Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016

To ΕΣΡ «φρενάρει» την κινητικότητα στο δημόσιο

Ακόμη μία καθυστέρηση στην ψήφιση του νομοσχεδίου για το νέο σύστημα κινητικότητας των δημοσίων υπαλλήλων από τη Βουλή προκαλεί η «εμπλοκή» με τη σύνθεση του νέου ΕΣΡ.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, ενώ το νομοσχέδιο πήρε το «πράσινο» φως από τους θεσμούς, καθώς είναι προαπαιτούμενο για τη δεύτερη αξιολόγηση, και επρόκειτο να κατατεθεί στη Βουλή την περασμένη Τετάρτη ή Πέμπτη,  η απόφαση του ΣτΕ για το νόμο Παππά την περασμένη Πέμπτη «μπλόκαρε» αυτή την
διαδικασία.
Κι αυτό γιατί από τότε και μέχρι σήμερα το Μέγαρο Μαξίμου αλλά και ο πρόεδρος της Βουλής έριξαν το βάρος στη λύση του προβλήματος, θέτοντας ως προτεραιότητα την κατάθεση της τροπολογίας Παππά αλλά και την συγκρότηση του νέου ΕΣΡ από τη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής.
Να σημειωθεί ότι η δημόσια διαβούλευση του νομοσχεδίου έχει ολοκληρωθεί από τον περασμένο Ιούλιο, ενώ στις αρχές Οκτωβρίου κατατέθηκε στην Κεντρική Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή.
Δείτε ολόκληρο το αρχικό νομοσχέδιο ΕΔΩ
http://www.aftodioikisi.gr/ipourgeia/to-esr-frenarei-tin-kinitikotita-sto-dimosio/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το 2032 και η σύγκλιση με την Ευρώπη

Πριν από 30 χρόνια ξεκινούσε η μεγάλη πορεία της σύγκλισής μας με την Ευρώπη, που κορυφώθηκε με την ένταξή μας στο κοινό νόμισμα και σηματοδ...