Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

22 βουλευτές τραβούν την κυβέρνηση από το μανίκι για να μην πάρει νέα μέτρα

22 βουλευτές τραβούν την κυβέρνηση από το μανίκι για να μην πάρει νέα μέτρα Aπό το μανίκι για να μην λάβει νέα μέτρα τραβούν την κυβέρνηση 22 βουλευτές της ΝΔ οι οποίοι με ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή προς τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα εξέφρασαν τις ενστάσεις τους για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων και ιδιαίτερα τις διατάξεις εκείνες που αφορύν τη φορολόγηση των αγροτεμαχίων.
Συγκεκριμένα οι 22 βουλευτές της ΝΔ κάνουν λόγο για υπερβολική φορολόγηση των αγροτών γεγονός που αφενός θα εμποδίσει την επενεκκίνηση της αγροτικής οικονομίας και αφετέρου αμφισβητείται το κατά πόσο οι αγρότες θα καταφέρουν τελικά να ανταποκριθούν στους φόρους που θα κληθούν να πληρώσουν.

Στην ερώτηση που κατέθεσαν με πρωτοβουλία του Ιωάννη Τζαμτζή οι βουλευτές της ΝΔ εκτός από τις ενστάσεις τους για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων τις οποίες περιγράφουν αναλυτικά καταθέτουν και τις δικές τους προτάσεις.
Αμέσως μετά την κατάθεση της ερώτησης ο κ. Τζαμτζής τόνιζε ότι ομάδα των βουλευτών που υπέγραψε την ερώτηση θα πάει την Τετάρτη στο υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να συναντήσει τον Γιάννη Στουρνάρα και να του εκφράσουν και προφορικά τις ενστάσεις τους για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων. Ερωτώμενος ο κ. Τζαμτζής για το αν το ραντεβού είναι κανονισμένο απάντησε πως όχι γιατί οι βουλευτές δεν κλείνουν ραντεβού με τους υπουργούς, πηγαίνουν και τους βλέπουν.
Πρώτη υποχώρηση από το ΥΠΟΙΚ: Πήρε πίσω τη φορολόγηση σε θερμοκήπια, στάνες, αποθήκες αγροεμαχίων
Λίγη ώρα μετά την κατάθεση της συγκεκριμένης ερώτησης το υπουργείο Οικονομικών έκανε την πρώτη του υποχώρηση όσον αφορά το Ενιαίο Φόρο Ακινήτων, αφού με ανακοίνωσή του διευκρινίζει ότι στο νέο νομοσχέδιο για τα ακίνητα οι αποθηκευτικοί χώροι που βρίσκονται σε αγροτική γη (γεωργικών μηχανημάτων, θερμοκήπια, στάνες κλπ) δεν πρόκειται να φορολογηθούν. Προς το παρόν δεν έχει διευκρινιστεί το αν η διάταξη αυτή θα αφορά μόνο τους κατ' επάγγελμα αγρότες ή όλους τους ιδιοκτήτες αγροτεμαχίων ανεξάρτητα με το αν είναι επαγγελματίες αγρότες ή όχι.
Η απόφαση αυτή ελήφθη ύστερα από σύκσεψη στο Μέγαρο Μαξίμου και μετά τις αντιδράσεις που εξέφρασαν με την έρωτήσή τους οι 22 βουλευτές της ΝΔ. Πάντως, από το ΥΠΟΙΚ επισημαίνουν ότι δεν πρόκειται για αναδίπλωση αλλά για διευκρίνιση με δεδομένο ότι η επιβάρυνση που προέκυπτε από τη συγκέκριμένη διάταξη ήταν πολύ μικρή.
Οι 22 βουλευτές της ΝΔ που υπογράφουν την ερώτηση-αντάρτικο
Την ερώτηση προς τον κ. Στουρνάρα υπογράφουν οι εξής βουλευτές της ΝΔ: Τζαμτζής Ιορδάνης, Βογιατζής Παύλος, Κυριαζίδης Δημήτριος, Αντωνίου Μαρία, Νταβλούρος Αθανάσιος, Κόλλιας Κωνσταντίνος, , Λαμπρόπουλος Ιωάννης, Κωνσταντόπουλος Γιώργος, Κωνσταντινίδης Ευστάθιος, Ταλιαδούρος Σπύρος, Ιωαννίδης Ιωάννης, Κουκοδήμος Κωνσταντίνος, Τσαβδαρίδης Λάζαρος, Βλαχογιάννης Ηλίας, Στύλιος Γιώργος, Μαρίνος Ανδρέας, Κλειτσιώτης Κωνσταντίνος, Πασχαλίδης Γιάννης, Σκόνδρα Ασημίνα, Βλάχβεης Μενέλαος, Σαμπαζιώτης Δημήτριος και Κουτσούμπας Ανδρέας.
http://www.iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ψηφιακό το κομματικό κράτος

Το «σαρανταενατακατό» είναι ένα από τα καλαμπούρια που κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο και μια μεγάλη παγίδα για τη Νέα Δημοκρατία. Το σχεδόν 41% ...