Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2019

Βαρουφάκης: Οι υδρογονάνθρακες να μείνουν παντοτινά στα έγκατα της γης

«Οι υδρογονάνθρακες να μείνουν παντοτινά στα έγκατα της γης», δηλώνει ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, σημειώνοντας ότι «η πραγματική ανάπτυξη δεν θα βασίζεται πλέον στα ορυκτά καύσιμα».
«Η ανεύθυνη πολιτική της συνεκμετάλλευσης ορυκτών καυσίμων στην Ανατολική Μεσόγειο και το Ισραήλ του στυγνού Νετανιάχου είναι τεράστιο δώρο στον Ερντογάν. Όλες οι εξορύξεις είναι πλήγμα στον πλανήτη. Καμία πραγματική ανάπτυξη δεν θα βασίζεται πλέον στα ορυκτά καύσιμα», υπογραμμίζεται σε σχετική ανακοίνωση. Ο πρώην υπουργός Οικονόμικων, αντιτίθεται σε ενδεχόμενο σχέδιο
της Ελλάδας για αξιοποίηση πιθανών κοιτασμάτων φυσικού αερίου και πιθανόν πετρελαίου, ωστόσο ξεκαθαρίζει μέσω ανακοίνωσης ότι το ΜέΡΑ25 «υπερασπίζει και θα υπερασπίζεται με πάθος κάθε κυριαρχικό δικαίωμά μας που εκπορεύεται από το Διεθνές Δίκαιο».
«Το μόνο ελληνικό κόμμα που τολμά να πεί "οι υδρογονάνθρακες να μείνουν παντοτινά στα έγκατα της γης" είναι το ΜέΡΑ25. Τιμή μας το μένος των εκπροσώπων της ολιγαρχίας που τρέχουν τα σάλια τους με την ιδέα των εξορύξεων», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ανατροπή: Ποια ΙΧ θα περνάνε από ΚΤΕΟ κάθε χρόνο

Ριζικές αλλαγές στους ελέγχους του γερασμένου στόλου οχημάτων ενώ έρχονται και εντατικοί έλεγχοι από «Ράμπο» του υπουργείου Υποδομών και...