Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Κακλαμάνης: Οι παρακολουθήσεις δεν έπαψαν ποτέ από τις ελληνικές μυστικές υπηρεσίες


Picture 0 for Κακλαμάνης: Οι παρακολουθήσεις δεν έπαψαν ποτέ από τις ελληνικές μυστικές υπηρεσίες

Οι ευρείας έκτασης παρακολουθήσεις δεν έπαψαν ποτέ στην Ελλάδα από τις ελληνικές μυστικές υπηρεσίες» ανέφερε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης, ενώ αναφερόμενος στις παρακολουθήσεις κυβερνήσεων της Ε.Ε. από τις ΗΠΑ σχολίασε ότι είναι πάγια τακτική τους.

«Η υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών ευρωπαϊκών ή και άλλων κυβερνήσεων από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες, δεν έχει καμιά σχέση με την υπόθεση των υποκλοπών στην Ελλάδα από τις ελληνικές μυστικές υπηρεσίες που ήλθαν εις φως εξ αιτίας του απαγχονισμού ή δολοφονίας του μηχανικού της Vodafone Κώστα Τσαλικίδη, το Φεβρουάριο 2005» τονίζει σε ανακοίνωσή του ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Απόστολος Κακλαμάνης.


Αυτή η διαπίστωση προκύπτει, σύμφωνα με τον πρώην πρόεδρο της Βουλής, από τη μελέτη του υλικού που συγκέντρωσε η ανεξάρτητη Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) και από τις εκθέσεις της, καθώς και από το υλικό καταθέσεων και άλλων στοιχείων της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, της οποίας υπήρξε μέλος.

Ωστόσο ο κ. Κακλαμάνης αναφέρει ότι το υλικό αυτό κρατήθηκε «επιμελώς» και «παρανόμως» επί ένα χρόνο σκοτάδι .

Για τον σάλο σχετικά με τις υποκλοπές που έχει προκύψει έπειτα και από τις αποκαλύψεις του Σνόουντεν, σχολιάζει πως πρόκειται για μια πρακτική που εφαρμόζουν οι ΗΠΑ από μακρού χρόνου παγκοσμίως, ως δόγμα της στρατηγικής τους.

Ο κ. Κακλαμάνης αναφερόμενος στο ζήτημα των ελληνικών υποκλοπών κάνει λόγο για διαρκή και ανανεούμενη προσπάθεια οριστικής συγκάλυψης των ευθυνών και επιρρίπτει ευθύνες σε κυβερνητικούς πολιτικούς , υπηρεσιακούς παράγοντες, καθώς και σε παράγοντες της δικαιοσύνης.

«Οι ευρείας έκτασης παρακολουθήσεις δεν έπαψαν ποτέ στην Ελλάδα από τις ελληνικές μυστικές υπηρεσίες» τονίζει ο κ. Κακλαμάνης και προσθέτει ότι «δεν παρακολουθούνται 106 κινητά τηλέφωνα όπως ανακοινώθηκε τότε από τους υπουργούς Δημόσιας Τάξης κ. Βουλγαράκη, Δικαιοσύνης κ. Παπαληγούρα και Τύπου κ. Ρουσόπουλου, αλλά πολλών χιλιάδων, όπως προκύπτει ως δυνατότητα του συστήματος υποκλοπών, σύμφωνα με την ΑΔΑΕ»

Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής καταλήγει κάνοντας λόγο για μεγάλα εγκλήματα.

«Η υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών, που «νομιμοποιήθηκε» με αφορμή τους Ολυμπιακούς Αγώνες και συνεχίστηκε και μετά τη λήξη τους μέχρι το τέλος Ιανουαρίου 2005, όπως και ο θάνατος του Κώστα Τσαλικίδη, συνεχίζει να παραμένει «στο αρχείο» … Όπως συμβαίνει με τα μεγάλα εγκλήματα - οι παλαιότεροι θυμούνται τη δολοφονία του Αμερικανού δημοσιογράφου Πολκ και της Αγγλίδας δημοσιογράφου Τσάπμαν - για τα οποία αυτό επιβάλλει, τάχα, το «εθνικό συμφέρον»
http://www.voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΣΟΚ: Δεύτερη θέση, «έστω και με μία ψήφο»

Τη δεύτερη θέση, έστω και με μία ψήφο διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ, θέλει ο Νίκος Ανδρουλάκης , ο οποίος όσο πλησιάζουμε προς τις ευρωεκλογές θα ...