Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

Ο Ηθικός Ξεπεσμός και η Υποκρισία των Πολιτισμένων


Η Unicef υπολογίζει πως κάθε χρόνο, εξαναγκάζονται σε εκπόρνευση περίπου 2.000.000 παιδιά και ο ΟΗΕ ότι τα κέρδη από την παράνομη εμπορία ανθρώπων ξεπερνούν τα 7 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως. Το 80% των παιδιών που μπαίνουν στην πορνεία ζουν από 8 έως 10 χρόνια. Τα περισσότερα πεθαίνουν από ΑΙDS, ενώ τα υπόλοιπα από τις βιαιοπραγίες ή αυτοκτονούν. Εν Ελλάδι
Το υπουργείο Εργασίας, «μετρά» 1.500 βιβλιάρια εργασίας ανηλίκων, ενώ η
Ελληνική Στατιστική Αρχή υπολογίζει τον αριθμό των εργαζομένων ηλικίας 15-18 ετών σε 8.886 (σύμφωνα με τα στοιχεία του 2011). Το Κέντρο Έρευνας Γυναικείων Θεμάτων παρατηρεί αυξητική τάση στα παιδιά που εγκαταλείπουν το σχολείο.Στα 100.000 – 150.000 τον αριθμό των παιδιών κάτω των 18 που εργάζονται σε μαγαζιά, βιοτεχνίες, εργοστάσια, αγροτικές και τουριστικές εκμεταλλεύσεις, στο δρόμο, σε πορνεία κ.α., όπως παρουσίασε, σε ευρωπαϊκή ημερίδα με θέμα “Trafficking – παράνομη διακίνηση και καταναγκαστική εργασία γυναικών και παιδιών”.

Εν Ελλάδι

Πρόσφατη έρευνα της Unicef κατέληξε στο θλιβερό συμπέρασμα ότι περισσότερα από 439.000 παιδιά στην Ελλάδα, ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας ενώ το 25%-45% ζουν σε νοικοκυριά που στερούνται βασικών στοιχείων για να μεγαλώσουν.

Επίσης Εν Ελλάδι

Έρευνα που πραγματοποιήθηκε από την ΚΑΠΑ RESEARCH A.E. για λογαριασμό της UNICEF
ΒΑΣΙΚΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ :

  • Η παιδική εκμετάλλευση είναι μία έννοια που συνδέεται, στη χώρα μας, με την παιδική εργασία, αλλά και με την παιδική πορνεία.
  • Οι επτά σε κάθε εκατό Έλληνες, δήλωσαν ότι έχουν υπόψη τους κάποιο ή κάποια παιδιά που είχαν πέσει θύματα εκμετάλλευσης.
  • Ο εξαναγκασμός από τους γονείς για ίδιο οικονομικό όφελος θεωρείται ως η σημαντικότερη αιτία για το φαινόμενο της παιδικής εργασίας (53,3%).
  • Ως δεύτερη σε σημαντικότητα αιτία παιδικής εργασίας αναφέρεται η ύπαρξη οργανωμένων παράνομων κυκλωμάτων (26,6%).
  • Αξίζει να σημειωθεί ότι οι 7 περίπου στους 10 Έλληνες κρίνουν την νομοθεσία, που υπάρχει στη χώρα μας γύρω από το θέμα της παιδικής εκμετάλλευσης, ως ανεπαρκή.
Στον ηθικό ξεπεσμό και στην υποκρισία των πολιτισμένων – αξίζει να αναφέρουμε και την διεθνής λίστα της ντροπής για την παιδική εργασία που έχει συμπεριλάβει 197 κράτη! ! ! ! ! !
Με την παιδική εργασία στην Ευρώπη να είναι ζοφερή.
Στη Γεωργία εργάζεται το 29% των παιδιών ηλικίας 7 – 14 ετών και το αντίστοιχο ποσοστό στην Αλβανία είναι 19%.
Στη Ρωσία, σύμφωνα με κυβερνητικές εκτιμήσεις, εργάζονται γύρω στο ένα εκατομμύριο παιδιά.
Στην Ιταλία, μια μελέτη τον Ιούνη του 2013, ανέφερε ότι εργάζεται το 5,2% των παιδιών κάτω των 16 ετών.
Στη Βουλγαρία ανήλικα παιδιά εργάζονται μέχρι και 10 ώρες στις καπνοβιομηχανίες και στη Μολδαβία οι διευθυντές των σχολείων, των γεωργικών εκμεταλλεύσεων και των γεωργικών συνεταιρισμών έχουν υπογράψει συμβάσεις που επιβάλλουν στους σπουδαστές να βοηθούν στη συγκομιδή.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Επίτροπος του Συμβουλίου της Ευρώπης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Νιλς Μούιζνιεκς, δήλωσε πριν μερικές εβδομάδες ότι υπάρχει κίνδυνος ραγδαίας αύξησης της παιδικής εργασίας σε χώρες που μαστίζονται από την οικονομική κρίση, όπως η Ελλάδα, η Κύπρος, η Ιταλία και η Πορτογαλία.
ΕΠΙΣΗΣ
Σύμφωνα με την Unicef και το γενικό διευθυντή της, κ. Ηλία Λυμπέρη Εν Ελλάδι «είναι χιλιάδες τα παιδιά που πέφτουν θύματα trafficking και εκμετάλλευσης»

Και εδώ θέλω να ρωτήσω :
Tι σόι ευαισθησία είναι όλο αυτό ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

«Πολιτική θεολογία και Συνταγματική ηθική»

Η «πολιτική θεολογία» είναι μια διαδεδομένη αλλά αμφίσημη έννοια που χρησιμοποιείται με διαφορετικό περιεχόμενο αφενός σε θύραθεν συμφραζόμε...