Πέμπτη 27 Ιουνίου 2019

Αμερικανοί: Νίκη ΝΔ με 38% και 13 μονάδες διαφορά

Καθαρή νίκη της ΝΔ με αυτοδυναμία 158 εδρών και διαφορά 13% από τον ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστά 38%-25% δίνουν οι τελευταίες εκτιμήσεις Αμερικανικών παραγόντων που παρακολουθούν τις πολιτικές εξελίξεις τη χώρα μας. Οι εκτιμήσεις που προέρχονται από τις δικές τους αναλύσεις και οι οποίες έχουν προέλθει από εκθέσεις του State Department δίνουν ξεκάθαρη νίκη της ΝΔ με ποσοστό 38% έχοντας μεγάλη διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος δεν θα ξεπεράσει το 25%.
Οι Αμερικανοί παράγοντες εκφράζονται μέσω της αμερικανικής πρεσβείας αλλά όχι μόνο μέσω αυτής. Υπάρχουν πολύ ισχυρά λόμπι και συστήματα στην Ελλάδα που έχουν ήδη

διαμορφώσει πολιτική εκτίμηση για το εκλογικό αποτέλεσμα της 7ης Ιουλίου 2019.
Σύμφωνα με τις ίδιες εκτιμήσεις θεωρείται σίγουρο ότι στις 7 Ιουλίου θα υπάρξει πολιτική αλλαγή στην Ελλάδα. Η ΝΔ έχοντας τον αέρα της νίκης και διαμορφώσει την πεποίθηση στην κοινωνία ότι αποτελεί σοβαρή εναλλακτική πρόταση θα καταφέρει να συγκεντρώσει ένα μεγάλο φάσμα πολιτών κυρίως από τους αναποφάσιστους και τον κεντρώο χώρο που θα στηρίξουν την ΝΔ ώστε να κερδίσει αυτοδυναμία και να υπάρξει πολιτική σταθερότητα.

Σύμφωνα με τις Αμερικανικές εκτιμήσεις η ΝΔ θα φτάσει στο 38% έχοντας εξασφαλίσει σε όλες τις ρεαλιστικές περιπτώσεις, άνετη και ισχυρή αυτοδυναμία. Σύμφωνα με τις ίδιες εκτιμήσεις η ΝΔ θα κερδίσει με 4 έως 6 μονάδες υψηλότερα από τις ευρωεκλογές. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα κινηθεί περίπου στο 25% δηλαδή η διαφορά από την ΝΔ θα διαμορφωθεί περί τις 13 μονάδες.

Η ΝΔ θα καταφέρει να έχει αυτοδυναμία και με το bonus των 50 εδρών θα φθάσει στις 158 έδρες. Η ελληνική βουλή θα είναι 6κομματική αλλά είναι πιθανό την τελευταία στιγμή να μπουν 7 κόμματα στη βουλή. Σε αυτή την περίπτωση η ΝΔ θα εξασφαλίσει 155 – 156 έδρες. Πάντως το πιθανότερο σενάριο είναι να μπουν στην Βουλή ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ, Χρυσή Αυγή και ΜεΡΑ 25 του Βαρουφάκη αλλά κανείς δεν θα πρέπει να αποκλείσει και το κόμμα Βελόπουλου που δέχεται πιέσεις από τη ΝΔ και το οποίο πρόσφατα έκανε την έκπληξη στις ευρωεκλογές.

Σε όλες πάντως τις περιπτώσεις υπάρχουν ακόμα 15 ημέρες μέχρι τις εκλογές. Η εκτίμηση και η αίσθηση που υπάρχει είναι έρχεται τρίτη ακόμα πιο βαριά εκλογική ήττα για τον Α. Τσίπρα. Πως θα το διαχειριστεί; Αυτό είναι κάτι που θα φανεί την επόμενη των εκλογών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ανησυχία για τις τιμές πετρελαίου - Ευοίωνες οι προοπτικές για φυσικό αέριο και ρεύμα

Σε ομιλία που έκανε την Τρίτη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τα συμπεράσματα της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής, η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα...