Σάββατο 1 Ιουνίου 2019

Πιο περήφανοι από ποτέ

Αγαπημένες φίλες και φίλοι, 

Είμαστε πιο περήφανοι από ποτέ για το κίνημά μας. 
Μετά τον Τραμπ, το Brexit και τον Μπολσονάρο, ήταν υποτίθεται η σειρά της Ευρώπης να κάνει ακροδεξιά στροφή. Λίγο πριν τις εκλογές της περασμένης Κυριακής η γηραιά ήπειρος πνιγόταν στα fake news και τη ρητορική μίσους. 

Για να καταπολεμήσουμε αυτή την ιστορική απειλή, ξεσκεπάσαμε τα μεγαλύτερα κυκλώματα παραπληροφόρησης -- και τα κλείσαμε. Το δηλητήριό τους είχε προβληθεί στα κοινωνικά δίκτυα 3 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ φορές μέσα σε ένα χρόνο. (Που αντιστοιχεί σε 20 προβολές για κάθε Ευρωπαίο ψηφοφόρο!!) 
Κι επειδή τα ακροδεξιά κόμματα ποντάρουν στη χαμηλή προσέλευση των ψηφοφόρων για

να περάσουν απ΄ το περιθώριο στην εξουσία, ξεκινήσαμε μια μεγάλη καμπάνια ενημέρωσης για να κινητοποιήσουμε τους Ευρωπαίους πολίτες να πάνε να ψηφίσουν. Τα σποτάκια μας προβλήθηκαν 100 εκατ. φορές, σε λίγες μόνο μέρες πριν τις εκλογές!

Το αποτέλεσμα: Το μεγαλύτερο ποσοστό προσέλευσης στις κάλπες των τελευταίων 25 χρόνων. Το «τσουνάμι» της ακροδεξιάς έσκασε τελικά σαν κυματάκι. Οι σοσιαλδημοκράτες και κεντροδεξιοί υπέρμαχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης παρέμειναν τα ισχυρότερα κόμματα, ενώ οι Πράσινοι υπέρμαχοι του κλίματος κι οι Φιλελεύθεροι ευρωπαϊστές αύξησαν ραγδαία τα ποσοστά τους κρατώντας έτσι την ισορροπία των δυνάμεων στη νέα Ευρωβουλή! 

Η πρωτοφανής νίκη μας ενάντια στην παραπληροφόρηση έγινε πρωτοσέλιδο σ’ όλο τον κόσμο. Κι ο γενικός διευθυντής επικοινωνίας του Ευρωκοινοβουλίου, Ζομ Ντους, δήλωσε ότι «το Avaaz ήταν κινητήριος δύναμη στην προσπάθεια του Ευρωκοινοβουλίου να αφυπνίσει τους πολίτες για να ψηφίσουν στις εκλογές». 

Διάβασε παρακάτω το παρασκήνιο της προεκλογικής μας εκστρατείας που αναδιπλώθηκε απ΄ την Ισπανία μέχρι την Silicon Valley. Αυτή η τεράστια προσπάθεια χρηματοδοτήθηκε από μικροδωρεές 80.000 μελών του Avaaz, και στηρίχτηκε από 80.000 εθελοντές και 3 εκατ. μέλη του κινήματός μας. Ευχαριστούμε!!! 

Δεν υπήρξαμε ποτέ πιο περήφανοι για όλες και για όλους μας. 

Ricken Patel - Avaaz <avaaz@avaaz.org>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ανησυχία για τις τιμές πετρελαίου - Ευοίωνες οι προοπτικές για φυσικό αέριο και ρεύμα

Σε ομιλία που έκανε την Τρίτη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τα συμπεράσματα της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής, η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα...