Κυριακή, 9 Ιουνίου 2019

Απειλές Ερντογάν: Συνοδεία φρεγατών το γεωτρύπανο Γιαβούζ

Κλιμακώνεται η ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο μετά την προαναγγελία ερευνών και εξορύξεων από την Τουρκία σε θαλάσσια τμήματα εντός της κυπριακής ΑΟΖ.
Το νέο τουρκικό γεωτρύπανο στην ανατολική Μεσόγειο θα προστατεύεται από φρεγάτες, δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Κωνσταντινούπολη. "Οι Τουρκοκύπριοι έχουν τα ίδια δικαιώματα με τους κατοίκους στη νότια Κύπρο, ειδικά σε ζητήματα όπως το πετρέλαιο", συμπλήρωσε.
Το νέο γεωτρύπανο Γιαβούζ αναμένεται να φτάσει στην περιοχή στα μέσα Ιουνίου, ενώ ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας Φατίχ Ντονμέζ προσδιόρισε ως χρόνο έναρξης των γεωτρήσεων τον Ιούλιο. "Έτσι, στην Ανατολική Μεσόγειο θα κυματίζει η σημαία μας στους
δύο γίγαντες, τον Πορθητή και το Γιαβούζ. Όπως έχουμε πει, πάντοτε στις εργασίες έρευνας και γεώτρησής μας δίνουμε προτεραιότητα στην προστασία των δικαιωμάτων της χώρας μας και της 'ΤΔΒΚ'. Ως Τουρκία ήμασταν πάντοτε υπέρ της λύσης στην Κύπρο και τη Μεσόγειο και είμαστε οι πιο σημαντικοί υποστηρικτές του διεθνούς δικαίου στην περιοχή μας", είπε ο υπουργός Ενέργειας, Φατίχ Ντονμέζ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΑΔΕ: Περίπου 1 εκατομμύριο υπόχρεοι ακόμα δεν έχουν υποβάλει φορολογική δήλωση

Περίπου 958.000 φορολογικές δηλώσεις απομένουν για να υποβληθούν με την προθεσμία να λήγει στις 28 Αυγούστου μετά και την τελευταία παράταση...