Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2019

Ερντογάν: Ο Τσίπρας μπορεί να λέει ό,τι θέλει, εμείς θα κάνουμε γεωτρήσεις

Ανεβάζει ακόμη περισσότερο το «θερμόμετρο» των ελληνοτουρκικών σχέσεων ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος διεμήνυσε προκλητικά πως «ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί να λέει ό,τι θέλει» αλλά η Τουρκία θα προχωρήσει σε γεωτρήσεις.

Ο Τούρκος πρόεδρος, σε ομιλία του προς την κοινοβουλευτική του ομάδα, απάντησε ευθέως στον Έλληνα πρωθυπουργό μετά από τις δηλώσεις του για πιθανές έρευνες στο Καστελλόριζο.
«Μιλάει μόνος του και λέει κάποια πράγματα. Οτιδήποτε και να πει εμείς θα κάνουμε γεωτρήσεις και θα λάβουμε μέτρα με τις ένοπλες δυνάμεις» τόνισε χαρακτηριστικά.Μάλιστα, ο Ερντογάν είπε πως μέχρι να επιτευχθεί η «δίκαιη διανομή του φυσικού πλούτου στην ΑνατολικήΜεσόγειο» η Τουρκία θα συνεχίσει με αποφασιστικότητα τα βήματά της στην περιοχή.

«Δεν θα επιτρέψουμε καμία προσπάθεια έρευνας και γεώτρησης, τα οποία αγνοούν τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της “τδβκ”» είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

Ο Τούρκος πρόεδρος απαντούσε, ουσιαστικά, σε δήλωση του Αλέξη Τσίπρα στο CNN Greece για τα ελληνοτουρκικά, μια μόλις ημέρα μετά από την απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Κερδίσαμε μία απόφαση ξεκάθαρη, αυστηρή, αποφασιστική και όχι μόνο σε ρητορικό επίπεδο. Η μεγάλη τομή της χθεσινής απόφασης είναι ότι περνάμε από τοπ επίπεδο της ρητορικής καταδίκης στην προαναγγελία αυστηρών και στοχευμένων μέτρων έναντι της Τουρκίας αν συνεχίσει την προκλητική της συμπεριφορά» είπε ο Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξή του προς τους δημοσιογράφους Αδάμο Ζαχαριάδη και Κώστα Τσιτούνα.

Ξεκαθάρισε, μάλιστα, πως η Ελλάδα δεν επιτρέψει τουρκικήγεώτρηση στην ελληνική ΑΟΖ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ελλάδα ενώπιον της ευρωπαϊκής δικαιοσύνης για ανεπαρκή προστασία του δικτύου Natura 2000

Πώς η πολυετής παραβίαση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας από τις ελληνικές Αρχές προκάλεσε την παραπομπή της Ελλάδας στο Δικαστήριο της Ευρωπα...