Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2023

Ανεβάζει στροφές το ΠΑΣΟΚ

Η συζήτηση στη Βουλή για τον προϋπολογισμό αλλά και η σύγκρουση για τις αλλαγές στην «Ανάπλαση Αθήνας Α.Ε.», οι οποίες ουσιαστικά «πετάνε» τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο Αθηναίων Χάρη Δούκα εκτός Δ.Σ., ανεβάζουν την ένταση στην κόντρα που έχει ξεσπάσει ανάμεσα σε ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία.

Το γεγονός, μάλιστα, ότι οι δημοσκοπήσεις παγιώνουν την εικόνα του ΠΑΣΟΚ ως κύριου αντιπάλου της Νέας Δημοκρατίας δείχνει ότι από μεριάς Χαριλάου Τρικούπη οι τόνοι θα ανέβουν ψηλά και η σύγκρουση θα ξεκινάει από τη χρεοκοπία της χώρας από τη διακυβέρνηση Καραμανλή και θα καταλήγει στο σήμερα, την περίοδο Μητσοτάκη.

Σε συνεννόηση με Δούκα

Η διπλή επίθεση προς την κυβέρνηση για την τροπολογία της «Ανάπλαση Αθήνας Α.Ε.» ήταν σε απόλυτη συνεννόηση. Ο Νίκος Ανδρουλάκης επιτέθηκε από το βήμα της Βουλής στην κυβέρνηση κάνοντας λόγο για μία «κυβέρνηση που θα ελέγχει τα πάντα», την ώρα που ο Χάρης Δούκας υποστήριζε πως με αυτόν τον τρόπο ουσιαστικά «επιχειρείται να ματαιωθεί ο οικονομικός και διαχειριστικός έλεγχος που η νέα δημοτική αρχή προτίθεται να διενεργήσει στην εταιρεία αυτή και στα πεπραγμένα της».

Το σκληρό μέτωπο απέναντι στη Νέα Δημοκρατία ήταν σε απόλυτη συνεννόηση. Μάλιστα, όπως είναι σε πολύ καλή θέση το «Ποντίκι» να γνωρίζει, υπήρξε και συνάντηση των κυρίων Ανδρουλάκη – Δούκα.

«Στον κ. Μητσοτάκη δεν άρεσε το αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών και κάνει ό,τι συνήθως. Θέλει να ελέγχει τα πάντα. Δεν δέχεται ότι ηττήθηκε στον δήμο της Αθήνας και του αφαιρεί αρμοδιότητες. Για τα έργα που εκτελούνται στα όρια του δήμου της Αθήνας δεν είναι υπεύθυνος ο δήμαρχος. Για την ανάπλαση της Βασιλίσσης Όλγας επίσης, σύμφωνα με την υπουργό Πολιτισμού. Βέβαια, όσο ήταν δήμαρχος ο κ. Μπακογιάννης, είχε την αρμοδιότητα για όλα! Στα Τέμπη συγκάλυψη. Στις υποκλοπές συγκάλυψη. Στο ταμείο ανάκαμψης ό,τι πει η παρέα του κ. Μητσοτάκη. Διαφωνώ φύσει – θέσει με αυτό το μοντέλο διοίκησης, που δεν είναι σύγχρονο, δημοκρατικό, συμπεριληπτικό και δεν υπηρετεί τη διαφάνεια, την αξιοκρατία και το δημόσιο συμφέρον. Υπηρετεί μόνο την καρέκλα του κ. Μητσοτάκη», είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης (Real Fm), ο οποίος αναμένεται να κλιμακώσει τις επιθέσεις του για το συγκεκριμένο θέμα.
Με… Καραμανλή

Ο Νίκος Ανδρουλάκης – όπως γίνεται κατανοητό – θα ποντάρει πολύ περισσότερο στο Κέντρο τόσο για να αποσπάσει ψηφοφόρους από τη Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη όσο και από τους κεντρώους που έμειναν ή στήριξαν τον ΣΥΡΙΖΑ.


Η προσέλκυση «κεντρώων» ψηφοφόρων δεν θα έρθει μόνο με τη στήριξη νομοσχεδίων, όπως το «Ελεύθερο Πανεπιστήμιο» – ήδη από τις αρχές Νοεμβρίου η εφημερίδα είχε γράψει ότι το ΠΑΣΟΚ θα στηρίξει –, που φέρνει στη Βουλή η κυβέρνηση αλλά και με αναφορές στα πεπραγμένα των δύο κομμάτων από τη Μεταπολίτευση και μετά.
Οι …ΠΑΣΟΚOKyriakistas

Οι επιθέσεις προς τη Νέα Δημοκρατία για τον «έναν και μοναδικό υπεύθυνο της ελληνικής χρεοκοπίας» μπορεί να φέρει πίσω τους… Kyriakistas στο ΠΑΣΟΚ. Δηλαδή, πρώην ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι ναι μεν στήριξαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη στις εκλογές αλλά έχουν κριτική διάθεση απέναντί του.


