Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2023

Όταν η ελπίδα μοιάζει δύσκολη

Φίλες και φίλοι,

Ζούμε σε μια κομβική στιγμή για τον πλανήτη Γη.

Μια περίοδο με πόλεμο, πείνα και πυρκαγιές, όπου ένα και μόνο είδος απειλεί την ίδια την ισορροπία όλης της ζωής. Αλλά αυτή ακριβώς τη στιγμή, καθώς ο κόσμος πονάει κι η ελπίδα μοιάζει τόσο δύσκολη, το κίνημά μας επηρεάζει άμεσα τη ροή της ιστορίας.

Φέτος συγκεντρώσαμε σχεδόν 12.000.000€ από διαδικτυακές μικρο-δωρεές για δράσεις και προγράμματα στην πρώτη γραμμή. Χρηματοδοτήσαμε διασώσεις μετά τους σεισμούς στη Συρία, καταφύγια για ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα στην Ουγκάντα και κρυφά σχολεία για τα κορίτσια στο Αφγανιστάν. Κι αυτή τη στιγμή παρέχουμε επείγουσα ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα.

Κάθε εκστρατεία και κάθε ανθρωπιστική αποστολή χρηματοδοτείται αποκλειστικά από μέλη του Avaaz όπως εσύ.

Και σκέψου ότι φέτος λιγότερο απ’ το 1% του κινήματος του Avaaz στήριξε οικονομικά. Φαντάσου να στήριζε το 2%! Θα μπορούσαμε να διπλασιάσουμε την πολύτιμη βοήθεια που στέλνουμε σε εμπόλεμες ζώνες. Διπλάσιος αριθμός αυτοχθόνων αρχηγών θα μπορούσαν να εκπροσωπήσουν τον Αμαζόνιο, και θα διεξάγονταν διπλάσιες έρευνες για τη λαθροθηρία.

Αν ψάχνεις την ελπίδα κι επιθυμείς έναν καλύτερο κόσμο, είναι στο χέρι σου!

Το 2024 μπαίνει ήδη με καταστροφικούς πολέμους, αλλά θα υπάρχουν κι ευκαιρίες. Και μαζί έχουμε τη δύναμη να επηρεάσουμε τις εξελίξεις. Δεν ζητώ «δωρεές». Ζητώ τη βοήθειά σου για να έχουμε άμεση ανταπόκριση κι αποτελέσματα σε πολέμους, διαπραγματεύσεις, συνόδους κορυφής και κρίσεις που καθορίζουν τον κόσμο μας.

Δες παρακάτω τι καταφέραμε όλες κι όλοι μαζί, κι αν όλα αυτά νιώθεις να σε εμπνέουν, τότε είναι η στιγμή να στηρίξεις το κίνημά μας. Η δράση ξυπνάει την ελπίδα, κι έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε!






ΣΤΗΡΙZΩ ΜΕ 1€


ΣΤΗΡΙZΩ ΜΕ 4€


ΣΤΗΡΙZΩ ΜΕ 15€


ΑΛΛΟ ΠΟΣΟ



Δέκα Τρόποι
Που Σκορπίσαμε Την Ελπίδα
το 2023

1.Χρηματοδοτήσαμε επείγουσες διασώσεις στη Συρία

Όταν δύο καταστροφικοί σεισμοί άφησαν χιλιάδες εγκλωβισμένους κάτω απ’ τα χαλάσματα, το κίνημά μας ανταποκρίθηκε μέσα σε λίγες μόλις ώρες. Συγκεντρώσαμε πάνω από 3.500.000€ για επείγουσα ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, αποστολές διάσωσης κι ανθρωπιστική βοήθεια σε ορισμένες απ’ τις περιοχές της Συρίας που χτυπήθηκαν περισσότερο. Η στήριξή μας βοήθησε να σωθούν 3.000 άνθρωποι μέσα στις πρώτες μόλις μέρες.




Μετάφραση Tweet: «Ευχαριστούμε απ’ τα βάθη της καρδιάς μας το κίνημα του Avaaz για την άμεση ανταπόκρισή του μετά τους σεισμούς, και τις δωρεές τους στα Λευκά Κράνη. Έχουμε ακόμη πολλή δουλειά να κάνουμε. Χωρίς τη βοήθειά σας δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε το μέγεθος αυτής της καταστροφής και να βοηθήσουμε τις κοινότητές μας να ανακάμψουν.»


