Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

Βενιζέλος: «Όχι» σε δημοσιονομικά μέτρα, «ναι» στην κεντροαριστερά της ευθύνης

Όχι» σε δημοσιονομικά μέτρα, «ναι» στην  κεντροαριστερά, είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγ. Βενιζέλος στο Πολιτικό συμβούλιο, Τι είπε για ευρωεκλογές και δημοτικές εκλογές

«Όχι νέα δημοσιονομικά μέτρα» είπε στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Επίσης μίλησε για τις δημοτικές εκλογές και τις ευρωεκλογές και εισηγήθηκε την υποψηφιότητα του Μάρτιν Σουλτς ως Προέδρου της νέας Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Τέλος ανακοίνωσε και την έναρξη συγκρότησης της κεντροαριστερής παράταξης, την οποία όμως προσδιόρισε ότι αυτοί που συμμετέχουν δεν θα ανήκουν στο αντιμνημονιακό ή αντικυβερνητικό στρατόπεδο.Αναλυτικότερα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Βενιζέλος, είπε:
Για την κυβέρνηση και τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα «Προετοιμαζόμαστε για τη δεύτερη φάση των διαπραγματεύσεων με την τρόικα και η γραμμή μας είναι όχι νέα δημοσιονομικά μέτρα.

Αυτό το λέμε και το εννοούμε και αυτό είναι θεμέλιο και της προγραμματικής συμφωνίας με τη Νέα Δημοκρατία, αλλά βεβαίως χωρίς αμφιθυμίες: ναι στις διαρθρωτικές αλλαγές, ναι στις αλλαγές εκείνες που κάνουν την Ελλάδα ένα κανονικό κράτος, ανταγωνιστικό στην υπηρεσία της ανάπτυξης και του πολίτη.
Και εκεί βεβαίως το ΠΑΣΟΚ προωθεί ενδοκυβερνητικά συγκεκριμένες προτάσεις, ώστε όλα να γίνουν με τον καλύτερο και πιο δίκαιο τρόπο και να αποκαθίστανται αδικίες, όπου οι αδικίες υπάρχουν.
Βεβαίως η φράση «όχι νέα δημοσιονομικά μέτρα» είναι μια φράση η οποία δεν συνδέεται μόνο με τους μισθούς και τις συντάξεις, αλλά και γενικότερα με το οικονομικό κλίμα και το επίπεδο ζωής και άρα το εισοδηματικό επίπεδο. Θα κάνουμε συνεπώς όσο μπορούμε πιο αποτελεσματικές και ολοκληρωμένες παρεμβάσεις και στα ζητήματα φορολογίας, ώστε να διατηρηθεί το κριτήριο της κοινωνικής Δικαιοσύνης, αλλά και θα μου επιτρέψετε να πω και της κοινής και κοινωνικής λογικής, στα θέματα της φορολογίας».
Σε άλλο σημείο της ομιλίας του τόνισε ότι στη συνάντηση της Νέας Υόρκης του ιδίου με τον Πρωθυπουργό , επιβεβαιώθηκε ότι θα δοθεί με την έναρξη της κοινοβουλευτικής συνόδου στη δημοσιότητα το κείμενο της προγραμματικής συμφωνίας .
Για την κεντροαριστερά
Ο κ. Βενιζέλος ανέφερε για την κεντροαριστερά: «Προχωράμε στην εφαρμογή αυτών που έχουμε πει. Είμαστε έτοιμοι, με απόλυτο σεβασμό, με απόλυτη ισοτιμία να συνομιλήσουμε και να συστρατευτούμε με Κινήσεις και πρόσωπα που βλέπουν τον εαυτό τους εντεταγμένο στην ευρύτερη περιοχή του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, της Ευρωπαϊκής Σοσιαλδημοκρατίας, της Κεντροαριστεράς της ευθύνης. Εάν κάποιος ορίζει την Κεντροαριστερά ως την Παράταξη η οποία ανήκει στο αντιμνημονιακό ή αντικυβερνητικό στρατόπεδο, φυσικά έχουμε ριζική διαφοροποίηση σε σχέση με τους ορισμούς.
Σε μια Ευρώπη που αυτή τη στιγμή περιμένει να δει αν το SPD θα συνεργαστεί με την κα Μέρκελ σε μια Κυβέρνηση συνασπισμού, σε μια Ευρώπη όπου θεωρείται αυτονόητη η συνεργασία των συντηρητικών και των σοσιαλδημοκρατών στην Αυστρία, σε μια Ευρώπη που θα έχει σε λίγο ένα νέο Κοινοβούλιο και μια Ευρωπαϊκή Επιτροπή όπου οι δυο μεγάλες πολιτικές οικογένειες πρέπει να συνεργαστούν υπό τους καλύτερους συσχετισμούς για τις προοδευτικές δυνάμεις της Ευρώπης, το δικό μας πρόβλημα είναι να δώσουμε καθαρό προοδευτικό τόνο σε αυτά που λέμε και σε αυτά που κάνουμε και να πιέσουμε την Κυβέρνηση συνεργασίας προς μια καθαρή προοδευτική κατεύθυνση, που δεν είναι μόνο κατεύθυνση κοινωνικής ευαισθησίας, προστασίας και αλληλεγγύης, αλλά και κατεύθυνση ανάπτυξης και απασχόλησης».

Για τις δημοτικές εκλογές
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε χαρακτηριστικά: «Παίρνουμε το ταχύτερο δυνατό τις πρωτοβουλίες αυτές σε σχέση με την Κεντροαριστερά της ευθύνης και ζητάμε από όλους όσους αναγνωρίζουν τον εαυτό τους μέσα σε αυτό το φάσμα να παίξουμε έναν ενεργό άμεσο ρόλο, στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, με σεβασμό στις τοπικές κοινωνίες και άρα δράσεις, ομαδοποιήσεις, πρόσωπα, προτάσεις, ιδέες που αναδεικνύονται μέσα από τις τοπικές κοινωνίες, με έναν τρόπο φυσικό αυθόρμητο, αξιοκρατικό».
Για τις ευρωεκλογές
Ο κ. Βενιζέλος ανακοίνωσε ότι το ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές δεν θα κατέβει ως ΠΑΣΟΚ αλλά με το ψηφοδέλτιο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος. Επίσης, ζήτησε εξουσιοδότηση προκειμένου το ΠΑΣΟΚ να συνταχθεί με την πρόταση του SPD για την υποψηφιότητα του Μάρτιν Σουλτς ως Προέδρου της νέας Ευρωπαϊκής Επιτροπής Κεντροαριστερά . Σε περίπτωση που θα υπάρξουν και άλλοι υποψήφιοι εκ μέρους του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, το ΠΑΣΟΚ θα ζητήσει να έρθουν στην Ελλάδα όλοι οι υποψήφιοι που θα έχουν ανακηρυχθεί για να αναπτύξουν σε εθνική συνδιάσκεψη της απόψεις τους και μετά να υπάρξει διαδικασία εκλογής
eklogika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

19η Μαΐου: Ημέρα μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Η 19η Μαΐου αποτελεί μια άκρως σημαντική επέτειο για ολόκληρο τον ελληνισμό, Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου , όπως αυτή...