Η πρώτη επίθεση στον Καραμανλή έγινε από τον Νίκο Ανδρουλάκη, ο οποίος ανέφερε στη Βουλή: «πανηγυρίζει η Νέα Δημοκρατία για την επενδυτική βαθμίδα, η παράταξη που είναι υπεύθυνη που χάσαμε την επενδυτική βαθμίδα. Η παράταξη που μας οδήγησε στο χείλος της χρεοκοπίας το 2009, λέει ότι είναι δικό της επίτευγμα. Έλεος, δεν είμαστε λωτοφάγοι. Είστε η παράταξη που έστρωσε τον δρόμο στον ακραίο λαϊκισμό και τη διχόνοια».


Μία μέρα μετά επιτέθηκε ο Δημήτρης Μάντζος με επιχειρήματα για τη χρεοκοπία. Στη Χαριλάου Τρικούπη είναι πεπεισμένοι ότι η επίθεση για την περίοδο Καραμανλή μπορεί να επιφέρει θετικά αποτελέσματα, καθώς ήδη πρόσωπα που στηρίζουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη από τον ακαδημαϊκό και οικονομικό χώρο παίρνουν τις αποστάσεις τους και τονίζουν ότι η πτώχευση της χώρας έγινε το 2009 και υπεύθυνος είναι ο Κώστας Καραμανλής.
Η «σύγκριση» Μητσοτάκη

Στη Χαριλάου Τρικούπη δεν έχουν απολύτως καμία ψευδαίσθηση για το ποιος θα είναι πρώτος στις ευρωεκλογές. Άλλωστε ο στόχος τους είναι να εδραιωθεί το ΠΑΣΟΚ στη 2η θέση τον Ιούνιο με τον πήχη να είναι στα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Ιουνίου, δηλαδή 17%, για να μπουν οι βάσεις να διεκδικήσει την εξουσία στις εθνικές εκλογές.

Η λέξη – κλειδί με την οποία θα «παίξει» ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν είναι άλλη από την «αλαζονεία». «Έχω επιλέξει στρατηγικά να περπατήσουμε στον δύσκολο δρόμο μέχρι το τέλος. Γιατί αυτός ο δρόμος θα φέρει στο προσκήνιο μία νέα γενιά να διοικήσει την Ελλάδα. Συνέπεια, αξιοπρέπεια, σεβασμός στον πολίτη, με ανθρώπους με τους οποίους έχουμε κοινές αγωνίες, κοινή ιδεολογική βάση. Και όχι ανθρώπους που θα τους φέρει ο Ανδρουλάκης στο προσκήνιο και θα τους κάνει υπουργούς. Δεν θα κάνω κανέναν υπουργό. Ο καθένας, με τη δική του προσπάθεια, ας έρθει κοντά μας να χτίσουμε τη σύγχρονη μεγάλη Κεντροαριστερά. Και απευθύνομαι στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και στους ψηφοφόρους όλων των κομμάτων, που θέλουν ένα νέο μοντέλο διοίκησης και πιστεύουν στο προοδευτικό πρόσημο άσκησης πολιτικής. Διότι, η σημερινή – τυπικά – αξιωματική αντιπολίτευση συνεχίζει να είναι χορηγός της Νέας Δημοκρατίας. Διότι παίζει επικοινωνιακά, λαϊκίστικα. Η Νέα Δημοκρατία έχει αποκτήσει από την αλαζονεία της πολλές κακές συνήθειες. Γι’ αυτό, ισχυρή Κεντροαριστερά για να τελειώσει αυτός ο περίπατος της αλαζονείας». Οι παραπάνω δηλώσεις του Νίκου Ανδρουλάκη περιγράφουν και το όραμά του, το οποίο δεν είναι άλλο από το «να γίνει η Κεντροαριστερά κυβέρνηση κάνοντας την Ελλάδα μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα».
https://www.topontiki.gr/2023/12/22/anevazi-strofes-to-pasok/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ευρώπη είναι παντού…

Για την αξία της Ευρωβουλής ρωτήθηκε ο ευρωβουλευτής και εκ νέου υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, Νίκος Παπανδρέου, που...