Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2023

Μεταναστευτικό: Θολώνει το αφήγημα της γαλάζιας παντοκρατορίας ο Αντώνης Σαμαράς

Θολώνει το αφήγημα της γαλάζιας παντοκρατορίας ο Αντώνης Σαμαράς με το μπουρλότο που έριξε την ώρα που στην Ολομέλεια της Βουλής υπουργοί και γαλάζια στελέχη έδιναν τη μάχη του προϋπολογισμού.

Στην κυβέρνηση ωστόσο, δεν αναμένουν εκπλήξεις στην ψήφιση της τροπολογίας, την προσεχή Τρίτη, αν και εφόσον τεθεί από την αντιπολίτευση αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας, εκτιμώντας πως η Κοινοβουλευτική Ομάδα είναι «συμπαγής» και δεν θα υπάρξουν διαρροές. Αλλά ακόμη, κι αν υπάρξουν θα είναι ελάχιστες επιμένουν, με πιθανότερη την αποχή του Αντώνη Σαμαρά και του βουλευτή Μεσσηνίας Μίλτου Χρυσομάλλη.

Σε αυτό καταλήγουν οι διερευνητικές συζητήσεις που έγιναν στη Βουλή για παν ενδεχόμενο, μετά τη σκληρή δήλωση του πρώην πρωθυπουργού. Ανοιχτό πάντως, παραμένει το ενδεχόμενο να υπάρξουν ορισμένες συμβιβαστικές τροποποιήσεις στην τροπολογία για να αποφευχθούν «εκτροπές».

Κανένα σχόλιο δεν κάνουν άνθρωποι που βρίσκονται κοντά στον Αντώνη Σαμαρά για όσα ο Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε στη Βουλή, προσπαθώντας να σχοινοβατήσει ανάμεσα στο κυβερνητικό του καθήκον και του λατρευτού του, όπως είπε, προέδρου. Άλλωστε, επανέλαβε τα όσα είχε πει νωρίτερα στην επιτροπή.

Την ίδια ώρα, στον ΣΥΡΙΖΑ τρίβουν τα χέρια τους για το θείο δώρο που τους έκανε ο Αντώνης Σαμαράς. Από τη μια μπιζάρισαν την τροπολογία για τη χορήγηση νέου τύπου άδειας διαμονής για εργασία σε πολίτες τρίτων χωρών που κατατέθηκε στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο και από την άλλη προσπάθησαν να διευρύνουν το ρήγμα δηλώνοντας ότι θα καλύψουν με τις ψήφους τους το «κενό». Είναι χαρακτηριστικό ότι σε δηλώσεις της, η Θεοδώρα Τζάκρη εξέφρασε την ελπίδα η ΝΔ να μην υποκύψει στις ακροδεξιές κραυγές».

Θετικά βλέπουν την τροπολογία Καιρίδη στο ΠΑΣΟΚ και θυμίζουν ότι κατά καιρούς βουλευτές του επισημαίνουν εδώ και χρόνια την ανάγκη να προχωρήσει μια τέτοια ρύθμιση, όπως και στο ΚΚΕ αλλά υπό προϋποθέσεις. Στον Περισσό ζητούν την απάλειψη της φράσης που συνδέει την άδεια εργασίας με την άδεια διαμονής. Στην ίδια γραμμή κινείται και η Νέα Αριστερά, δηλώνοντας πως εάν δεν αλλάξει το άρθρο δεν θα στηρίξουν.


Τα κόμματα δεξιότερα της ΝΔ, ζητούν κι αυτά μετά τον Αντώνη Σαμαρά την απόσυρση της τροπολογίας. Ελληνική Λύση, Σπαρτιάτες και Νίκη θα καταψηφίσουν, χαρακτηρίζοντας τη ρύθμιση «απαράδεκτη».

Η τροπολογία Καιρίδη κατατέθηκε στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο του Άδωνι Γεωργιάδη που εισάγεται τη Δευτέρα, μια ημέρα μετά την ψήφιση του νέου κρατικού προϋπολογισμού και την ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση, για συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής. Η συζήτηση έχει προγραμματιστεί να διαρκέσει δύο ημέρες.
https://www.topontiki.gr/2023/12/16/metanasteftiko-tholoni-to-afigima-tis-galazias-pantokratorias-o-antonis-samaras/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρχισε η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων – Αυτόματη η διαδικασία για μισθωτούς και συνταξιούχους

Τις φορολογικές δηλώσεις για τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2023 άρχισε να «υποδέχεται» από χθες το βράδυ και μέχρι τις 26 Ιουλίου το taxi...