Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2023

Να αποτελέσουμε την εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης

Ένα βήμα παραπέρα πηγαίνουν στην Χαριλάου Τρικούπη, που έχουν καταστήσει απολύτως σαφές πια ότι στόχος τους είναι να αποτελέσουν ξανά το αντίπαλο δέος της ΝΔ και το πολιτικό τους πρόγραμμα να γίνει το κυβερνητικό σχέδιο για την χώρα την επομένη των εθνικών εκλογών σε τρία χρόνια από τώρα.

Τον τόνο έδωσε χθες ο Γραμματέας του κόμματος, Ανδρέας Σπυρόπουλος, που ερωτηθείς για την εικόνα των τελευταίων δημοσκοπήσεων, εκτίμησε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι το μόνο κόμμα που ανεβαίνει σταδιακά, αρνούμενος να βάλει πήχη ενόψει ευρωεκλογών σε έξι μήνες. «Στόχος όλων μας είναι να μεγαλώσουμε ακόμη περισσότερο τα ποσοστά μας και να αποτελέσουμε μία εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης απέναντι στον κ.Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία», είπε, υποστηρίζοντας ότι στην Χαριλάου Τρικούπη έχουν πρόγραμμα, σύγχρονο πολιτικό λόγο, λύσεις για τα μεγάλα ζητήματα της κοινωνίας, αλλά και το έμψυχο δυναμικό για να τα υπηρετήσουν. «Ο αγώνας είναι διαρκής και πήχης δεν υπάρχει», είπε, σημειώνοντας ότι οι πολίτες δεν θέλουν ευχολόγια από τα κόμματα και τους πολιτικούς, αλλά να ακούσουν κάποιον να ασχολείται με τα πραγματικά τους προβλήματα. Υποστήριξε, εξάλλου, ότι το σχέδιο του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής είναι αυτό που μπορεί να δημιουργήσει ένα ‘πλέγμα ασφάλειας’ για τους πολίτες απέναντι στις διαρκείς κρίσεις.

Στην Χαριλάου Τρικούπη, παρατηρώντας στρεβλώσεις εις βάρος του καταναλωτή στην αγορά, θεωρώντας αφύσικο οι τιμές στην χώρα μας να είναι πολύ ψηλότερες από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο και αποδίδοντας τελικά τεράστιες ευθύνες στην κυβέρνηση για αυτό το ‘πάρτι’ στην αγορά, όπως το περιγράφουν, τονίζουν ότι εκείνοι είναι που έχουν τις λύσεις για την αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων. «Βλέπουμε την πραγματικότητα, δεν είμαστε μάγοι», λένε, θυμίζοντας όμως ότι έχουν μιλήσει εγκαίρως για την ανάγκη αύξησης του κατώτατου μισθού, τη μείωση του ΦΠΑ στα βασικά προϊόντα, τη διαχείριση του ιδιωτικού χρέους με 120 δόσεις και την προστασία της πρώτης κατοικίας, για άμεση αντιμετώπιση του ζητήματος της στέγασης με κατάργηση της golden visa, για κίνητρα στις ιδιωτικές εταιρείες να αυξήσουν τους μισθούς, μέσα από τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κ.ο.κ. Και αυτό, γιατί στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής επιμένουν στη λογική της κατάθεσης εναλλακτικών και ρεαλιστικών προτάσεων για καθετί στο οποίο διαφωνούν με την κυβερνητική πολιτική. Εκτιμούν ότι η στείρα αντιπολίτευση δεν οδηγεί πουθενά, για αυτό και συνεχίζουν στο μοτίβο της κατάθεσης συγκεκριμένων προτάσεων στον δημόσιο διάλογο, επί παντός επιστητού.
https://www.matrix24.gr/2023/12/na-apotelesoume-tin-enallaktiki-protasi-diakivernisis/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πόση είναι τελικά η επιρροή της Εκκλησίας;

Από συστάσεως του ελληνικού κράτους η Εκκλησία έχει σημαντικό βαθμό πολιτικής επιρροής. Ο βαθμός αυτός, ωστόσο, σήμερα δεν είναι εύκολο να π...