχρέωση γενική» και πρότεινε αντί των παρελάσεων στα σχολεία να γίνονται πολιτιστικές εκδηλώσεις, όπως θεατρικά έργα, συζητήσεις, διαλέξεις.
«Να κατέβουν μαζί στις Ευρωεκλογές ΝΔ και ΠΑΣΟΚ»
Αίσθηση προκάλεσε, επίσης, η πρόταση που ανέπτυξε ο κ. Πάγκαλος για κοινή κάθοδο της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στις επερχόμενες Ευρωεκλογές. Συγκεκριμένα, είπε ότι τα δύο κόμματα πρέπει να κατέβουν «με κοινό ψηφοδέλτιο και μήνυμα ‘ναι στην Ευρώπη’ προκειμένου να υπάρξει απάντηση στην ιδεολογία των ναζιστών και των αναρχοαριστερών» και εκτίμησε ότι στην περίπτωση που το ΠΑΣΟΚ δεν εκλέξει ούτε έναν ευρωβουλευτή, τότε θα τεθεί θέμα διάλυσής του.
Μιλώντας για τους συνδικαλιστές είπε ότι αυτοί του ΠΑΣΟΚ που κατέκλεβαν το κράτος τώρα είναι στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ενώ χαρακτήρισε μεγάλο επιτυχία της κυβέρνησης την επίτευξη του πρωτογενούς πλεονάσματος. Χαρακτήρισε, τέλος, θύμα της ιστορίας τον Γιώργο Παπανδρέου.
http://www.eklogika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ξάδερφος Κασσελάκη: Ευπρόσδεκτες οι ψήφοι των «Σπαρτιατών», λέει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Μετά το «μπλόκο» του Αρείου Πάγου στο κόμμα των «Σπαρτιατών» για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, πολλά ερωτήματα έχουν προκύψει αναφορικά μ...