Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2023

Νέα Αριστερά: Η νέα κοινοβουλευτική ομάδα ως «πρόπλασμα» του νέου φορέα που θα δώσει τη μάχη των ευρωεκλογών

Με το όνομα «Νέα Αριστερά» συστήθηκε χθες η νέα κοινοβουλευτική ομάδα που συγκροτήθηκε από τους 11 βουλευτές που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. Στην ανοιχτή πολιτική εκδήλωση, παρουσιάστηκε εκτός από το όνομα και τα πρόσωπα, και το νέο έμβλημα ένα βέλος – ανθρωπάκι που δείχνει Αριστερά σε κόκκινο-πράσινο φόντο, τα χρώματα της αριστεράς και της οικολογίας.

Μπορεί να προηγήθηκε η δυσάρεστη περίοδος από την εκλογή νέου αρχηγού στον ΣΥΡΙΖΑ ως την διάσπαση, πλέον όμως οι 11 έδειχναν να έχουν συνειδητοποιήσει τη νέα πραγματικότητα του νέου εγχειρήματος μακριά από το κόμμα που οι περισσότεροι «ανδρώθηκαν» και πορεύτηκαν όλα τους τα χρόνια. Και κυρίως έδειχναν απαλλαγμένοι από το βαρύ κλίμα και την τοξικότητα του προηγούμενου διαστήματος, ικανοποιημένοι με την επιλογή τους και χαρούμενοι και αισιόδοξοι με το νέο ξεκίνημα.

Η Έφη Αχτσιόγλου, ο Νάσος Ηλιόπουλος, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος απεύθυναν χαιρετισμό στην κατάμεστη αίθουσα του Σεράφειου με τον Αλέξη Χαρίτση, σε ρόλο προέδρου της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Αριστεράς, να παίρνει τη σκυτάλη ώστε να παρουσιάσει το πολιτικό πλαίσιο.

Ο Αλέξης Χαρίτσης σημείωσε ότι η νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα, είναι το «πρόπλασμα αυτού που θέλουμε να φτιάξουμε», που είναι ένα «νέο εγχείρημα συλλογικής συμμετοχής και επιστροφής της πολιτικής στη ζωή των αριστερών και προοδευτικών πολιτών. Εκείνων που απέχουν και αδιαφορούν, εκείνων που νιώθουν ότι η πολιτική δεν απαντά στις ζωτικές τους ανάγκες.




Δίνοντας τα αξιακά και πολιτικά χαρακτηριστικά του νέου εγχειρήματος ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:

-δεν θα είναι μια δύναμη διαμαρτυρίας. «Θέλουμε μια αριστερά στην κυβέρνηση» ανέφερε χαρακτηριστικά, «Είμαστε δύναμη κοινωνικής -διεκδίκησης. Αλλά είμαστε και δύναμη πολιτικής αλλαγής».


-Θα προτάξει έναν «νέο ηθικό ρεαλισμό», όπου θα δίνει τη μάχη των ιδεών, θα μιλά για αξίες και θα τις συνδέει με ρεαλιστικά μέτρα κοινωνικής δικαιοσύνης, θα επιχειρεί να βελτιώσει τις ζωές των πολιτών στο σήμερα και όχι στη Δευτέρα Παρουσία

-Θα θέτει την σύγχρονη ατζέντα για κλιματική δικαιοσύνη, κοινωνική ισότητα, δουλειά με δικαιώματα για όλους, ισχυρό κοινωνικό κράτος, συμπεριληπτικό μοντέλο ανάπτυξης. Θα μιλά πολιτικά και την ίδια ώρα θα απέχει από τοξικούς πολιτικούς καυγάδες στο διαδίκτυο


–θα συγκρούεται με τον πυρήνα της νέας Δεξιάς στην οποία θα αντιτάσσει προοδευτικές λύσεις και προτάσεις για ισχυρό κοινωνικό κράτος, για ασφάλεια σε κάθε πτυχή της καθημερινότητας, για τη δυνατότητα η χώρα μας να αντιμετωπίσει με αυτοπεποίθηση τη δημογραφική πρόκληση, την ερήμωση της υπαίθρου, τις προκλήσεις μιας πολυπολιτισμικής κοινωνίας.

-θα συγκρούεται και με τα ισχυρά πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα «που αυξάνουν τη δύναμή τους την ώρα που οι πολλοί και οι πολλές μαθαίνουν να ζουν με τα λίγα – τόσο ως εισόδημα, όσο και ως προσδοκίες».

Και τέλος, θα δώσει την μάχη των ευρωκλογών. «Τον Ιούνιο του 2024 μας περιμένει μια μεγάλη μάχη – στην Ελλάδα και σε όλη την Ευρώπη» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Χαρίτσης. Αυτή, είπε θα είναι «μια μάχη ενάντια στις σύγχρονες ανισότητες» αλλά και απέναντι εν γένει στη Δεξιά ηγεμονία». «Σε αυτή τη μάχη θα είμαστε εκεί», σημείωσε.

Πλέον η Νέα Αριστερά, θα δώσει το «παρών» στη Βουλή επίσημα, ως συγκροτημένη κοινοβουλευτική ομάδα, αύριο, στη συζήτηση για το φορολογικό νομοσχέδιο με επόμενο κρίσιμο σταθμό την συζήτηση για τον Προϋπολογισμό. Εκκρεμούν πάντως ανακοινώσεις για το πρόσωπο που θα αναλάβει διευθυντής της νέας ΚΟ, καθώς και τον εκπρόσωπο Τύπου.


οργανώσΑπό εκεί και πέρα η υπόθεση της συγκρότησης του νέου φορέα θα πάρει σάρκα και οστά σταδιακά, αν και οι εις στη βάση θα αρχίσουν να σχηματίζονται. Στα πηγαδάκια της χθεσινής εκδήλωσης άλλωστε γινόταν σαφές ότι καταγράφεται πλέον έντονη διαθεσιμότητα από κόσμο που είχε αδρανοποιηθεί ενώ επιπλέον το δυναμικό που αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ, ουσιαστικά ένα έμπειρο και ενεργό οργανωτικά κομμάτι της βάσης, προχωρά σιγά σιγά στην συγκρότηση οργανώσεων πανελλαδικά.
https://www.topontiki.gr/2023/12/05/nea-aristera-i-nea-kinovouleftiki-omada-os-proplasma-tou-neou-forea-pou-tha-dosi-ti-machi-ton-evroeklogon/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρχισε η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων – Αυτόματη η διαδικασία για μισθωτούς και συνταξιούχους

Τις φορολογικές δηλώσεις για τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2023 άρχισε να «υποδέχεται» από χθες το βράδυ και μέχρι τις 26 Ιουλίου το taxi...