Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2023

Στόχος, η αντίπαλη παράταξη στη ΝΔ

Το αφήγημα του κόμματός του ενόψει ευρωεκλογών, κυρίως όμως ενόψει εθνικών εκλογών, σε βάθος χρόνου, επαναλαμβάνει με κάθε ευκαιρία ο Νίκος Ανδρουλάκης, προκειμένου να καταστεί απολύτως σαφές ποιος είναι ο στόχος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, και με ποιον τρόπο σκοπεύει να φτάσει σε αυτόν.

«Ο τελικός μας στόχος είναι στις επόμενες εθνικές εκλογές, η Νέα Δημοκρατία να έχει πραγματικό αντίπαλο για να ηττηθεί», είπε χθες, μιλώντας στο Φόρουμ του Οικονομικού Ταχυδρόμου, τονίζοντας ότι αυτή ακριβώς είναι η αγωνία του και η καθημερινή του προσπάθεια : «Να οικοδομήσουμε ξανά τη μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη, που θα είναι ο πραγματικός αντίπαλος της συντήρησης και όχι ένα κόμμα – χρυσός χορηγός, όπως λειτούργησε η αξιωματική αντιπολίτευση τα τελευταία χρόνια».

Και ενώ αυτό είναι κάτι που έχει πολλές φορές πει το τελευταίο διάστημα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής επέλεξε να πάει χθες ένα βήμα παραπέρα, περιγράφοντας το …μείγμα με το οποίο σκοπεύει να κατακτήσει τον στόχο του. Παραδεχόμενος ότι το κόμμα του θέλει να καλύψει το κενό που δημιουργήθηκε μέσα από την κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ, υποστήριξε ότι αυτό δεν θα το κάνει μέσω του λαϊκισμού, των πελατειακών φιλοσοφιών, ή μέσω ‘φανταχτερών’ προσώπων που δεν έχουν την επάρκεια να κυβερνήσουν την χώρα με σοβαρότητα, ευπρέπεια και ήθος, αλλά «με ένα μείγμα όλων εκείνων, που χρειάζεται για να οικοδομηθεί ξανά η Δημοκρατική Παράταξη, όχι απλά ως θεσμικό αντίβαρο, αλλά ως κυβερνητική δύναμη», όπως χαρακτηριστικά είπε.

Είχε, εξάλλου, επιτεθεί στον ΣΥΡΙΖΑ για τον τρόπο με τον οποίο πολιτεύτηκε όλο το τελευταίο διάστημα, χρεώνοντάς του λαϊκισμό και υποστηρίζοντας πως είπε πράγματα που δεν μπορούσαν να συμβούν, για να έρθει μήνες ή χρόνια μετά να μιλήσει για ‘αυταπάτες’. Από τέτοιου είδους πρακτικές θέλησε να διαχωρίσει τη θέση του κόμματός του, υποστηρίζοντας ότι εκείνοι ενδιαφέρονται να είναι ουσιαστικοί και προγραμματικοί, ώστε να πείσουν τον λαό ότι έχει μία αξιόπιστη εναλλακτική επιλογή. Ως εκ τούτου, σχολίασε ότι ναι μεν θέλει το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής να είναι δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές, αλλά τόσο αυτό όσο το να πάρει ένα 15% - 16% στις ευρωκάλπες δεν είναι ο βασικός του στόχος. «Οι ευρωεκλογές είναι μόνο ένα σκαλοπάτι», είπε, κοιτώντας προς τον βασικό στόχο του να καταστήσει την παράταξη της οποίας ηγείται, τον αξιόμαχο αντίπαλο της ΝΔ. Απαντώντας δε στην κριτική ότι αυτό μπορεί να ακούγεται μικρομεγαλισμός για ένα κόμμα με τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής σήμερα, ο Νίκος Ανδρουλάκης υποστήριξε ότι ακόμα και αν είναι έτσι, η καθημερινή προσπάθεια σε συνδυασμό με ένα πρόγραμμα που θα μιλά στην καρδιά του πολίτη, θα δώσουν την ευκαιρία στο κόμμα του να αντιμετωπίσει τη ΝΔ και μαζί να πολεμήσει την ανισορροπία που παρατηρείται σήμερα στο πολιτικό σύστημα με ένα μεγάλο κόμμα και πολλά μικρά…
https://www.matrix24.gr/2023/12/stochos-i-antipali-parataxi-sti-nd/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πόση είναι τελικά η επιρροή της Εκκλησίας;

Από συστάσεως του ελληνικού κράτους η Εκκλησία έχει σημαντικό βαθμό πολιτικής επιρροής. Ο βαθμός αυτός, ωστόσο, σήμερα δεν είναι εύκολο να π...