Πέμπτη 6 Ιουνίου 2019

Μητσοτάκης: Όργιο ρουσφετιών στη Βουλή -Συμφωνεί με έκθεση Κομισιόν που ζητά απολύσεις στο δημόσιο

Σκληρή κριτική στα όσα συμβαίνουν στη Βουλή με την καταιγίδα «ρουσφετιών» από την κυβερνητική πλευρά άσκησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια ομιλίας στο συνέδριο του ΣΕΤΕ.
«Αυτό που γίνεται την τελευταία εβδομάδα στη Βουλή είναι πρωτοφανές. Μας είπε ο κ. Τσίπρας πως θα πήγαινε άμεσα να προκηρύξει εκλογές.
Η Βουλή μένει ανοιχτή για να γίνεται ένα όργιο τακτοποιήσεων και προεκλογικών ρουσφετιών. Το θέμα της μη μείωσης του αφορολόγητου έχει κλείσει για εμάς» ξεκαθάρισε. Σχολιάζοντας την έκθεση των θεσμών που είδε το φως της δημοσιότητας και περιέχει αυστηρές συστάσεις προς την ελληνική πλευρά και ζητά απολύσεις από το δημόσιο
τομέα, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε:
«Η έκθεση επισημαίνει αυτό που λέμε πολύ καιρό, την τεράστια ολιγωρία σε υλοποίηση σημαντικών μεταρρυθμίσεων για να βελτιώσουμε αποτελεσματικότητα του κράτους.
Η αποδοχή της εκλογικής νίκης της ΝΔ από αγορές ήταν εξαιρετικά θετική. Η ψήφος εμπιστοσύνης σε μια κυβέρνηση θα μας δώσει μεγαλύτερη ελευθερία για να πετύχουμε δημοσιονομικούς στόχους.
Δεν πρόκειται ο ελληνικός λαός να πληρώσει τα σπασμένα της απερχόμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση μέτρα που ψηφίζονται τώρα να επανέλθουν από την πίσω πόρτα.
Με ενδιαφέρει την επόμενη μέρα να έχουμε μια ισχυρή κυβέρνηση για να έχουμε μια αυτοδύναμη Ελλάδα που θα πατά στα πόδια της.
Το καλύτερο αποτέλεσμα είναι η αυτοδυναμία αλλά και αυτοδύναμοι να είμαστε θα προχωρήσω σε πρόσκληση για ευρύτερες συγκλίσεις, θα αξιοποιήσουμε στελεχιακό δυναμικό έξω από τον σκληρό πυρήνα των στελεχών της ΝΔ για να σηματοδοτήσουμε στην πράξη μια πολιτική ενότητας διεύρυνσης και αξιοκρατίας».
Ο ίδιος αναφέρθηκε αναλυτικά στον τουρισμό: «Ο κλάδος κατάφερε να υπάρχει εργασιακή ειρήνη με προωθημένες συζητήσεις και συνεννοήσεις σε επίπεδο κλαδικών συμβάσεων, ενθαρρύνω τέτοιες πρωτοβουλίες… Αναγνωρίζω στον ελληνικό τουρισμό το μεγαλύτερο μερίδιο στην επιτυχία.
Θα πρέπει να προσαρμοστούμε και σε εποχές που οι ανταγωνιστές μας θα μπουν στο παιχνίδι πιο δυναμικά. Υπάρχουν βασικές ελλείψεις που αφορούν στην κανονιστική παρέμβαση της πολιτείας. Δεν είδα κάποια συνεκτική πολιτική για τον τουρισμό και την προσέλκυση επενδύσεων. Το Ελληνικό έχει βαλτώσει.»
Για μια ακόμα φορά αναφέρθηκε στην ανάγκη μείωσης της φορολογίας. «Η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση πρέπει να γίνει ολόκληρη και όχι λειψή όπως έγινε. Η μείωση των φορολογικών συντελεστών βελτιώνει τη φορολογική συμμόρφωση. Τελικός στόχος μας είναι να υπάρξουν δύο συντελεστές ΦΠΑ 22 και 11% και συνολικά το τουριστικό πακέτο να είναι στο 11%. Δέσμευσή μας η μείωση φόρου στις επιχειρήσεις από το 28% στο 10%, η μείωση του φόρου στα μερίσματα στο 5%…
Θα δώσω κίνητρα στα ξενοδοχεία για ενεργειακή αναβάθμιση στην ενεργειακή αποδοτικότητα. Θέλουμε να βρούμε τρόπους συνεργασίας με τον κλάδο του τουρισμού ώστε να ενθαρρύνουμε επενδύσεις χωρίς να κάνουμε καμία έκπτωση στην βιώσιμη ανάπτυξη.»
Τέλος, επανέλαβε ότι για τη ΝΔ, εφόσον οι πολίτες την εμπιστευθούν, αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα η πάταξη της εγκληματικότητας.
«Δεν μπορεί να υπάρχει καμία συνοικία που θα είναι υπεράνω του νόμου. Δεν μπορώ να ανεχτώ ότι το εμβληματικό κτίριο του Πολυτεχνείου είναι άντρο μπαχαλάκηδων και εμπόρων ναρκωτικών. Για αυτό το άσυλο θα καταργηθεί.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το 2032 και η σύγκλιση με την Ευρώπη

Πριν από 30 χρόνια ξεκινούσε η μεγάλη πορεία της σύγκλισής μας με την Ευρώπη, που κορυφώθηκε με την ένταξή μας στο κοινό νόμισμα και σηματοδ...