Πέμπτη 6 Ιουνίου 2019

Η ΝΔ θα κερδίσει με 10%-14% διαφορά στις εθνικές εκλογές

Δεν έχουν τέλος οι εκλογικές ήττες για τον ΣΥΡΙΖΑ. Σε 35 ημέρες έρχεται νέο, πιο ηχηρό χαστούκι στον Αλέξη Τσίπρα και και τον ΣΥΡΙΖΑ, ένα χαστούκι που σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις αλλά και τις τάσεις της κοινωνίας θα τους στείλουν στα έδρανα  της αντιπολίτευσης και θα δώσουν κυρίαρχη νίκη στη ΝΔ με ισχυρή αυτοδυναμία και καθαρό πολιτικό πεδίο 3-4 χρόνων με σταθερή κυβέρνηση. Η ΝΔ θα κερδίσει με 10 έως 14 μονάδες στις εθνικές εκλογές στις 7 Ιουλίου 2019 και η αυτοδυναμία θα είναι καθαρή εφόσον δεν υπάρξουν εκπλήξεις με περισσότερα από 6 κόμματα στη βουλή. Η ΝΔ φαίνεται ότι θα κινηθεί μεταξύ 37% – 40%
γιατί τις τελευταίες ημέρες πριν τις εκλογές θα αναπτύξει τεράστια δυναμική νίκης κάτι που δεν μπορoύν να καταγράψουν από τώρα οι δημοσκοπήσεις.
Λαμβάνοντας υπόψιν αυτά τα δεδομένα, η ΝΔ θα καταφέρει να κερδίσει την αυτοδυναμία με έως 155 έως 162 βουλευτές.
Ο ΣΥΡΙΖΑ επίσης εάν καταορθώσει να αυξήσει την συσπείρωσή του θα κινηθεί κοντά στο 24%, αλλά και αυτό είναι σχετικό γιατί οι εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ σε συνδυασμό με την δυναμική της ΝΔ μπορεί να μειώσει σημαντικά τα ποσοστά του κυβερνώντος κόμματος.
Με βάση αυτό το σενάριο η ΝΔ εκλέγει από 155 έως 160 βουλευτές, ο ΣΥΡΙΖΑ 65-70 βουλευτές, το Κίνημα Αλλαγής 20-24 βουλευτές, το ΚΚΕ 8-12 έδρες, η Χρυσή Αυγή 8-12 βουλευτές, η Ελληνική Λύση 10-14 βουλευτές.  Εάν η βουλή είναι 7κομματική που είναι πιθανό αλλά όχι το βασικό σενάριο τότε μειώνεται η πιθανότητα της μεγάλης αυτοδυναμίας της ΝΔ θα είναι οριακή από 152 έως 156 βουλευτές.
Σε όλες τις περιπτώσεις, ο χρόνος από εδώ και πέρα θα κυλά υπέρ της ΝΔ και σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα λόγω της βεβαιότητας για εκλογική νίκη της ΝΔ ο Κ. Μητσοτάκης δεν θα χρειαστεί να υποσχεθεί τίποτα παραπάνω από αυτά που έχει πει μέχρι τώρα. Η εκλογική του νίκη είναι σίγουρη και θα έρθει με καθαρή αυτοδυναμία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ψηφιακό το κομματικό κράτος

Το «σαρανταενατακατό» είναι ένα από τα καλαμπούρια που κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο και μια μεγάλη παγίδα για τη Νέα Δημοκρατία. Το σχεδόν 41% ...