2.Στηρίζουμε τους Αυτόχθονες του Αμαζονίου

Καθώς οι πετρελαϊκές εισβάλουν στο τροπικό δάσος για εξορύξεις, στηρίζουμε τους αυτόχθονες λαούς που αντιστέκονται. Προστατεύουν το δάσος εδώ και χιλιετίες. Τώρα βοηθάμε τους αρχηγούς να οργανωθούν, να συσπειρωθούν και να επηρεάσουν διεθνείς συνθήκες για την προστασία του τροπικού δάσους. Το Avaaz συγκέντρωσε 9 εκατομμύρια φωνές για τη Διακήρυξη Πολιτών για την προστασία του Αμαζονίου, και φωτίσαμε τον ουρανό της Νέας Υόρκης με ένα μήνυμα:



Στη Σύνοδο Κορυφής για τον Αμαζόνιο στη Βραζιλία, δεκάδες μέλη του Avaaz ετοιμάσαμε γεύματα για τους αυτόχθονες αρχηγούς και μεταφράσαμε ώστε να μπορούν να εκπροσωπήσουν τον Αμαζόνιο. Στο Περού, το κίνημά μας ένωσε τις δυνάμεις του και βοήθησε να απορριφθεί ένα θανατηφόρο «νομοσχέδιο γενοκτονίας» που απειλούσε τους αυτόχθονες λαούς και το δάσος που προστατεύουν. Κι αυτόν τον μήνα, το κίνημά μας βοήθησε δεκάδες αυτόχθονες αρχηγούς να παρευρεθούν στη σύνοδο κορυφής για το κλίμα, COP28, και μαζί με την ομάδα ακτιβιστών του Avaaz ενέτειναν την πίεση στους ηγέτες!




«Ευχαριστώ όσες κι όσους μας βοηθήσατε να φτάσουμε εδώ, φέρνοντας τις φωνές της νεολαίας των αυτοχθόνων του Αμαζονίου σ’ αυτό το κρίσιμο σημείο, ώστε το COP να μην μπορεί να διεξαχθεί χωρίς τις φωνές μας στην καρδιά της συνόδου κορυφής.»
- Τσάι Σουρουί
Ακτιβίστρια του αυτόχθονου λαού των Παϊτέρ Σουρουί

3.Κάνουμε τα πάντα για την ειρήνη στη Γάζα

Λίγες μόλις ώρες μετά τις επιθέσεις στις 7 Οκτωβρίου, το Avaaz ήρθε σε επαφή με μεσάζοντες, προτείνοντας μια συμφωνία για να σταματήσουν η βιαιοπραγίες και να ελευθερωθούν οι Παλαιστίνιοι κρατούμενοι κι οι Ισραηλινοί όμηροι. Η προσωρινή κατάπαυση του πυρός κι η απελευθέρωση δεκάδων αιχμαλώτων είναι προϊόν διπλωματίας, όχι πυραύλων.

Επίσης συνεργαστήκαμε με τη Διεθνή Αμνηστία για να οργανώσουμε μια δυναμική δράση μπροστά απ’ τον Λευκό Οίκο καλώντας για άμεση κατάπαυση του πυρός. Και, χάρη σε σχεδόν 60.000 δωρεές, έχουμε ήδη στείλει πάνω από μισό εκατομμύριο ευρώ σε πολύτιμη βοήθεια στην Παλαιστίνη. Για πολλές και πολλούς από εμάς, αυτή η εκστρατεία είναι πραγματικά προσωπική και δεν θα σταματήσουμε μέχρι να υπάρξει μόνιμη κατάπαυση του πυρός, ίσα δικαιώματα για τον παλαιστινιακό λαό κι ειρήνη για όλες κι όλους.




4.Βοηθήσαμε στη χρηματοδότηση καταφυγίων για τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα

Τον Μάιο, ακτιβιστές στην Ουγκάντα σήμαναν τον συναγερμό για έναν βάρβαρο «αντι-ομοφυλοφιλικό» νόμο. Η ανταπόκριση του κινήματός μας ήταν εκπληκτική. Καθώς τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα κινδύνευαν, το κίνημά μας ανέλαβε δράση διαθέτοντας πόρους για καταφύγια, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και νομική υποστήριξη. Παίξαμε επίσης σημαντικό ρόλο στη χρηματοδότηση της συνεχιζόμενης αντιμετώπισης του τρομακτικού νόμου στα δικαστήρια.




«Η υποστήριξη του Avaaz ήταν ζωτικής σημασίας μέσα στις επίμονες νομικές προκλήσεις που θέτει ο αντι-ομοφυλοφιλικός νόμος του 2023. Τώρα είμαστε σε θέση να ανταποκριθούμε γρήγορα, παρέχοντας κρίσιμη νομική στήριξη, ασφαλή στέγη και ταχεία επείγουσα ανταπόκριση σε μέλη της κοινότητας που κινδυνεύουν. Η ακλόνητη αφοσίωσή σας δείχνει ότι υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν σ’ εμάς κι είναι πρόθυμοι να υποστηρίξουν την κοινότητά μας. Η ελπίδα είναι το νόμισμά μας, κι η γενναιοδωρία φίλων σαν εσάς μάς κρατά με αποφασιστικότητα στον δρόμο μας.»

- Δρ. Φρανκ Μεγκίσα
Ακτιβιστής ανθρωπίνων δικαιωμάτων, Ουγκάντα

5.Στηρίζουμε γενναία παιδιά που μηνύουν τους μεγαλύτερους ρυπαντές

Οι ηγέτες αποτυγχάνουν να αντιμετωπίσουν τη μεγαλύτερη απειλή για τη ζωή στη Γη. Τώρα, νέες και νέοι απ’ την Ευρώπη και τις ΗΠΑ πάνε τις κυβερνήσεις στα δικαστήρια, και το κίνημά μας βοηθάει να νικήσουν. Συγκεντρώνουμε πόρους για την κάλυψη των νομικών εξόδων, τη συλλογή αποδεικτικών στοιχείων και την έρευνα για να στηρίξουν τη θέση τους. Συνεργαστήκαμε με άλλες ομάδες ώστε κι οι δύο υποθέσεις να έχουν διεθνή κάλυψη στα μέσα ενημέρωσης, δείχνοντας στους δικαστές πως όλος ο κόσμος έχει στραμμένο το βλέμμα πάνω τους!





«Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά τα χιλιάδες μέλη του Avaaz που στήριξαν την υπόθεση με τις γενναιόδωρες δωρεές τους και τα συγκινητικά μηνύματά τους. Σας ευχαριστούμε που μας βοηθάτε να μηνύσουμε τις 32 Ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και να προστατέψουμε τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματά μας απ’ την κλιματική καταστροφή»

- Καταρίνα, Μαρτίμ, Κλαούντια, Σοφία και Αντρέ
(Duarte Agostinho and Others v. Portugal and Others)

6.Τα βάζουμε με τον Πούτιν

Όταν μάθαμε για τα χιλιάδες κλεμμένα παιδιά της Ουκρανίας, εντείναμε τις εκστρατείες μας για να καταδικαστεί ο Πούτιν για εγκλήματα πολέμου. Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο εξέδωσε ένταλμα για τη σύλληψή του. Έτσι όταν ο Πούτιν σχεδίαζε να παρευρεθεί σ’ ένα διεθνές συνέδριο στη Ν. Αφρική, τα μέλη του Avaaz χρηματοδοτήσαμε γιγαντοαφίσες που ζητούσαν τη σύλληψή του. Ο Πούτιν δεν τόλμησε να εμφανιστεί αυτοπροσώπως και πλέον είναι ακόμη πιο απομονωμένος απ’ τη διεθνή κοινότητα. Ας εντείνουμε κι άλλο την πίεση. Έχει αποτέλεσμα.




7.Βγάλαμε στο φως τις φρικαλεότητες στο Σουδάν

Τα μέλη του Avaaz σοκαρισμένα απ’ τις καταγγελίες για αποτρόπαιες πράξεις, ενώσαμε τις φωνές μας για να τραβήξουμε την προσοχή του κόσμου. Πάνω από 60.000 πολίτες χρηματοδοτήσαμε ανεξάρτητους δημοσιογράφους κι ερευνητές. Βοηθάμε να αυξηθεί η διεθνής κάλυψη στα μέσα ενημέρωσης και να καταγραφούν παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ώστε να αναγκαστούν οι κυβερνήσεις να αναλάβουν δράση. Ο αγώνας αυτός βρίσκεται σε εξέλιξη.



8.Πολεμήσαμε την ακροδεξιά στην Ισπανία

Όταν κηρύχθηκαν πρόωρες εκλογές, το Avaaz έκανε τα πάντα ώστε το μίσος να μην εισχωρήσει στην κυβέρνηση. Αναρτήσαμε μια γιγαντοαφίσα κι όταν το ακροδεξιό κόμμα Vox μας κατήγγειλε στην εκλογική επιτροπή, το μήνυμά μας έγινε viral στα κοινωνικά δίκτυα. Η μεγάλη ενημερωτική εκστρατεία μας βοήθησε με επιτυχία να αποκλειστεί η ακροδεξιά στις εκλογές. Σχεδόν το 50% του κόσμου θα πάει στις κάλπες του χρόνου, κι αυτή είναι μια τεράστια ευκαιρία για να αγωνιστούμε για τους ανθρώπους και τον πλανήτη!




9.Βοηθήσαμε να ποινικοποιηθεί η καταστροφή της φύσης

Πάνω από μισό εκατομμύριο μέλη του Avaaz ζητήσαμε απ’ την Ευρώπη να ποινικοποιήσει την οικοκτονία, και στείλαμε χιλιάδες μηνύματα στους αρμόδιους. Και λειτούργησε: Μετά από μήνες συνεχών δράσεων των μελών του Avaaz κι άλλων οργανισμών, νικήσαμε! Τώρα εντείνουμε την πίεση για να υιοθετηθούν παρόμοιοι νόμοι σ’ όλο τον κόσμο!



10.Κερδίσαμε μια ιστορική μάχη για να κάνουμε την Τεχνητή Νοημοσύνη ασφαλέστερη

Καθώς οι δημιουργοί των εργαλείων Τεχνητής Νοημοσύνης προειδοποίησαν για έναν «υπαρξιακό κίνδυνο» για την ανθρωπότητα, 250.000 από εμάς πιέσαμε την ΕΕ να προστατεύσει τα ανθρώπινα δικαιώματα με τον νέο νόμο της για την τεχνητή νοημοσύνη. Μετά από 3 χρόνια εκστρατειών του Avaaz και των συνεργατών του, η ΕΕ άρχισε να εξετάζει κανονισμούς ασφαλείας! Ένας επικεφαλής διαπραγματευτής της ΕΕ μάς είπε ότι η δράση μας ήταν καθοριστική για να υποστηρίξουν οι αρμόδιοι τα νέα προστατευτικά μέτρα.




ΣΤΗΡΙZΩ ΜΕ 1€

ΣΤΗΡΙZΩ ΜΕ 4€

ΣΤΗΡΙZΩ ΜΕ 15€

ΑΛΛΟ ΠΟΣΟ


Τίποτα απ’ όλα αυτά δεν θα ήταν δυνατό χωρίς το κίνημα του Avaaz.

Κάθε φορά που υπογράφεις ένα ψήφισμα, στέλνεις ένα μήνυμα σ’ έναν υπουργό, λαμβάνεις μέρος σε κάποια δράση ή κάνεις μια δωρεά, γίνεσαι μέρος ενός ισχυρού κινήματος εκατομμυρίων ανθρώπων που δεν απαιτούν τίποτα λιγότερο από αλλαγή.

Σ’ ευχαριστώ λοιπόν, απ’ τα βάθη της καρδιάς μου, που είσαι μέλος του Avaaz.

Με ευγνωμοσύνη κι ελπίδα,

Bert, Nell, Adela, Kaitlin, Camille, Marigona, Jon, Barbara, Ana Sofia, Mike κι όλη η ομάδα του Avaaz

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πόση είναι τελικά η επιρροή της Εκκλησίας;

Από συστάσεως του ελληνικού κράτους η Εκκλησία έχει σημαντικό βαθμό πολιτικής επιρροής. Ο βαθμός αυτός, ωστόσο, σήμερα δεν είναι εύκολο να π...