Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2023

Στο Δάσος της Δαδιάς ο Ανδρουλάκης

Το δάσος της Δαδιάς επισκέφθηκε ο Νίκος Ανδρουλάκης, λίγες ώρες αφού παρουσίασε τις προτάσεις του κόμματός του για την πρόληψη και την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών και την αποκατάσταση των πληγεισών περιοχών, από την Αλεξανδρούπολη χθες. Μία πρόταση, που αναμένεται να καλέσει και τα άλλα κόμματα να στηρίξουν, υπέρ της ορθότερης λειτουργίας της Πολιτικής Προστασίας στην χώρα.

Αφού ενημερώθηκε μάλιστα για τις επιπτώσεις των καταστροφικών πυρκαγιών του καλοκαιριού, κατά την επίσκεψή του στον φορέα διαχείρισης του εθνικού πάρκου δάσους Δαδιάς – Λευκίμης – Σουφλίου, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής έκανε λόγο για μία πραγματική τραγωδία, η οποία όμως θα έπρεπε να μας έχει βρει προετοιμασμένους. Ειδικότερα, ο Νίκος Ανδρουλάκης επιτέθηκε στην κυβέρνηση που δεν έδωσε την απαιτούμενη έμφαση στην πρόληψη, παρά το ότι ο νομός είχε τη μεγαλύτερη ξηρασία τα τελευταία επτά χρόνια. «Δεν μπορεί επτά χρόνια ξηρασίας να μην έχουν χτυπήσει το καμπανάκι», είπε, ζητώντας η κλιματική αλλαγή -που είναι υπαρκτό δεδομένο- να μην αποτελεί συνεχώς άλλοθι. «Πρέπει το κράτος να προετοιμαστεί, για να μην έχουμε τόσο τραγικές επιπτώσεις», είπε.

Κάλεσε μάλιστα κυβέρνηση και αντιπολίτευση να συζητήσουν και να συμφωνήσουν από κοινού σε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αποκατάστασης του φυσικού πλούτου της Δαδιάς, την οποία και χαρακτήρισε πανευρωπαϊκό πνεύμονα, αλλά και των καταστροφών που υπέστησαν κτηνοτρόφοι, αγρότες και τοπική κοινωνία. Στόχος, «οι πολίτες να νιώσουν ασφάλεια, να νιώσουν το κράτος δίπλα τους και να μην ξανασυμβεί κάτι ανάλογο στο μέλλον», είπε.

Λίγο νωρίτερα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε βρεθεί στο χωριό Μάνη του Έβρου, προκειμένου να επισκεφθεί τον κ.Παναγιώτη και την κ.Σωτηρία Αραμπατζή. Πρόκειται για το ζευγάρι των ηλικιωμένων που δώρισε 100.000 ευρώ στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου, προκαλώντας συγκίνηση στο πανελλήνιο.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης τους ευχαρίστησε για αυτή τους την πρωτοβουλία, να δωρίσουν τους κόπους μιας ζωής για την αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας των συμπολιτών τους, εκφράζοντας ίσως σύσσωμη την ελληνική κοινωνία.
https://www.matrix24.gr/2023/12/sto-dasos-tis-dadias-o-androulakis-2/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πόση είναι τελικά η επιρροή της Εκκλησίας;

Από συστάσεως του ελληνικού κράτους η Εκκλησία έχει σημαντικό βαθμό πολιτικής επιρροής. Ο βαθμός αυτός, ωστόσο, σήμερα δεν είναι εύκολο να π...